Står storbyhelg, kjærestetur eller alenetid på agendaen? Eller trenger du kanskje tips til jobbreisene eller familieferien? I hele Norden venter en rekke hotell på over 100 destinasjoner. Her forteller vi om 10 av de mest populære.

Preikestolen i Stavanger.
Populære Preikestolen i Stavanger.

1. Shopping, fika og natteliv

Uansett hva du liker vil du finne det i Stockholm. I Södermalm kan du dra til fargerike Hornstull med restauranter og rockeklubber, eller til trendy SoFo med barer, bohemske kaféer og vintage. Vandre i Gamla Stan og ta en fika i et middelaldersk kjellerhvelv, eller oppdag Östermalms mange butikker og spisesteder. Få våre beste Stockholmstips.

StockholmVinterdag i Stockholms gater.

2. Fjord, mark og storby

Har du vandret langs Havnepromenaden i Oslo før? Du kan følge Akerselva med kaféer og barer helt opp til Maridalsvannet om du vil. Smak deg rundt på Vippa og Mathallen, eller opplev stilige Tjuvholmen. Gode drinker og topp stemning finner du for eksempel på Youngstorgets mange utesteder. Skal du til Oslo på sommeren? Sjekk ut disse tipsene.

Barcode i OsloBarcode ved Oslofjorden. Foto: Øivind Haug

3. Smørrebrød og brostein

Rundt 10 millioner besøker København hvert år, og det forstår vi godt. Her får du akkurat det du vil ha, enten det er sild og snaps på Nyhavn, street food på Papirøen eller konserter og shopping på Vesterbro. Fra våre to hotell midt i byen er det lett å utforske deilige København.

KøbenhavnSykler i Københavns gater.

4. På saunaens hjemmebane

Av Europeiske storbyer som virkelig har blomstret de siste årene finner du Helsinki. Byen er blitt et populært reisemål, med både design, kunst og spennende restaurantopplevelser i vente. På hotellene kan du dessuten nyte finsk sauna både morgen og kveld. Se våre stilige, finske hotell og eller få tips til en din neste weekendtur i Helsinki.

Sauna i HelsinkiSauna i Helsinki.

5. Nordens Paris

Det er noe eksotisk med Tromsø. Inne i den koselige byen finner du hotell, gode restauranter og populære barer i hver en gate, og utenfor byen venter eventyrlige naturopplevelser. På sommeren får du oppleve den magiske midnattsolen, og på vinteren kan du kjøre hundeslede på vidda. Er du heldig ser du også aurora borealis dansende på den nordnorske nattehimmelen.

Tromsø sett fra StorsteinenTromsø sett fra Storsteinen. Foto: Hanne Kristine Vederhus

6. Mellom de syv fjell

I vestlandsbyen Bergen må både Ulriken, Fløyen og Fisketorget oppleves i alle fall én gang. Ikke minst kan du bruke timesvis på Bryggen og i byens mange gater blant historisk trebebyggelse, restauranter og barer. Klar for seks spennende opplevelser i Bergen?

Clarion Hotel Admiral, BergenKveldsstemning på Bryggen og Clarion Hotel Admiral i Bergen. Foto: Strawberry

7. Gamle Nidaros

Med korte avstander rekker du mye på en dag i Trondheim. Gå langs Nidelven og gjennom gamlebyen Bakklandet, og ta en pause på en kafé helt inntil elven. Se spektakulære Nidarosdomen eller shop, spis og nyt på Solsiden. Bli bedre kjent med Trondheim her.

Nidelven i TrondheimSolnedgang ved Nidelven i Trondheim.

8. Svimlende utsikt og fargesprak

I tillegg til verdenskjente naturattraksjoner som Kjeragbolten, Preikestolen og jærstrendene er Stavanger by i seg selv verdt turen. Her venter hyggelige små butikker, en egen gate hvor alle trehusene er malt i en herlig eksplosjon av farger – og ikke minst en rekke bra spisesteder. Lyst på kulinariske opplevelser i Stavanger? Se våre beste tips til restauranter.

Fargegaten i StavangerFargegaten i Stavanger. Foto: Bobo Olsson

9. Musikk, mat og tivoli

Den sjarmerende havnebyen Gøteborg har masser av butikker, spisesteder og barer, og om du liker fisk og skalldyr vil du ikke bli skuffet. Det er også her fornøyelsesparken Liseberg ligger, og hver sommer huser byen Way Out West, en av Sveriges største musikkfestivaler. Vil du oppdage mer enn byens kjente turiststeder? Få lokale tips og 10 Gøteborg-klassikere.

GøteborgKveldshimmel i Gøteborg.

10. Street food og falafler

Like over broen fra København ligger den skånske byen Malmø. Gå i Folkets park eller dra til vannhullet Lilla torg – og husk å spise byens kjente falafler! Massevis av street food og spennende restauranter finner du rundt Möllevångstorget, og seks av de beste forteller vi om her.

Restaurant Bastard, MalmøRestaurant Bastard, Malmø. Foto: Bobo Olsson


Fire kjeder og en skattekiste

Strawberry har over 220 hotell i Norden og i Baltikum, og består av Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® og Clarion Collection®. Lurer du på hva som kjennetegner de ulike hotellene? Finn din favorittkjede.

I tillegg venter et tjuetalls frittstående hotell. Hvert av disse er unike, hvor hotellene egentlig er destinasjoner i seg selv. Det kan være på grunn av designet, beliggenheten eller fasiliteter som store, herlige spa. Du finner de både i byer, helt ved sjøen og høyt til fjells. Vil du lese om spa, ski og luksus på noen av disse hotellene? Få et innblikk i skattekisten.

Copperhill Mountain LodgeCopperhill Mountain Lodge i nordlige Sverige.

Norefjell Ski & SpaNorefjell Ski & Spa.

Basseng på YasuragiYasuragi

Alle destinasjonene finner du på nettstedet vårt, hvor du kan lese om hvert enkelt hotell. Om du vil få inspirasjon til reiser i de nordiske hovedstedene og andre norske og svenske favoritter, kan du fortsette å lese.

God reise!