Det er fort gjort å glemme Finlands hovedstad som destinasjon når man planlegger en weekendtur sammen med familien eller vennegjengen. For hva kan man egentlig gjøre i Helsinki? Her har du 5 grunner til at du bør besøke Helsinki.

Aleksanterinkatu i Helsinki
Aleksanterinkatu: Den kjente shoppinggaten i Helsinki byr på flere designer- og kjedebutikker. Foto: Helsinki Marketing

Helsinki er en liten, vakker og eksotisk by der du kan oppleve de fleste attraksjoner til fots. Hopp på trikkelinjene 2 eller 3, kjent som turistlinjene, og ta din egen sightseeingtur rundt i storbyen uten å bli sliten i føttene.


Enkelt å komme seg rundt: Kollektivtransporten i byen er veldig enkel å bruke, billig og tar deg nær sagt overalt i byen. Vi anbefaler å kjøpe et Citypass i mobilappen til HSL der du kan reise ubegrenset med trikk, buss, t-bane og ferge i 48 timer for 13,50€ eller i 24 timer for 9,00€. Hvis du har tenkt til å få med deg flest mulig av Helsinkis attraksjoner i løpet av helgeturen, kan det lønne seg å investere i Helsinki-kortet, der du i tillegg får gratis adgang til museer og severdigheter i området.


1. Sauna, basseng og cocktails på toppen av byen


Hvordan høres morgenbad med utsikt over byen ut? Øverst på Clarion Hotel® Helsinki og 78 meter over bakken finner du nemlig et basseng som er oppvarmet hele året. Fra bassenget ser du ikke bare hele byen, men også nedover i bygget. Gulvet på ytterkanten av bassenget er nemlig laget av glass. Tør du å ta steget ut?


BASSENG PÅ TAKET: Hopp i det oppvarmede bassenget med utsikt over byen på Clarion Hotel Helsinki.


Etter svømmeturen på byens tak kan du svette ut i badstuene, hvor du også har herlig utsikt over Helsinki. Avslutt kvelden på hotellets Sky Room med DJ, friske cocktails og god stemning.


WINE AND DINE: Spis middag på The Social Bar & Bistro.


UTSIKT OVER BYEN: Cocktails, musikk, stemning OG utsikt? Ja – du må besøke Sky Room.


TAKTERRASSE: Se solnedgangen fra takterrassen på Clarion Hotel® Helsinki.


2. Den beste shoppingen i Helsinki


Er du i glad i shopping får du gjort nok av det i Helsinki. Byen har flere kjøpesentre, butikker og markeder som kan tilfredsstille den handleglades behov. Aleksanterinkatu og Esplanadis er ansett som de beste shoppinggatene, hvor du finner designer- og kjedebutikker som  Zara, H&M, Samsøe & Samsøe, Tiger of Sweden og Mango.


Shopp i gatene, på kjøpesentre eller på outlets. Her fra Marimekko sitt designoutlet. Foto: Jussi Hellsten


For den shoppingglade: Hvis du først skal på shopping, bør du besøke varemagasinet Stockmanns. Velg og vrak mellom 120 butikker, fordelt på 6 etasjer. Tar du med passet ditt kan du hente et turist-rabattkort fra Visitor Service som gir deg 10% rabatt på alle ordinære varer du kjøper på senteret i løpet av en dag.


For den designinteresserte: I designdistriktet som ligger midt i sentrum av Helsinki, finner du alt fra design- og antikvitetsbutikker, klesbutikker, museum, kunstgallerier og restauranter. Er du glad i design er områdene Punavuori, Kaartinkaupunki, Kamppi og Ullanlinna steder du må få med deg. Her finner du både mindre kjente designvarer og etablerte merker som Marimekko og Iittala. Suvenirer med Mummitrollet er dessuten obligatorisk å kjøpe fra Helsinki.


3. Se den unike og flotte arkitekturen i Helsinki


Senatstorget og Helsinki-katedralen: Den velkjente Helsinki-katedralen troner høyt på Senatstorget/Senaatinori. Fun fact: Senatstorget og katedralen har vært med i flere Hollywood-filmer, hvor det har spilt rollen som den russiske byen St. Petersburg.


