Nordens ledende og prestisjefylte guidesystem, White Guide, har gitt ut listen over Sveriges Beste Hotell 2019. Se hvilke hotell som er med på listen!

Deluxe room at Vox Hotel
Hotellrom på VOX Hotel i Jönköping med unik utsikt over vakre Vättern

Sverige er full av flotte og eksklusive hoteller, og derfor er vi ekstra stolte over å kunne avsløre hvor mange hoteller i Strawberry som har kommet inn på listen over Sveriges Beste Hotell 2019, signert White Guide.


White Guide har hvert år siden 2005 gitt ut sin berømte restaurantguide og har siden den gang også laget liste over de beste hotellene i flere områder og land i Norden og Baltikum.


Strawberry har hele 12 hotell med på listen!


Det er til sammen 100 hoteller som er blitt utnevnt til Sveriges beste av White Guide. Alle er forskjellige, fra spektakulære destinasjonshoteller til nytenkende og moderne perler. Felles for de heldige utvalgte, er at de alle anbefales på det sterkeste. Selvfølgelig må vi stolt presentere våre 12 hotell som kom seg inn på listen. Les om hotell fra Malmö i sør, til Åre og Luleå i nord. Men la oss starte i vår kjære hovedstad!


Stockholm


At Six


“Skal man oppleve nytelse til det fulle her, bør man ta på seg detaljbrillene for det er i detaljene At Six virkelig imponerer.” Hotellets herlige detaljer er bare en av grunnene til at designhotellet At Six på Brunkebergstorg havnet på White Guides liste.


Suite sofa Hotel At SixPå At Six bor du bare et steinkast fra den store handlegaten Drottninggatan og like ved Sergels torg i Stockholm.


At Six finner dere i sentrale Stockholm. Hotellet ble åpnet i mars 2017. Et eksklusivt hotell med et unikt romtilbud. Hvis du er interessert i å lese hele begrunnelsen til White Guide, kan du gjøre det her.


HOBO


“En skarpladet vannpistol i hyllen på badet, hvem blir vel ikke glad av slikt? Barnlig er kanskje ikke et tilstrekkelig adjektiv, men HOBO er definitivt ungdommelig” Slik innledes begrunnelsen i White Guide om HOBO.


Som nabo til At Six, ligger også HOBO på Brunkebergstorg midt i Stockholm. Bærekraft, fellesskap og urbane miljøer – et sted hvor du kan leve, henge, omgås og inspireres. Bare sjekk ut denne kule veggen i hotellets lobby.


HOBO wall in lobbyPlantene har definitivt en sentral rolle i interiøret på Hobo.


Yasuragi


“Vakkert plassert i skjærgården, med akkurat passe avstand fra Stockholm. En viktig del av konseptet er at man raskt tar av seg klærne og stenger mobiltelefonen.” Og White Guide har helt rett. På Yasuragi er det fullt fokus på indre ro og harmoni, noe som også ordet Yasuragi betyr. Her finner du alt fra «tvagningsrum», varme kilder, badstue, kullsyrebad, fotbad og mye mer. Nedenfor ser du en del av det avslappende japanske badet.


yasuragi-new-bathhouse.jpgYasuragis japanske bad ble nylig renovert og stod ferdig i begynnelsen av 2018.


Göteborg


Avalon Hotel


“Vidunderlig er følelsen du går inn i når du går gjennom inngangen og inn i hotellet og kikker inn i restauranten til høyre. Flere designikoner har gitt formen sin til møblene som skaper liv på både fellesområder og rom. Det mest spesielle er å bo med vindu fra gulv til tak og med utsikt mot torget, muligens med et rom der badekaret er integrert.” Noe av den fine begrunnelsen fra White Guide.


Avalon Hotel er feng shui-sertifisert, så selvfølgelig står arkitektur, farge, form og lys i fokus. Hotellets design og atmosfære er like herlig å oppleve som maten og drikken i restauranten.


Avalon.jpgGå ikke glipp av takbassenget på Avalon Hotel som er åpent om sommeren!


Clarion Hotel® Post


“En mer imponerende inngang skal du lete lenge etter – en vakker gullvegg rammer inn inngangen til Petter Stordalens paradehotell i Göteborg.” Inngangen til Clarion Hotel Post er bare en av de tingene som imponerte White Guide. Det gamle posthuset i Göteborg er blitt renovert og åpnet i 2012, nå som et hotell. Populære barer og restauranter gjør at hotellet fylles med glade mennesker hver eneste dag.
Norda-restaurant-clarion-hotel-postPå restauranten Norda i Göteborg møtes den svenske vestkysten og den amerikanske østkysten.


Malmö


Clarion Hotel® Malmö Live


“Dette er virkelig et kongresshotell av internasjonalt format med gigantisk stor plass. Alle kan beundre de mange utplasserte verkene av en lang rekke moderne kunstnere.” I henhold til White Guide er 25-etasjesbygget utrolig romsligt og alle de 444 rommene er utrolig flotte og rimelige.


