Norge har vært gjennom en matrevolusjon de siste årene. Nesten uansett hvor du befinner deg i Norge, kan du regne med at en kulinarisk opplevelse ikke er langt unna, og flere utenlandske kokker kommer til Norge for å lære.
Den gamle norske matkulturen oser ikke akkurat av krydderrike smaksbomber. Men heldigvis er det ikke lenger bare råtten fisk og sauehoder som tar plass på norske tallerkener. Til tross for at den gode gammeldagse husmannskosten har holdt seg stabil i lang tid – og fortsatt foretrekkes av mange – har den på mange måter utviklet seg og blitt mer moderne. I tillegg har Norge åpnet øynene for mer spennende og smaksrike retter fra alle verdens hjørner.
Når man for ikke mange år siden omtrent bare spiste fårikål på høsten og sushi var et fremmedord ingen hadde hørt om, trenger du i dag ikke reise langt for å finne godbiter som tilfredsstiller de nysgjerrige internasjonale smaksløkene vi har utviklet. Enten du craver en rykende fersk pad thai eller du har lyst på en pizza som slår frysepizzaen ned i støvlene, finner du det meste – i alle fall i de største byene som Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen.
Nå kan du oppleve Thailands beste smaker på Plah og Ahaan i Oslo, eller pizza med unike toppinger på Teatro noen hundre meter lengre unna. Er du nysgjerrig på hva franskinspirert mat kombinert med norske råvarer kan gjøre for ganen, kan du ta veien til Brasserie X som finnes i både Oslo, Stavanger og Bergen. Er du av den mer tradisjonstro typen, kan du få klassiske norske retter med en moderne vri på Emilies Eld i Trondheim, eller du kan bare nyte en god burger på en av de mange barene i landet.