Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

WeCare - bærekraft i Strawberry

Vi har en tradisjon og en kultur for å gjøre mer enn det som forventes av oss - for våre gjester, medarbeidere, samfunnet og miljøet. Vi kaller det arbeidet for WeCare.

WeCare handler om hvordan vi i vår daglige virksomhet tar vare på mennesker, miljø og lønnsomhet på en og samme gang. Vi mener at vi ikke kan skape lønnsomhet uten å verne om mennesker og miljø. Men, vi vet også at vi ikke kan verne om mennesker og miljø uten å drive lønnsomhet.

Vi har kartlagt hvordan hotellene våre i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Litauen påvirker miljøet og samfunnet rundt dem. Vi har hørt på våre gjester, leverandører og samfunnsaktører, og har definert en rekke hovedområder som vi skal legge ekstra vekt på i vårt arbeid med samfunnsansvar. 

 

 

Hovedområdene er:

  • Mangfold blant ansatte
  • Etisk og bærekraftig handel i våre leverandørkjeder
  • Lokalt samfunnsansvar i våre nabolag
  • Miljø
  • God, sunn og bærekraftig mat

 

Vi skal lage muligheter for mennesker i og utenfor vår virksomhet. Vi skal drive virksomheten vår med minst mulig påvirkning på miljøet. Vi skal få våre gjester til å føle seg litt bedre når de sjekker ut enn når de sjekker inn.

WeCare er en del av vår identitet og vår kultur. Det er vi stolte over.

Les mindre

6 bærekraftige satsingsområder

For å skape en bedre verden arbeider vi med seks satsingsområder. Følg lenkene nedenfor og les mer om de ulike områdene: Hva og hvordan vi påvirker; hva målene er; hva vi gjør i praksis; og hva resultatene viser hittil.

3 grunnverdier

I Strawberry har vi høye mål og et stort engasjement. Derfor måler vi vår fremgang fra tre ulike punkter: People, Planet og Profit. Vi vil bli vurdert på alle tre. Helt åpent. Dette for at du kan sove hos oss med god samvittighet.

PEOPLE

Kjernen i vår bedriftskultur handler om mennesker vi omgir oss med og møter hver dag.

PLANET

Å redusere miljøpåvirkningen er en av våre absolutt viktigste oppgaver.

PROFIT

Bærekraftighet og valgmuligheter er et konkuransefortrinn og gir bedre lønnsomhet.

Åpenhetsloven

Lurer du på hvordan vi håndterer og jobber for å motvirke negative konsekvenser knyttet til grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold? Spør oss, da vel!

Åpenhetsloven trådte i kraft 1. juli 2022, og skal sikre åpenhet rundt større virksomheters håndtering av negative konsekvenser knyttet til grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse med levering av tjenester. Strawberry omfattes av åpenhetsloven, og har lagt til rette for at alle som ønsker mer informasjon kan ta kontakt angående sine spørsmål. 

Åpenhetsloven forplikter Strawberry til å:
  • Utføre aktsomhetsvurderinger i samsvar med OECDs retningslinjer for flernasjonale selskaper.
  • Redegjøre for vårt arbeid med aktsomhetsvurderinger knyttet til menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.
  • Svare på informasjonsforespørsler fra allmennheten.

 

Har du spørsmål til oss?

Klikk på knappen under for å sende spørsmålet ditt på e-post. For å kunne gi deg et best mulig svar, ber vi deg om å være konkret i forespørselen. Vi vil gi deg svar innen tre uker.

 

 

WeCare i flere tall

Vil du vite hvordan WeCare-arbeidet gjennomføres i detalj? Se tall, målsetninger, og utviklingen svart på hvitt? Les Strawberry sin årsrapport og bærekraftighetsrapporter nedenfor.

Policies & retningslinjer

Som medlem av Etisk Handel Norge forplikter Strawberry seg til å jobbe aktivt med aktsomhetsvurderinger for ansvarlig forretningsdrift. Aktsomhetsvurderinger er en risikobasert tilnærming for å respektere og beskytte mennesker, samfunn og miljø i vår egen virksomhet og gjennom hele leveransekjeden. Vi forventer at våre leverandører og partnere følger samme tilnærming.
Se våre policies & retningslinjer:

 

Utslippsrapport 2022

Målet vårt er å bli helt klimanøytrale i egen virksomhet innen 2030. For å nå samme mål ønsker vi også å redusere utslippene i vår leverandørkjede med 50 %. Dette er høye mål, og for å nå dem må vi å vite hvor utslippene skjer i dag. Ingenting er hemmelig, værsågod - ta del i utslippsinventaren vår for 2022.

Rapporten er på engelsk.

Åpne rapporten

WeCare årsrapport 2022

I årsrapporten for WeCare kan du ta del i hvordan bærekraftsarbeidet går for et av Nordens største hotellkonsern. Les om våre nøkkelinitiativer og hovedfokus innen både miljømessige og sosiale utfordringer, og hvordan vi jobber mot våre ambisiøse mål for 2030.

Se WeCare årsrapporter fra tidligere år:
Åpne WeCare årsrapport 2022
3.2.13.011 26
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkode

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.