Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Hotel Oleana Bergen ,  Norge

Hotel Oleana

Bergen,  Norge

Med vår sentrale beliggenhet midt i sentrum, bare 100 meter fra det meste byen tilbyr, har du nærhet til shopping, kunst og kultur, barer og restauranter. Hotel Oleana er en selvfølgelig hub for ditt neste besøk i Bergen.

Hotel Oleana 0 5
Vurdering fra TripAdvisor  
Sustainability rating
4,2
av 10
Sustainability rating

Dette er vår egen bærekraftsvurdering som gir en indikasjon på hvordan hvert hotell presterer innen flere ulike bærekraftsområder. Vurderingen er basert på et snitt fra de siste 7 dagene.

4,2
av 10
Vurdering av Hotel Oleana

Vurderingen er basert på hvordan hotellet over tid presterer på sine mål for å minske klimapåvirkningen i innen områdene energi, vann, avfall, matavfall, kjemikalier, vasking av tekstiler og farlige utslipp.

Vurderingen er basert på hvordan hotellet over tid presterer på sine mål for å minske klimapåvirkningen i innen områdene energi, vann, avfall, matavfall, kjemikalier, vasking av tekstiler og farlige utslipp.

Utvalg av målene til Strawberry
Klimanøytralitet innen 2030

Målet vårt er å bli klimanøytrale i vår egen virksomhet innen 2030, og samtidig halvere utslippene i våre leverandørkjeder.

Mindre matsvinn innen 2030

Vi jobber hardt og aktivt for å redusere matsvinnet i vår virksomhet med 50 % innen 2030.

Et Boutique hotell som gir deg en hotellopplevelse helt utenom det vanlige. Bergen sentrum er like utenfor hotelldøren med kort gangavstand til det meste byen har å by på.

Velkommen til vårt spektakulære Hotel Oleana

Vårt hotellkonsept er bygget rundt Bergens stolthet, Ole Bull, den berømte fiolinisten og komponisten fra 1800 - tallet. Bjørnstjerne Bjørnson omtalte Ole Bull som: «Det første og største Festøieblik i det norske folks liv». Vi ønsker også at ditt opphold på Hotel Oleana skal bli et «Festøieblik» for deg. Hjertelig velkommen!

Mer staselig ramme for et bergensopphold finner du neppe!

I flere hundre år har Ole Bulls plass vært et pulserende hjerte for mye av byens kulturliv og et møtested for byens befolkning. Fasjonable hotell på Ole Bulls plass har ønsket gjester fra nær og fjerne velkommen gjennom generasjoner. Våre vakre hotellbygg fra 1925 er totalrenovert og ombygget til et spektakulært og moderne hotell i Ole Bulls sin ånd. Hotellet har fasader mot Ole Bulls plass med mye luft og grønne parkanlegg og på toppen av plassen ruver majestetisk -  Den Nationale Scene.

Fiolinisten og komponisten Ole Bull var kanskje verdens første superstjerne

Han feiret musikalske triumfer over hele verden fra han debuterte hjemme i Bergen som åtteåring med Harmoniens orkester, til han spilte «På solen jeg ser» høyt oppe på Kheopspyramiden i Egypt. Han levde livet fullt ut, men hadde også visjonære tanker og ideer for fedrelandets fremtid. Oleana var navnet på en utopisk koloni Ole Bull grunnla for nordmenn i USA. Navnet symboliserer fortsatt kreativitet, et åpent sinn og en liten smule bergensk villskap. På samme måte som vårt spektakulære Hotel Oleana – med Bergens mange eventyr rett utenfor hotelldøren.

Rom og atmosfære vil gi deg en spektakulær hotellopplevelse

Hotel Oleana er bygget med inspirasjon rundt kunst og kultur fra Ole Bull´s spennende liv i et konsept vi har kalt «Violin Art». Det er fargerikt. Dristig. Spenstig. Lidenskapelig.  Og gir sansene en feiring av det gode liv. Her finner du stilfulle designmøbler, morsomme og burleske kunstverk, store Italienske lysekroner, luksuriøse engelske badekar og selvfølgelig det viktigste – komfortable senger. Unn deg litt ekstra luksus i en av våre Oleana suiter med balkong mot Ole Bulls plass, vår Signatursuite med badekar for to, et stille superiorrom mot bakgård og utsikt mot Fløyen, et dristig deluxrom med rund glassdusj med «rainfall shower», skjermet eller uskjermet. Våre hotellrom gir deg valget med utsikt over pulserende Ole Bulls plass eller en roligere stemning mot bakgården. Kontakt oss gjerne for informasjon om våre handikaptilpassede rom og fasiliteter.

Vårt grønne Hotel Oleana

Vårt hotell er forkjemper for bærekraft og miljøsparing. På lik linje med alle hotell i Strawberry er Hotel Oleana også sertifisert med miljøstanderen ISO – 14001e.

Les mer om Bergen her.

Kontakt

  • Øvre Ole Bulls plass 5 5012 Bergen , Norge

Finne frem til hotellet

Buss/tog

Bergen stasjon.

Fra Bergen flyplass, Flesland

Flybuss til Festplassen, Bergen sentrum. 

Taxi

Vi anbefaler Bergen Taxi,
telefon +47 07000.

Om Hotel Oleana

Antall rom

97 stk

Antall møterom

2 stk

Avstand flyplass

Bergen flyplass, Flesland: 21 km,
ca 30 min med bil.

Avstand lokaltrafikk

Bergen stasjon:1 km

Få opptil 25 % rabatt!

Nei takk!

Vennligst prøv igjen

Få opptil 25 % rabatt!
Takk for at du meldte deg på!

Du vil snart motta en email med gode tilbud

3.2.13.011 28
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkode

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.