Det diggeste måltidet? Brunsj. Fyll magen med Eggs Benedict, saftige pannekaker, smoothie bowls og Mimosas. Her lister vi opp 8 populære brunsjsteder i hovedstaden du er nødt til å sjekke ut.

Plate with french toast
French toast, frukt og bær, kaffe: oppskriften på en deilig brunsj!

1. Liebling


Øvrefoss 4, 0555 Oslo


Liebling finner du nystekt bakverk, bowls*, lange trebord, og avslappet helgestemning. Øverst i Markveien på Grünerløkka serverer de “liblings”, en skive dansk rugbrød toppet med alt fra rødbetehummus til parmaskinke, chevre og peanøttsmør. Kom hit for gode dråper i glasset og snadder på tallerken! Matserveringen er mellom kl. 10-16 i helgene. Førstemann til mølla, her tar de ikke bordreservasjoner.


Food at Liebling in Oslo Få en koselig og smakfull start på dagen hos Liebling. Foto: Liebling.  • What the f*** is a bowl? For de som ikke har oppdaget denne trenden, så er en bowl noe så enkelt som en rett som serveres i en skål... Innholdet er som oftest en smoothie, grøt, salat eller yoghurt med god og fargeglad topping. Bare sjekk instagram, så ser du!


2. Jazzy Brunch på Atlas Brasserie


Amerikalinjen, Jernbanetorget 2, 0154 Oslo


Midt på Jernbanetorget finner du Atlas Brasserie, restauranten på boutiquehotellet Amerikalinjen. Hver lørdag og søndag er du invitert til Jazzy Brunch der det serveres live jazz og deilig brunsj mellom kl. 12.00-16.00. Nyt ferske bagels med digg fyll, salater, fargerike smoothier og brunsj-klassikere innendørs, på uteserveringen om sommeren eller i Amerikalinjens helårshage.


Jazzbrunch at Amerikalinjen Hotel Nyt maten og musikken på Atlas Brasserie.


3. Gunnars Generasjonsbar


Torggata 13, 0181 Oslo


I Torggata finner du trendy Gunnars Generasjonsbar som har alt fra belgiske vafler med avokadokrem eller fried chicken til French toast og eggerøre med laks. Slukk tørsten med friske juicer, frozen cocktails eller “All day long”-drinker. Gunnars tar ikke imot reservasjoner så her gjelder det å være tidlig ute!


4. Hub Bar


Clarion Hotel© The Hub, Biskop Gunnerus gate 3, 0155 Oslo


Hub Bar ligger i første etasje på Oslos storstue, Clarion Hotel The Hub med egen inngang fra gateplan. Kaffebaren serverer en "all day menu" fra kl. 11.00 - 22.00, perfekt til lunsj! Her får du alt fra friske salater til triple deckers og open faced sandwiches! Her snakker vi ordentlig Afternoon Tea i hyggelige lokaler. Ta turen innom og smak på drikken og maten - Hub Bar er åpent hver dag!


Hub Bar at Clarion Hotel The Hub Varme og lune farger setter stemningen på Hub Bar.


5. Grådi


Sørligata 40, 0651 Oslo


Grådi er et hyggelig spisested som ligger fint til på Tøyen. Her er det ofte trøkk i helgene, så det anbefales å booke bord! New York-atmosfæren i restauranten setter rammen for en herlig lunsj. Prøv Meksikaneren (egg med spicy salsa og hjemmelaget potetlompe), de luftige pannekakene med blåbær og pisket rømme eller skagentoasten!


6. The Nighthawk Diner


Seilduksgata 15A, 0553 Oslo


Dersom du vil reise til USA uten å faktisk reise til USA, er The Nighthawk Diner på Grünerløkka the place to go. Her får du servert tradisjonell diner-mat og frokostmat hele dagen: bagel, egg og bacon, pølse, bønner, hash browns, pannekaker. (Lukk munnen, du sikler.) Perfekt for en dagen-der-på-lunsj, uansett om det er på en tirsdag eller søndag.


7. KUMI Oslo


Schweigaards gate 56A, 0656 Oslo


Eat like you care er slagordet til KUMI, vegan/vegetarkafeen som ligger i den koselige bydelen Gamle Oslo. I helgene mellom kl 10.00 - 17.00 byr den plantebaserte kafeen på veganske pannekaker, ferskpresset juice, pizzette av søtpotet, brunsjtallerken og masse annet digg. Alt økologisk og kortreist, såklart. Passer for både veganere, vegetarianere og alle andre som liker sunn og god mat.


Brunch at KUMI Oslo Foto: KUMI Oslo.


8. Ekslusivt på THIEF FOODBAR


THE THIEF, Landgangen 1, 0252 Oslo


Skal du feire spesiell anledning? Eller bare unne deg en litt mer luksuriøs brunsj i elegante omgivelser? Da bør du ta turen til Tjuvholmen og THE THIEF. Kjøkkensjef David Taylor og hans team på THIEF FOODBAR inviterer til en fristende brunsj hver lørdag og søndag mellom kl. 13-16. Her får du bobler, Bloody Marys, og Bellinis i glasset og retter laget av sesongens smakfulle råvarer. Østers, tarte flambée og smoothie-bowls og mye mer! Det anbefales å booke bord for å sikre plass!
Les videre!


Frister det med hotellfrokost? Her lister vi 4 gode frokoster du burde teste!


På tide med en Oslo-weekend? Sjekk ut hotellene våre i Oslo her.