Restauranter med Michelin-stjerner, shoppingmuligheter, beliggenhet og prisnivå. Dette er bare noen av parameterne vi gjerne vurderer byene og stedene vi liker etter. Street food er enda et parameter. Et ganske spennende et, også, i alle fall når byen er Malmö!

Mat fra restauranten Kontrast
Sultne gjester som har lyst på ekte, indiske matopplevelser

Falafelbyen Malmö

Du har kanskje allerede hørt ordet “falafel” i sammenheng med Malmö? Det er ikke uten grunn. I denne skånske storbyen like over broen fra København er falaflene minst like kjente som de franske i området Marais i Paris. Hvem som serverer den beste endrer seg ofte. Sist vi besøkte byen var det Jalla Jalla i Bergsgatan 16, men våre Malmö-kilder kan nå fortelle oss at det er naboen som gjelder; irakiske Tandoor. Syriske Shamiat skrytes det like fullt av. Denne finner du også i Bergsgatan, i tilknytning til Malmös smeltedigel, Möllevångstorget.

To klassikere på Shamiat: Nakanek, syrisk pølse og tabbouleh, persillesalatTo klassikere på Shamiat: Nakanek, syrisk pølse og tabbouleh, persillesalat. Foto: Bobo Olsson/Nights

Nybakt og mettende på Tandoor

Inne på Tandoor er det lite, men ikke mindre enn at de har gjort plass til et par sitteplasser, en kullgrill, deigmaskin, bakerovn og to klassiske, persiske leirovner. Bakerne jobber raskt, og den deilige lukten av nystekte irakiske naanbrød og samoonbrød preger lokalet.

Nybakt brød på TandoorPå Tandoor baker de selvsagt brødene selv. Foto: Bobo Olsson/Nights

Möllevångstorget er virkelig stedet å oppsøke om du er ute etter byens beste street food, med smaker fra både Tyrkia, Iran og Syria. Har du også lyst å sitte inne på spennende restauranter med tradisjonell mat fra det indiske, libanesiske eller japanske kjøkken? Smaksløkene dine kan glede seg.

Ekte indisk på Kontrast

På Möllevångstorget ligger også Kontrast, en indisk restaurant med mat fra provinsen Punjab. Eierne Anamica og Roger Persson har tidligere jobbet som vinkelner og kokk på flere stjernerestauranter i København, men lever nå ut drømmen om å servere ekte indisk mat til Malmös innbyggere og tilreisende.

Eierne på restauranten KontrastEierne på Kontrast lager ekte, indisk mat. Foto: Bobo Olsson/Nights

Mange av rettene er vegetariske, og de to eierne forteller at de har fullt hus hver kveld med nysgjerrige, sultne gjester som har lyst på ekte, indiske matopplevelser fremfor den indiske maten som Sverige har arvet fra engelskmennene. Alt er friskt, mettende og godt – og uten tvil ekte indisk.

Libanesiske og japanske herligheter

Er du glad i libanesisk? Da er mezespesialisten Occo på Drottningtorget verdt et besøk. Restauranten er hyggelig innredet med antikke palmelamper i messing og vakre tøyduker under taket.

Klargjøring av bord på restauranten OccoOcco er det perfekte mezestedet for en sen, lang middag. Foto: Bobo Olsson/Nights

I samme kvartal som Occo finner du også japanske Kagami, en lun og spennende restaurant med blodrøde møbler og mørke bord. Veggene er dekket av mer enn 500 speil, og ned en trapp finner du en liten, ekte foss hvor gjestene vasker seg før og etter måltidet.

Spennende interiør på den japanske restauranten KagamiSpennende interiør på japanske Kagami. Foto: Bobo Olsson/Nights

Meksikansk og Sør-Amerikansk på Eatery Social Taqueria

Malmös street food finner du også på Clarion Hotel® Malmö Live. Hit er du velkommen uansett om du bor på hotellet eller ikke! I nederste etasje finner du Eatery Social Taqueria, med inspirasjon fra både Mexico, Sør-Amerika, USA og Malmö. Har du lyst hit en helg er det lurt å bestille bord, for restauranten er populær blant byens innbyggere. Her står både spennende tacos og velfylte quesadillas på menyen, som gjerne kombineres med leskende agua frescas og Mezcal. Om du først er her burde du forresten ta heisen opp til 25.etasje. Der kan du avslutte kvelden 85 meter over havet i hotellets skybar, med en herlig drink og fantastisk utsikt over matmetropolen Malmö.

Solnedgang fra skybar på Clarion Hotel® Malmö LiveNyt solnedgangen fra 25. etasje på Clarion Hotel® Malmö Live.

Book hotell i Malmö

Står Malmö for tur? Finn ditt hotell og book her!