Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Icehotel Jukkasjärvi ,  Sverige

Icehotel

Jukkasjärvi,  Sverige

Icehotel, et hotell og en kunstutstilling skapt av is fra Torneelva, som hvert år gjenbygges i en helt ny form. Opplev den arktiske naturen, magiske suiter, iskunst og nordlyset. Velkommen! Foto: Asaf Kliger

Icehotel 0 5
Vurdering fra TripAdvisor  

Icehotel ble grunnlagt i 1989 og la grunnen for den originale og verdensunike oppfinnelsen til dagens Icehotel: et hotell skapt helt og holdent av snø og is fra Torneelva. Dessuten er det Sveriges mest unike privatkunsthall, som hvert år gjenbygges i en ny form, nøye utformet og håndlaget av omtrent 40 kunstnere fra hele verden. Takket være Icehotel 365 er det nå mulig å overnatte blant iskunst hele året.

Is fra Torneelva og kunstsuiter

Fem måneder i året er det mulig for gjester fra hele verden å oppleve den forgjengelige kunsten før den om våren smelter ned til den nærliggende Torneelva og lånet fra Moder Jord er tilbakeført. I tillegg til et tjuetalls standardiserte isrom, finnes det også femten unike kunstsuiter i vinterhotellet, alle spesialdesignet og håndlaget av kunstnere fra alle verdens hjørner. 

Icehotel 365 – isopplevelser året rundt

Icehotel 365 stod ferdig i 2016, først i verden med å kunne tilby isopplevelser året rundt. Det er en spesialdesignet året-rundt-isopplevelse på 2100 kvadratmeter med 18 kunst– og deluxe-suiter, en isbar og et eventområde med isgalleri. Som dessuten drives ved hjelp av 800 kvm solcellepaneler! Vegger, gulv og tak er dekket med is og snø, temperaturen holder solide fem minusgrader året rundt og innredningen er håndlaget og unikt designet av kunstnere fra alle verdens hjørner.

Suitene er hotell på natten og kunstutstilling på dagen. Velger du å tilbringe natten på is eller i vår tradisjonelle, varme overnatting inngår entré til kunstutstillingen i romprisen. Daggjester er hjertelig velkommen til å kjøpe inngangsbilletter i butikken vår. Icehotell 365 huser også en storslått isbar som serverer drinker "in the rocks" og champagne av håndlagde isglass.

Arktiske aktiviteter og opplevelser

I forbindelse med besøket ditt på Icehotel finnes det en mengde spennende aktiviteter og opplevelser uansett når på året du kommer. Alt fra turer med hundespann, snøscootereventyr, nordlyssafari og rafting, kurs i naturfotografering og villmarksmiddag. Les mer om alle aktiviteter her.

Varme rom og hytter

For deg som lett får kalde føtter eller som ser etter et koselig sted å tilbringe mye tid under dyna mellom spennende uteaktiviteter på Icehotel – velg mellom tradisjonelle hotellrom eller hytter. Perfekt å kombinere med en natt blant iskunst for å maksimere opplevelsen.

For et unikt bryllup

Bryllupssalen vår ligger i vinterhotellet. Også den smelter tilbake til elva når våren kommer, men kjærligheten består. Den gjenbygges i ny årgang hver vinter, håndlaget av nøye utvalgte kunstnere, og er en av de mest unike bryllupssalene du kan finne. Den utgjør et intimt miljø med plass til 35-40 gjester, med vegger og tak laget av snø. Alterdetaljer og benker er skapt av den reneste naturis. Bryllupssalen passer også for de som ønsker å fornye sine løfter eller å ha en høytidelig velsignelsesseremoni. De håndlagede kunstuitene eller den majestetiske søylesalen er andre alternativ til en vakker innramming for deres spesielle anledning, samt kunstgalleriet som ligger i Icehotel 365, tilgjengelig året rundt, dvs. også for sommerbryllup.

Kontakt

  • Marknadsvägen 63 98137 Jukkasjärvi , Sverige

Finn frem til hotellet

Fra Kiruna flyplass

14 km, tar ca 15 minutter med bil

Fra Kiruna sentrum

Med buss tar det omtrent 30 minutter å reise fra Kiruna C til Icehotel.

Taxi

Vi anbefaler Taxi Kiruna +46 980 120 20

Om Icehotel

Antall rom

Kalde rom: 52 stk
Varme rom: 72 stk

Antall konferanserom

3 stk

Få opptil 25 % rabatt!

Nei takk!

Vennligst prøv igjen

Få opptil 25 % rabatt!
Takk for at du meldte deg på!

Du vil snart motta en email med gode tilbud

3.2.13.011 21
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkode

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.