Det er ikke lett å finne aktiviteter og severdigheter som passer alle i reisefølget. Så fint at Hamar har så mye å by på, da! Her tipser vi om Hamars beste aktiviteter – så du kan få i pose og sekk, for en gangs skyld.

Atlungstad Brenneri at Hamar at night
Photo: Frederik Garshol

Barnevennlig dagstur til vakre Helgøya


couple-at-HelgoyaKlatrepark-putting-on-helmetsHva med litt klatring på første date? Foto: Helgøya Klatrepark


Den vakre innlandsøya Helgøya ligger ca. en time fra Hamar i bil, men den er vel verdt turen! På Helgøya finner du rett og slett den perfekte dagsutflukt; nydelige turområder, en ordentlig heftig klatrepark og gode spisesteder.


Her kan du og familien suse i zip lines og klatre i forseggjorte klatreelementer mellom trær i forskjellige høyder og forskjellige vanskeligshetsgrader. Etterpå kan dere rusle langs biestien, der dere kan lære mer om bienes fantastiske liv mens dere nyter den frie naturen. Avslutt utflukten med en deilig matbit på anerkjente Skafferiet. Det blir ikke bedre!Vår visjon er "luftige opplevelser for alle" i kanskje Norges vakreste og innlandets største klatrepark. Vi ønsker at alle skal føle mestring og ha det gøy mellom trærne våre. Vi har 9 løyper, 13 ziplines og Norges lengste Zipline (430 meter) i en klatrepark - Elisabeth Stai, Daglig Leder Helgøya Klatrepark.Voksenvennlig moro på Atlungstad Brenneri


Atlungstad-Brenneri-hamar-man-serving-food Foto: Atlungstad Brenneri


Atlungstad brenneri er Norges eneste historiske potetspritbrenneri som fortsatt er i drift i dag. Om sommeren kan du oppleve alt fra omvisninger og akevittsmaking til forestillinger og konserter her i de flotte, gamle bygningene.Atlungstad Brenneri er norges eldste brenneri og destilleri i drift og har som visjon å være den beste formidleren av akevitt og brennerihistorie - Ole-Volden-Sandersen, Brenneridirektør.Dette er nok ikke vårt mest barnevennlige forslag til ting å gjøre i Hamar, men det er en perfekt aktivitet for soloreisende, par, vennegjenger og kolleger! Du kjører til brenneriet på 10 minutter fra Hamar sentrum, eller du kan ta en busskombinasjon som tar ca. 30 min.


Hopp fra Norges dyreste stupetårn


Stupetaarnet-Hamar-People-Diving Norges mest omtalte stupetårn ser fantastisk ut! Foto: Jens Chr. Strandos


På Koigen kan du ironisk nok hoppe helt gratis fra det som er klart best kjent som Norges dyreste stupetårn. Du kan ikke besøke Hamar uten å hoppe fra stupetårnet, uansett årstid!
Koigen er et fritidsområde som ligger ved bredden av Mjøsa, bare ti minutters gange fra Hamar sentrums mange hotell. Her finner du også en skatepark, sandvolleyballbaner, basketbane og en sandstrand!


Domkirkeodden


Domkirkeodden-hamar-museum* Domkirkeodden er et ganske så annerledes museum med sin berømte glasskatedral*


Domkirkeodden er kåret til et av verdens vakreste museer, så dette kan du ikke gå glipp av. Her kan du blant annet se den fantastisk flotte glasskatedralen Hamardomen, som er elegant og imponerende konstruert rundt ruinene av Gamle Hamar domkirke.
Husk å bestille omvisning her på forhånd hvis du skal til Hamar om vinteren – museet har stengt om vinteren, men tar imot grupper som forhåndsbestiller.


Kulturpåfyll på Gregers


På den gamle brannstasjonen i Grønnegata 70 i Hamar finner du Gregers bar og konsertscenen Gregers Live – kjent som det ultimate møtestedet for kulturinteresserte i Hamar.
Gregers byr på god og avslappet stemning, deilig drikke og kule konserter, og ligger bare 300 meter unna flotte Clarion Collection® Hotel Astoria.


Norsk jernbanemuseum – mye heftigere enn det høres ut!


Steam train at Norsk jernbanemuseum Hamar Foto: Mette Larsen


Hamar er også hjem til Norsk jernbanemuseum. Det høres nok ganske kjedelig ut for de som ikke er spesielt interessert, men så feil kan man ta! Jernbanemuseet var nemlig Norges første tekniske museum, og de har mange gøyale aktiviteter å by på for store og små.
Her snakker vi ordentlig moro – blant annet har de fått lagd et eget lokomotiv som barna kan leke seg helt fritt i. Om sommeren åpner de også museumsparken, der hele familien kan kose seg med orienteringslek.


Overnatting i Hamar


Clarion Collection Astoria Hamar Buffet Table Etter en lang dag med opplevelser, fart og spenning kan det være fint å tenke på at man våkner til denne frokosten!


Når du skal til Hamar, er det viktig å bo både komfortabelt og sentralt. Enten du reiser på budsjett, uten bil eller med familien, er Clarion Collection® Hotel Astoria det perfekte valg. Der bor du superkomfortabelt midt i Hamar, rett ved Østre torg, og du får både frokost og kveldsmat inkludert i romprisen!