Vikingvibber, hvalfangsthistorie og kunst og kultur – Sandefjord er en by som virkelig imponerer med sin høye aktivtetstetthet og store variasjon! Her får du et spennende og minneverdig opphold, enten du reiser med jobb, familie, alene eller i kjærlighetens tegn.

lakeside view of sandefjord in summer

Oppdag Sandefjord med en kulturell byvandring


wall-grafitti-sandefjord * Man finner alltid frem der man har lekt som barn - forfatter Ingvar Ambjørnsen. Foto: Visitvestfold.com* • Aktivitetstype: byvandring, kunst og kultur

 • Egnet for: familier, par, soloreisende, grupper

 • Inngangsbillett: nei


Mange av Sandefjords fasader ble dekorert i mangfoldets og inkluderingens navn sommeren 2017 i forbindelse med kunstprosjektet «Art for All in the World». I tillegg har Vestfoldbyen flotte kontraster å by på; moderne og stilrene bygg side om side med gamle trehus og skulpturer preger bybildet.


Vær din egen guide, og imponer familien, kollegene eller venner med denne flotte ruta:


Start ved Clarion Collection® Hotel Atlantic. Rusle langs Stockfleths gate og beundre street art-verkene på nr. 7 og 8, før dere kommer til Sandefjord kirke, et kjent landemerke. Derfra følger dere Kirkegata og tar til venstre på Kongens gate, som dere følger til dere treffer Storgata. Her finner dere flere gatekunstverk og fine butikker å titte i. Til slutt kommer dere til Peter Grøns gate på venstre hånd, der dere kan ta selfies foran imponerende og fargerike kunstverk på veggene rundt parkeringsplassen bak nr. 2B.


Nå er dere sikkert klare for en øl og en pust i bakken. Gå tilbake langs Peter Grøns gate og fortsett rett fram langs Torggata, til dere finner staselige Sandar Brygghus!


Historisk sus på Hvalfangstmuseet


Den-gamle-salen-atle-selnes-nielsen *Den gamle salen i Hvalfangstmuseet. Foto: Atle Selnes Nielsen * • Aktivitetstype: museum, historisk

 • Egnet for: familier, grupper, soloreisende

 • Inngangsbillett: ja (gratis inngang hver tirsdag fra 01.09–31.05)


Vi er da ikke historieløse, er vi vel? Du kan nesten ikke besøke Sandefjord uten en visitt på det imponerende Hvalfangstmuseet. Særlig hvis du har med deg kidsa! Den sentrale beliggenheten betyr også at museet er enkelt å nå til fots hvis du bor på hotell i Sandefjord sentrum. Modellen av en blåhval i full størrelse gir hvem som helst perspektiv, og viser litt om hva hvalfangerne hadde å stri med. The struggle was real!


Dagsutflukt til Folehavna på Vesterøya • Aktivitetstype: friluftsliv, historisk

 • Egnet for: familier, grupper, soloreisende

 • Inngangsbillett: nei


Rundt Sandefjordfjorden finner du utrolig mye vakker natur strødd med minner fra fortida. Vår favorittdestinasjon når du vil oppleve denne siden av Sandefjord, er definitivt Folehavna på Vesterøya. Her finner du en flott sandstrand, vakre svaberg, et gammelt tyskerfort og en flora og fauna som er til å drømme om. Hvis du er i Sandefjord om sommeren, kan du ikke gå glipp av denne enkle, idylliske og barnevennlige turen!


Du kjører til parkeringsplassen på Tveitan (den er – hold deg fast – gratis!), ca. åtte kilometer fra Sandefjord sentrum. Herfra kan du gå en flott rundtur på litt over tre kilometer, og få med deg alt det beste Folehavna har å by på.


Psst! Du kan også ta bussen ut til Vesterøya fra Rutebilstasjonen i Sandefjord – men da blir turen en god del lenger hvis du vil helt ut til Folehavna.


