Hvor finner jeg et varmt svaberg å sole meg på og hvor kan jeg oppleve helt vilt vakker natur, lurer du kanskje på? Forhåpentligvis har vi gjort det litt lettere for deg å få overblikk over landet (og hvor vi har hotell).

Kajakk som flyter på fjorden mellom høye, grønne fjell

Naturskjønne Nord


Skal sommerferien i år være tiden for de lange, romantiske sommernettene? Dra opp, opp, opp til dit sola ikke går ned. Dra til Tromsø og ta en kajakktur klokka ett om natta under gyllen midnattssol. Besøk en av de mange øyene med de lange, kritthvite strendene omkranset av fjell.


Norges mest berømte øygruppe


Et av Norges desidert mest populære reisemål er øygruppa i Nordland – Lofoten. Har du ikke opplevd det selv ennå, er dette sommeren å gjøre det. Og er du ute etter en aktiv norgesferie, er surfing i Lofoten helt utrolig. Hvite sandstrender og, surfebølger og… ja, ganske kaldt vann. Det er faktisk også mulig å snorkle her, i tillegg til fjellklatring, fiske og kajakkpadling.


Rorbuer i LofotenKlassiske rorbuer i Lofoten.


Harstad ligger bare 35 minutter unna den første øya i Lofoten og er dermed et tipp topp sted å ha base. Etter å ha strøket midnattssol og Lofoten av “bucket list”-en, kan dere sette kursen nedover mot Bodø, Trondheim og etter hvert Vestlandet.


Ville, vakre Vestlandet


Er du på leten etter majestetiske naturopplevelser i sommer, kan Vestlandet virkelig sette følelsene dine i sving. Her er det fosser og bratte fjell som fører rett ned i dramatisk vann. Dalfører, øyer, elver og all den spektakulære naturen Norge er så kjent for.


Apropos spektakulær norsk natur kan vi ikke unnlate å foreslå å oppleve Preikestolen. Slå leir på hotell i Stavanger eller Sandnes og ta en utflukt til Lysefjorden.


PreikestolenKanskje ikke like dårlig luft som på toppen av Mount Everest, men utsikten fra Preikestolen vil like fullt ta pusten fra deg.


Turistmagneter er magneter av en grunn


Mennesker reiser land og strand for å oppleve det som er så kjent for oss og som vi så lett tar for gitt. Som vestlandshovedstaden Bergen og Fløibanen. Den klassiske utsikten over Bergen by. Bryggens uteserveringer på en dag med sol.


Og skal dere kjøre langs vestkysten i sommer, er det minst én strekning dere må se med egne øyne. Still GPS-en inn mot Atlanterhavsveien – også kjent som verdens vakreste bilreise. Opplev hvordan det er å kjøre på storhavet, over øyer og skjær. Overnatting finner dere i Ålesund på den ene siden og Kristiansund på den andre.


atlanterhavsveienImponerende Atlanterhavsveien. Foto: Alexander Sinn


Mer lesestoff om byer på VestlandetSommerlige Sørlandet


Sommer på Sørlandet er så klassisk som du kan få det. Tenk gyllenbrun hud etter en dag med bading i saltvann. Fisking etter krabber i pausen mellom softisspising og sandvolleyball. Vind i håret på båttur i den sjarmerende skjærgården. Fersk sjømat til middag på brygga og en deilig hotellseng å legge seg i når man er behagelig utslitt etter en lang dag.


Ønsker du å bevege litt på skrotten i ferien, har Sørlandet flust av vakre kyststier du kan gå (med umiddelbar nærhet til en avkjølende dukkert) og fjell du kan oppsøke. I tillegg finnes det alltids en kajakk å leie, så får du vedlikeholdt håndbak-musklene.


stup-ut-i-vannet


Sommerferie med barn


Besøk Kristiansand – barnas by – og Kristiansand Dyrepark for å hilse på dyr fra hele verden. Etter møtet med dyreriket kan dere innta Kristiansand by og gå langs strandpromenaden, bade fra bystranda (det er palmer der!) og kjøpe fersk sjømat på Fiskebrygga.


Fiskebrygga i KristiansandRægår på fiskebrygga i Kristiansand?


Les litt mer om SørlandetØstlandets mange muligheter


Varm asfalt under nye sandaler. Shopping, kultur, historie og nærhet til både strand og skog. Ta en roadtrip mellom Østlandets små-, medium- og storbyer!


Start i Lillehammers gågate med de sjarmerende, lave trehusene. Derfra kan dere ta en tur til Hunderfossen familiepark om dere har barn i baksetet. Beveg dere mot Mjøsa, nærmeste bestemt Gjøvik eller Hamar, og prøv fiskelykken. Fiskekort trengs ikke. Etter det er det straka vegen til hovedstaden.


En perfekt bysommerdag i Oslo


Ta en natt eller flere i Oslo, storbyen som har alt. Grønn mark, spennende restauranter, rikt kulturliv, shopping i øst og vest og flust av bademuligheter. Gå på sightseeing, spis en deilig lunsj på en uteservering, dra til Sørenga for en dukkert med utsikt over Operahuset. Gå ut og spis en sen middag og avslutt kvelden med dessert på et bortgjemt lite sted.


Solnedgang over OsloLav sommersol over Oslo by.


Ta turen videre til Drammen med den glitrende elva, grønne åssidene og restaurantene på elvebredden. Besøk Kongsberg med de mange badeplassene.


Mer å lese om byer på Østlandet

Alle storbyer, småbyer og overraskende perler av noen destinasjoner, får du en oversikt over ved å studere dette kartet med lupe. Ha en helt fantastisk sommer!