HELSINKI-KATEDRALEN. Foto: Stephanie Owusu/Strawberry


Ta turen til Kamppi-kappellet, og ikke glem kameraet. Det aritektoniske mesterverket har en unik, bøyd og myk form laget av tre.


KAMPPI KAPELL: Ta en pause fra Helsinkis travle bysentrum og slapp av i dette unike kapellet. Foto: Stephanie Owusui/Strawberry


Temppeliaukio – ”Rock Church”: Den halvt underjordisk kirken er hugget ut av et fjell, og er en av Helsinki største turistattraksjoner. Innvendig finner du et overdådig, moderne interiør med et tak av kobbertråd. Du må faktisk se det for deg selv. Merk at Tempelplassens kirke har varierende åpningstider for besøkende, så sjekk tider på forhånd.


ROCK CHURCH: Tempelplassens kirke har 180 vertikale vindusruter som slipper sollyset inn og gir en lett og luftig stemining. Foto: Helsinki Marketing


Löyly: En badstue i moderne design som ligger på kaien med utsikt over havet. Den finske sauna-opplevelsen hos Löyly toppes med et bad i sjøen, uansett årstid, for så å etterpå spise god mat og drikke i restauranten. Pakk med badetøyet og bli med.


LÖYLY: Tre separate badstuerom som til sammen har plass til 600 personer. Foto: Pekka Keranen


4. Ta en drink på pub-trikken SpåraKOFF


For deg som ønsker en litt spesiell vri på transporten, kan vi anbefale en tur på den historiske pub-trikken SpåraKOFF. Om sommeren kjører trikken forbi byens største severdigheter med bartendere, turister og lokale ombord. Bli servert en drink og nyt utsikten over Helsinki!


5. Dra på karaokebar


Når du googler "Karaoke Helsinki" får du, på 0.45 sekunder, 3.85 million treff. Så ja, finnene er glad i mer enn bare varme badstuer. Flere av barene har åpent til langt på natt og har et stort utvalg av engelske og finske låter (om du tør).


Wallis Karaoke Bar in HelsinkiWallis Karaoke Bar i Helsinki.


Les mer: 10 kule karaokebarer i Helsinki.
Her bor du i Helsinki


I 2019 ønsket vi 10 nye hotell i Helsinki velkommen til gjengen. Du finner alle våre hoteller i Finland her.


Sentrumsnært: Clarion Hotel® Helsinki er et flott og moderne hotell som var flunkende nytt i 2016. Hotellet har relaxavdeling med sauna, basseng på takterrassen, treningsrom og restaurant The Social Bar & Bistro. Sky Room ligger på toppen av hotellet og er et populært møtested for både hotellgjester og lokale.


CLARION HOTEL® HELSINKI: 16. etasjer med opplevelser med Helsinki sentrum, butikker og uteliv i nærheten.


Nær flyplassen: Har du derimot lyst til å bo nær flyplassen ligger Clarion Hotel® Aviapolis i den nye bydelen Aviapolis, to små kilometer unna Helsinki-Vantaa Airport. Også dette hotellet er splitter nytt fra 2016, med restaurant The Social Bar & Bistro og relaxavdeling – med sauna, så klart.


CLARION HOTEL® AVIAPOLIS: Hotellet i nærheten av flyplassen har 258 vakre rom. Hva med å booke junior-suiten som er på bildet?


Bo eksklusivt på boutique-hotell: Om du er ute etter eksklusivitet, boutique og design finner du Hotel F6 like ved den kjente Esplanadi-parken. Hotellet har 66 unikt designede hotellrom med de herligste senger, og om morgenen tilberedes frokosten rett foran øynene dine i det åpne kjøkkenet.


F6, HelsinkiHOTEL F6: Boutiquehotellet F6 har lekre hotellrom, men også en velkjent bar oppkalt etter hotellets egen bostonterrier, Runar.
Frister det med en Helsinki-weekend? Book din hotellnatt i Helsinki til garantert best pris her!
Relaterte artikler


Helsinkis beste – restauranter, barer og badstuer. Les oversikten her!


Vi får 11 nye luksus- og livsstilshotell – Finland, vi er kommet for å bli.


Populære vegetarrestauranter i Helsinki