Tilbake til vikingtida på Gokstadhaugen


Gokstadhaugen Foto EL visitvestfold.com * Når du blir begravet med et helt skip, ja da er du ganske viktig! Foto: Visitvestfold.com * • Aktivitetstype: friluftsliv, historisk

 • Egnet for: familier, grupper

 • Inngangsbillett: nei


Gokstadhaugen, på folkemunne kjent som Kongshaugen, er en diger gravhaug fra vikingtida som ligger ca. to kilometer utenfor Sandefjord sentrum. Haugen ble gravd ut allerede i 1880, som første i sitt slag i Norden. Hva fant de, spør du? Ikke stort, egentlig. Bare et digert skip, tre småbåter, 64 skjold, tolv steindøde hester, restene etter to påfugler, seks senger og knoklene av en vaskeekte vikinghøvding – blant annet!


Haugen er et must for alle historieinteresserte, og det er vanskelig å ikke la seg rive med av den andektige atmosfæren du finner her. Les mer om det imponerende funnet på tavlene som er plassert rundt omkring, og gå en fin tur i de frodige omgivelsene.


Lev deg inn i hvalfangsttilværelsen på MS Southern Actor


southern-actor-whaling-boat-sandefjord Hvalfangst er ganske unikt og sterkt forankret i norsk historie. Se det på nært hold på MS Southern Actor. Foto: Visitvestfold.com • Aktivitetstype: severdighet, museum, historisk

 • Egnet for: familier, grupper, soloreisende

 • Inngangsbillett: ja


Hvalfangstmuseet er vel og bra, men på MS Southern Actor kan du virkelig få kjenne Sandefjords omfattende hvalfangsthistorie på kroppen. Et besøk på denne tidligere hvalbåten er gøy for alle! I dag fungerer det imponerende skipet som museumsbåt om sommeren. Her kan du virkelig oppleve følelsen av å være en fordums hardbarka harpuner – superstjernene i det gamle Sandefjord. Call me Ishmael!


Psst! Du finner også flere skikkelig gode restauranter med havutsikt her ute på brygga.


Gir ned på Midtåsen


midtasen-skulpturpaviljong-sandefjord-visitvestfold * Spennende kunst plassert i et fantastisk landskap gir en uslåelig opplevelse. Og så er det gratis da gitt! Foto: Visitvestfold.com * • Aktivitetstype: friluftsliv, kunst og kultur

 • Egnet for: familier, par, soloreisende

 • Inngangsbillett: Ja/Nei/Kun ved arrangement


På en vakker høyde over Sandefjord finner du et helt unikt sted: Midtåsen Skulpturpaviljong og skulpturpark. Her finner du nydelig utsikt, vakker natur og flotte skulpturer. Parkområdet er et yndet turmål blant både Sandefjordfolket og tilreisende. Her kan dere nyte en deilig piknik blant forseggjorte kunstverk, og beundre marmorskulpturene i den ultramoderne paviljongen.


Alle verkene er lagd av den anerkjente kunstneren Knut Steen, som også står bak det umiskjennelige Hvalfangstmonumentet ved brygga. Ta med et pledd og noe godt fra Bare Beppe eller Håndverkeren, og kjenn roen senke seg.


Lei av historiske severdigheter og trasking? Dra på fjordcruise og spa!


QR-Stromstad-SR-pool* Det er lov å gi litt f#%n og kose seg på Strömstad Spa & Resort * • Aktivitetstype: sightseeing, båttur, spa

 • Egnet for: familier, par, soloreisende

 • Inngangsbillett: Ja


Hvis du skal oppholde deg i Sandefjord over tid, har vi et hett tips. Ta Color Line-fergen over til Strömstad og tilbring en deilig natt på designperlen Strömstad spa & Resort. Her snakker vi 2000 kvadratmeters spaanlegg, en fantastisk restaurant og generell prisgunstig luksus. Den pittoreske båtturen går gjennom Sandefjords og Strömstads idylliske skjærgård og tar bare 2,5 time. Og best av alt – fergen koster en slikk og ingenting!


Overnatting på hotell i Sandefjord


CC-Atlantic-outdoor--4786* Clarion Collection® Hotel Atlantic gir deg en god base for å utforske Sandefjord*


Det er få ting som slår noen netter på hotell når hverdagen strammer kloa til. Eller kanskje det er på tide å gjøre litt stas på de hardtarbeidende folka som jobber for deg, eller den alltid så tålmodige partneren din. Et par netter på ærverdige Clarion Collection® Hotel Atlantic i Sandefjord kan være akkurat det dere trenger. Den deilige frokosten er inkludert i romprisen, og her får du også mulighet til å velge sen utsjekk. Luksus!