Omkranset av de vakre Sunnmørsalpene ute i havgapet ligger nydelige og bedagelige Ålesund. Her, blant jugendstilarkitektur og brygger, finner du toppturer som passer for alle, spennende kultur og historie og ro i sinnet.

Alnes fyr lighthouse in Ålesund stockphoto

Kunst og kultur på Jugendstilsenteret og KUBE


Jugendstilsenteret Panorama outdoors in Aalesund Foto: Jugendstilsenteret & KUBE / Kristin Støylen • Aktivitetstype: historisk, museum, kunst

 • Egnet for: familier, par, grupper, soloreisende

 • Inngangsbillett: Ja

 • Åpent: hele året


I sentrum av Ålesund, kun 2 minutters gange fra flotte Hotel Brosundet, ligger Jugendstilsenteret og kunstmuseet KUBE. Her kan du slå to fluer i én smekk: begynn med å lære mer om den fascinerende arkitektoniske stilen som preger bybildet i Ålesund på Jugendstilsenteret, og fortsett med kulturelt påfyll på KUBE. For en perfekt dag i Ålesund sentrum, anbefaler vi å avslutte dagen på en av Ålesunds fantastiske sjømatrestauranter. Det blir ikke bedre!


KUBE TheEdgeOfTheSea OE8A0006 fotoKristinStoylen Foto: Jugendstilsenteret & KUBE / Kristin Støylen


Mellom hav og fjell kan du også fylle på kulturbanken med et lite stopp innom KUBE. Museet forvalter en kunstsamling med spesielt fokus på kunstnere med tilknytning til området.


Atlanterhavsparken


atlanterhavsparken -Ålesund-arild-solberg Foto: Atlanterhavsparken / Arild Solberg • Aktivitetstype: akvarium

 • Egnet for: familier, par, grupper, soloreisende

 • Inngangsbillett: ja

 • Åpent: hele året


Ålesunds imponerende akvarium, Atlanterhavsparken, er et må-se på Sunnmøre. Her kan du se dykkere mate storfisk inne i de enorme tankene, og du finner også et flott utendørsområde med både sel og oter. Dette er det perfekte sted for en herlig og innholdsrik dag med familien, og hva blir vel bedre enn å samles over et dekket restaurantbord i Ålesund sentrum etterpå og snakke om alt det morsomme dere så?


I 2019 ble akvariet tildelt status som Norges første marine vitensenter av Kunnskapsdepartementet, og derfor gjennomgår parken store og spennende ombygginger. Etter planen skal akvariet likevel holde åpent, med unntak av de to første månedene i starten av 2020. Kombiner et besøk i Atlanterhavsparken med en deilig hotellhelg på brygga i Ålesund, moro og kos for hele familien!


Vakre omgivelser og historie på Alnes fyr og opplevelsessenter


AlnesFyr-OKSfotoOpplev den norske sjela mellom hav og fjell i naturskjønne Ålesund. Foto: oksfoto.no • Aktivitetstype: friluftsliv, historisk, restaurant, galleri

 • Egnet for: familier, par, grupper, soloreisende

 • Inngangsbillett: nei

 • Åpent: hele året (fyrtårnet er vinterstengt, tilgang etter avtale)


Vakre Alnes fyr ligger på nordsiden av Godøy, ei nydelig, lita øy som ligger ca. en halvtimes pittoresk kjøring vest for Ålesund. På dette flotte, gamle fyret kan du lære om lokalsamfunnets og fyrets historie mens du nyter de flotte omgivelsene. I tillegg finner du et nyere opplevelsessenter her, som kan skilte med en staselig restaurant og en helårsåpen kafé med hjemmebakte kaker og husmannskost og tilhørende kunstgalleri.


Psst! Her finnes det også flotte lokaler du kan leie når du vil holde et helt unikt arrangement på Sunnmøre.


Tre toppturer i Ålesund som er vel verdt bryet


cityscape-aalesund-stock


Storhornet


Hvis du har bestemt deg for å besøke Alnes fyr, kan du med fordel kombinere det med en topptur opp på det imponerende fjellet Storhornet. Det ligger nemlig også på Godøya. Denne løypa er den mest teknisk og fysisk krevende av toppturene vi går gjennom her. Turen tar ca. 5 timer tur-retur, og starter praktisk nok ved Alnes fyr. Ikke glem å ta en sjølvis på Johan Skytt-steinen langs veien til toppen!


Aksla


Aksla er Ålesunds byfjell, og fra toppen kan du skue utover byens vakre arkitektur, kyst, hav og fjell. Utsiktspunktet på toppen er kjent som Ålesunds beste, og panoramautsikten fra Fjellstua byr på fantastiske fotomuligheter – særlig i solnedgang. Dette er en familievennlig topptur; trappene begynner praktisk nok i byparken, og 418 trinn senere, står du der ingen skulle tru at nokon kunne bu!


Sukkertoppen


sukkertoppen-hill-aalesund-view-over-city-STOCK


314 meter over havet ruver Sukkertoppen, der du vil finne en helt fantastisk utsikt etter en akkurat passe lang tur alle kan klare. Stien opp går fra Hessa, du kjører dit på under ti minutter fra Ålesund sentrum, og det finnes også mulighet for å ta buss.


Overnatting i Ålesund – en opplevelse for seg selv


deluxe-ocean-view-quality-hotel-aalesund


Når du først skal bo på hotell i Ålesund, er det klart at du vil bo med utsikt over vannet. Flaks at alle hotellene våre i Ålesund har det, da! Så uansett om du vil bo på Quality Hotel Ålesund, Hotel Brosundet eller Quality Hotel Waterfront er du rett ved vannkanten.
Du kan lese mer om Ålesund her!