Clarion Hotel Malmö Live facade by night*Gå ikke glipp av den spektakulære utsikten fra Clarion Hotel Malmö Lives skybar i 25. etasje, et vannhull for både turister og fastboende. *


Storslåtte Clarion Hotel Malmö Live ligger helt perfekt til ved siden av Malmös sentralstasjon. Hvis du ikke er gira på herlig latinamerikansk street food eller en luksuriøs drink 85 meter over havet, kan du gå ut på byen og raskt finne en restaurant i gåavstand.


Linköping


Quality Hotel™ The Box


“Vi velger å ignorere det faktum at utsikten som viser en rundkjøring og en motorvei kunne vært mer inspirerende. Quality Hotel The Box har nemlig to skikkelig sterke kort: en spa-avdeling som virkelig lever opp til navnet og et vanvittig hyggelig personale.» Høye karakterer og fine ord fra White Guide om Quality Hotel The Box.


Et nyåpnet hotell med like hyggelig design og interiør som personale. Spa-avdelingen som nevnes av White Guide er magisk, 600kvm stor med basseng både inne og utendørs, badstuer, opplevelses-dusjer og lounger. Og som prikken over i-en – veldig billig inngang.


Quality Hotel The Box lobby sofasSlå deg ned i den innbydende lobbyen på Quality Hotel The Box i Linköping.


Luleå


Clarion Hotel® Sense


“Gå inn gjennom dørene til Sense og sansene dine aktiveres umiddelbart. Her svøpes du inn i en mild vaniljeduft som rammer inn den store lobbyen, som på dagtid ofte er godt fylt med konferansegjester og der man om kvelden finner de som nyter musikken og koser seg i baren.” I tillegg til dette beskriver White Guide hvordan det store Luleå-hotellet ikke oppleves gigantisk og upersonlig (som enkelte store hoteller dessverre ofte gjør).


Clarion Hotel Sense restaurant kitchen and tableNyt den vakre utsikten over skjærgården i Luleå fra restauranten på Clarion Hotel Sense.


Clarion Hotel Sense finner du restauranten Nine med en unik utsikt. I tillegg til et stort spa, kunst og lobbybar som om kveldene fylles med musikk og koselig baropplevelse.


Åre


Copperhill Mountain Lodge


“Allerede langs den svingete veien oppe i fjellet begynner man å ane at det venter noe storslagent, og Copperhill er virkelig en fantastisk opplevelse som byr på milevis av utsikt over Åresjön og fjellene rundt. Vel inne, glemmer man raskt eventuelle snøstormer og hagl, for her stråler varmen mot deg.» Slik begynner White Guides beskrivelse av Copperhill Mountain Lodge. Vil du lese hele kan du gjøre det her.


Copperhill-pool-snow.jpgFinnes det noe bedre enn å kombinere snørike skibakker og spa? På Copperhill i Åre finner du begge innen rekkevidde.


Copperhill Mountain Lodge er ikke noe vanlig skihotell. Med sitt utrolige spa, fjellnære matopplevelser og magiske utsikt er det blitt utpekt til Sveriges beste skihotell, flere år på rad.


Jönköping


Vox Hotel


“Vox ligger godt plassert og tilgjengelig for det meste i Jönköping, der det ligger i en ganske anonym bakgate bare et steinkast fra shoppinggatene og 500 meter fra stasjonen.” Begrunnelsen fra White Guide fortsetter med å beskrive hotellets fargeskala som for det meste består av gull og svart, og som gjør at hotellet ligner på en luksuriøs nattklubb. Noen av rommene på VOX Hotel har vindu som går fra gulv til tak og med utsikt over Vättern.


deluxe double room with view vox hotelDet føles definitivt eksklusivt med havutsikt midt i Jönköping.


Visby


Clarion Hotel® Wisby


“Det gamle Stadshotellet har så mye pondus og gamle murer at det med stolthet bærer sin unike sjarme og posisjon som Visbys fremste hotellklassiker.» Komplimentene fra White Guide er overstrømmende.


Under Almedlas-uken får Clarion Hotel Wisby besøk av mange kjente politikere. Men hotellet er like populært resten av året, spesielt hotellets spa som ligger i kjelleren.


Indoor pool Selma City Spa WisbyPå Clarion Hotel Wisby kan du slappe av i bassenget med et middelaldersk miljø.


Sunne


Selma Spa


“Selma Spa føles både sporty, avslappet og businessorientert på én og samme tid. Uten at det ene forstyrrer det andre.” Slik lyder en del av begrunnelsen om hvorfor Selma Spa havnet på White Guides liste over de beste hotellene i Sverige.


Og vi kan ikke gjøre annet enn å si oss enig. Et sporty hotell med fullpakket treningsplan, turstier, golfbaner, rundeløp, langrennsløyper og mulighet for sykling. Etter en hard treningsøkt kan du slappe av i hotellets store spa, som ligger beleilig til rett ved siden av, og med noe innsyn inn i hotellets lobby.


selma-spa-lobby.jpgSelma Spa har en nydelig beliggenhet i vakre Värmland.