Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Funken Lodge Svalbard ,  Norge

Funken Lodge

Svalbard,  Norge

Funken Lodge på Svalbard har gjenåpnet med moderne komfort i historiske omgivelser. Med fantastisk beliggenhet i den arktiske metropolen Longyearbyen, står 88 premium rom og suiter, bar og restaurant klart til å ønske deg velkommen til ditt neste eventyr!

Funken Lodge 0 5
Vurdering fra TripAdvisor  

Velkommen til Svalbard - velkommen til Funken Lodge! Etter totalrenovering i 2017 gjenåpnes det historiske hotellet i en ny og storslått drakt. Her får du stilfull eleganse og moderne komfort i historiske omgivelser. På Funken Lodge får du en særegen Svalbard-opplevelse midt i den arktiske metropolen Longyearbyen.  

Sentral og unik beliggenhet i Longyearbyen

Med sin unike og sentrale plassering på Haugen, har Funken Lodge fantastisk panoramautsikt over Longyearbyen. Kun 10 minutters kjøretur fra flyplassen, ligger Funken Lodge sin beliggenhet så sentralt at du har umiddelbar adgang til Svalbards kulturliv, shoppingmuligheter, severdigheter og uberørte villmark.

Planlegg ditt Svalbard-eventyr med oss

Funken Lodge er et fullservice hotell. Våre dyktige medarbeidere hjelper deg med å gjøre ditt besøk på 78 grader nord så fantastisk som mulig. Vil du på hvalsafari, jakte nordlys eller på ekspedisjon? Eller vil du bli en polfarer som Amundsen og Nansen og komme deg lengst mulig nord? Uansett ønske hjelper vi deg med å booke aktiviteter og opplevelser for hele familien eller vennegjengen som gir garantert gir minner for livet. Ta kontakt med oss for å skreddersy ditt eventyr på Svalbard

Funktionærmessen Restaurant

I 1.etasje på Funken Lodge finner du Svalbards beste fine-dining restaurant, Funktionærmessen Restaurant. Den nyoppussede restauranten byr på en unik kulinarisk opplevelse i en stemningsfull atmosfære. Her nyter du velsmakende retter med et raust utvalg av vin eller champagne. Du kan velge blant 300 typer! Frokostbuffeten serveres også her, og inngår for alle hotellgjester.  Les mer om det historiske spisestedet Funktionærmessen Restaurant.

Funken Bar 

Fra tidlig morgen til sene nattetimer er Funken Bar er hotellets samlingspunkt. Nyt forfriskende drikke i Longyearbyens eneste cocktailbar, eller varm deg i peisestuen med arktisk litteratur og kaffe. Hva finner du på Funken Bar sitt unike barkart?

Vin- og champagnesmaking i Det gamle Nordpolet

Det gamle polutsalget, Det gamle Nordpolet, fra 1954 er blitt renovert til unikt lokale for vin- og champagnesmaking. Med over 70 forskjellige champagner på vinkartet, kan du smake på sjelden og eksklusiv bobler i en stilfull og elegant atmosfære. Arranger en hyggelig aften for deg, dine kolleger eller venner. Les mer og book verdens nordligste vin- og champagnesmaking for deg, din familie, venner og kolleger.

Treningsrom og relaxavdeling.

Ønsker du å øke pulsen eller senke den helt ned, kan du godt gjøre det på Funken Lodge. Vårt velutstyrte treningsrom er åpent hver dag for hotellets gjester. Ta deg en økt før du beveger deg inn i relaxavdelingen og hotellets sauna. 

Hotell med historie

Hotellet har en lang og rik historie som strekker seg helt tilbake til 1944, da det ble brukt som bolig av funksjonærer fra det Store Norske Spitsbergen Kulkompani, som jobbet med utgravning av kull på Svalbard. Siden da har funksjonærene på Funken, som bygning ble kalt, blitt erstattet med reisende og i 2017 ble Longyearbyens flotteste bygg renovert til det som blir Svalbards beste hotell, Funken Lodge. Februar 2018 åpnes dørene til det toppmoderne hotellet som består av 88 gjesterom, restaurant og bar, treningsrom og velværeavdeling med sauna.

Restaurering

Det er lagt mye arbeid i å ta vare på den spesielle historien til fundamentene av bygningen, og det er vel verdt å ta en kulturhistorisk vandring i korridorer og fellesarealer. Her finner du historiske fotografier, gamle kart og avisutklipp. Hotellets romslige gjesterom, gir deg toppmoderne komfort med respekt for tradisjon og historie.

F.A.Q

Vil du vite mer om hva som finnes på vårt hotell? Vi har samlet de vanligste spørsmålene - og svarene - om Funken Lodge.

Velkommen skal du være!

Kontakt

  • Vei 2124 9170 Svalbard , Norge

Finn frem til hotellet

Fra Svalbard lufthavn, Longyearbyen

Du kommer deg enkelt til hotellet med flybuss eller taxi. Flyplassen ligger 7,1 km unna hotellet. Med taxi tar det ca 10 min til hotellet. 

Flybuss & Taxi

Vi anbefaler Svalbard Buss & Taxi,
telefon +47 79 02 13 05.

Om Funken Lodge

Konferanse- og møtekapasitet

5 rom, opptil 150 deltagere

Antall rom

88 rom -  162 sengeplasser

Avstand til flyplassen

Svalbard Lufthavn 7,1 km, ca 10 min med taxi.

Få opptil 25 % rabatt!

Nei takk!

Vennligst prøv igjen

Få opptil 25 % rabatt!
Takk for at du meldte deg på!

Du vil snart motta en email med gode tilbud

3.2.13.011 22
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkode

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.