strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap
Colorful food at restaurant Izakaya in Oslo.

Opplev matrevolusjonen som har inntatt Norge

Norge har vært gjennom en matrevolusjon de siste årene. Nesten uansett hvor du befinner deg i Norge, kan du regne med at en kulinarisk opplevelse ikke er langt unna, og flere utenlandske kokker kommer til Norge for å lære.

Norge er en hub for internasjonal mat

Den gamle norske matkulturen oser ikke akkurat av krydderrike smaksbomber. Men heldigvis er det ikke lenger bare råtten fisk og sauehoder som tar plass på norske tallerkener. Til tross for at den gode gammeldagse husmannskosten har holdt seg stabil i lang tid – og fortsatt foretrekkes av mange – har den på mange måter utviklet seg og blitt mer moderne. I tillegg har Norge åpnet øynene for mer spennende og smaksrike retter fra alle verdens hjørner.

Storbyene byr på spennende matopplevelser

Når man for ikke mange år siden omtrent bare spiste fårikål på høsten og sushi var et fremmedord ingen hadde hørt om, trenger du i dag ikke reise langt for å finne godbiter som tilfredsstiller de nysgjerrige internasjonale smaksløkene vi har utviklet. Enten du craver en rykende fersk pad thai eller du har lyst på en pizza som slår frysepizzaen ned i støvlene, finner du det meste – i alle fall i de største byene som Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen.

Her finner du ditt neste mateventyr

Nå kan du oppleve Thailands beste smaker på Plah og Ahaan i Oslo, eller pizza med unike toppinger på Teatro noen hundre meter lengre unna. Er du fysen på klassiske bistroretter med en moderne vri, finner du det på The Social Bar & Bistro, som finnes både i Oslo, Stavanger og Bergen. Er du av den mer tradisjonstro typen, kan du få klassiske norske retter med en moderne vri på Emilies Eld i Trondheim, eller du kan bare nyte en god burger på en av de mange barene i landet.