Kristiansand er en undervurdert by med mye å by på. Enten du reiser med barna, alene eller med partner, finner du helt nye ting å gjøre i denne koselige sørlandsbyen med stort aktivitetsutvalg.

kristiansand-pier-fiskebrygga-featured.jpg

Aquarama – gøy for alle!

aquarama badeland familyFoto: Aquarama

Aquarama er et kombinert aktivitetssenter, badeland, stupeanlegg, SPA, treningssenter, idrettsanlegg med mer. Med andre ord – så lenge du ikke har vannskrekk, finner du noe å gjøre her. Badelandet og idrettssenteret ligger sentralt på bystranda i Kristiansand, og kan skilte med et totalt areal på ca. 41 000 kvm. Her arrangeres det spennende aktiviteter som AquaYoung, Skattejakt og mye mer.

"Vi har akkurat fått på plass en ny aktivitet for mindre barn, bumper boats- en fornøyelsestur der barn kjører rundt i bassenget. Bumper boats er en utrolig morsom opplevelse for barn mellom 2 og 8 år, og det er ekstra gøy å krasje inn i hverandre for moro skyld!" - Økonomisjef i Aquarama.

 • Type aktivitet: Badeland, SPA, trening
 • Egnet for: familier, grupper
 • Inngangsbillett: Ja

Gastronomiske opplevelser på Fiskebrygga

kristiansand-pier-fiskebrygga.jpg

På Fiskebrygga i Kristiansand finner du mange muligheter til å prøve noe nytt! Bryggas berømte fiskemarked er også en av Kristiansands beste attraksjoner. Der finner du nyfisket sjømat og fisk i alle varianter – også levende. Prøv noe du aldri har smakt før i en bod eller på ett av bryggas mange gode spisesteder.

Fiskebrygga ligger sentralt i Kristiansand, mellom Kvadraturen (sentrum) og Odderøya. En perfekt dag i Kristiansand kan for eksempel være å starte dagen med fiskemarkedet og lunsj på brygga etterfulgt av en tur på Odderøya og til slutt en konsert eller forestilling på Kilden. Synk ned i en deilig seng på et hotell i området for den perfekte avslutning på dagen.

 • Type aktivitet: marked, spisesteder, sightseeing
 • Egnet for: familier, par, alenereisende, grupper

Oppdag Kilden og Odderøya

Kilden-teater-og-konserthus-knut.arne.gjertsen/Foap/Visitnorway.comfoto: Knut Arne Gjertsen/Visitnorway.com

På Odderøya finner du både flotte frilufts- og kulturområder og Kristiansands imponerende og omdiskuterte teater og konserthus, Kilden. Her produseres og arrangeres det spennende forestillinger, konserter og ulike arrangement for store og små. Bygningen er en severdighet i seg selv, med sin flotte, bølgende fasade i eig og glass. Når du vil finne på noe å gjøre i Kristiansand som egner seg for hele familien, er Odderøya og Kilden et supert valg.

Når dere har tilbragt hele dagen med spennende aktiviteter for barn og voksne i Kristiansand, er det essensielt med kort vei tilbake til hotellet. Flotte Clarion Hotel® Ernst ligger kun ti minutters gange fra Kilden Teater og Konserthus og er dermed helt perfekt når du skal til Kristiansand med familien.

 • Type aktivitet: Teater og konserter
 • Egnet for: Familier, par
 • Inngangsbillett: Avhenger av arrangement

Slit ut ungene på Zoo

Julius chimpanzee Dyreparken Kristiansand Foto: Dyreparken

Har du og partneren din skikkelig lyst til å dra på SPA, men et par energiske unger på slep som gjør det umulig? Da gjelder det å få slitt ut kidsa! Dyreparken i Kristiansand er sagnomsust over det ganske land for sine evner til å oppnå det som ellers kan virke som et totalt uoverkommelig prosjekt ...

Her kan hele familien jakte på Kaptein Sabeltanns tilholdssted i Kjuttaviga og kose seg i gode gamle Kardemomme by. Dyreparken byr blant annet på forrykende Kaptein Sabeltann-show – i tillegg til alle de søte, skumle, spennende, ville og fascinerende dyrene, så klart!

 • Type aktivitet: Zoo, fornøyelse, barneshow
 • Egnet for: Familier
 • Inngangsbillett: Ja

Ro i sjela i Ravnedalen

Host-i-Ravnedalen-Kristiansand-VS-00818--Foto Elisabeth HøiboEDIT Foto: Elisabeth Høibo/Visitnorway.com

Ravnedalen er et idyllisk friluftsområde med en nydelig innsjø og vakre omgivelser generelt. Her finner du også kulturscenen og caféen Generalen. Der arrangeres det diverse konserter og filmvisninger året rundt. Ta med deg piknikkurven og gå deg vill i Ravnedalen før du får med deg en kul konsert på Generalen på kvelden!

 • Type aktivitet: friluft, café, konsert
 • Egnet for: familier, par, alenereisende
 • Inngangsbillett: Kun ved arrangementer

Sann sørlandsidyll i skjærgården

coastal line of Kristiansand Sunny weather Kristiansand har utrolig mange vakre naturopplevelser å skilte med – men den kanskje aller fineste må være skjærgården. Her får du alt det du ønsker deg av Kristiansand; bølgeskvulp, holmer med søte sørlandshytter og hemmelige badesteder i fleng. Lei båt eller kjør din egen hvis du har mulighet. Eventuelt kan du ta en rutebåt ut blant holmer og skjær, det er både enkelt og billig. Du finner selvsagt også mange forskjellige selskap som tilbyr sightseeingbåter med guider, opplegg og hva enn du måtte ønske deg!

 • Type aktivitet: friluft, sightseeing, båt
 • Egnet for: familier, par, alenereisende

Overnatting og opphold i Kristiansand

Facade-night-clarion-hotel-ernst Hvis du skal reise til Kristiansand er det et par ting du med fordel kan tenke over før du bestiller rom. Beliggenheten til hotellet, romstandard, hotellfrokost og -restaurant er alle faktorer som kan spille inn. På Comfort Hotel® Kristiansand og Clarion Hotel® Ernst sover du både godt og sentralt – og de har begge nydelige frokostbufféer og hotellrestauranter. Overnattingssteder og mer om Kristiansand finner du her.