Trondheim er Norges tredje største by, og tilbyr unike opplevelser innen mat, design, kultur og et pulserende natteliv rundt hvert hjørne. Bli kjent med byens hotspots her!

Sentrale Trondheim
Sentrale Trondheim

TrondheimNights_201408_0328-1024x682Foto: Bobo Olsson


For de fleste reisende er det viktig å bo sentralt for å sikre en avslappende, men likevel produktiv ferie. Bor du på Clarions Hotel Trondheim har du enkel tilgang til alt trønderhovedstaden har å by på. Hotellet er det nyeste av alle Strawberry-hotellene i byen og har virkelig sin egen stil. Lobbyen er romslig med en spektakulær utsikt over alle etasjene over deg. Flott utsikt får du også fra toppetasjen og Astrum SkyBar. Herfra kan du speide utover fjorden og se sola gå ned i havet mens du nyter deilig og mat og drikke – ikke en dårlig start på et spennende opphold.


Uteliv


Trondheim er Norges største studentby, noe som gir utslag i et yrende natteliv. Du kan nærmest lukte den boblende entusiasmen til mennesker som er klare for en kveld full av moro. Det kan være lurt å komme seg ut relativt tidlig, da de beste stedene gjerne blir raskt fulle. Ta for eksempel turen til Solsiden, hvor utestedene ligger på rekke og rad. Det kan være verdt å nevne at de fleste stedene stenger kl.02.00, men at menneskene gjerne holder det gående mye lenger på private fester.


Fra en lun sommerkveld på terrassen til Clarion Hotel Trondheim sin Skybar og restaurant, Astrum.


Mat


Elsker du sjømat må du ikke gå glipp av Ravnkloa, det lokale fisk- og skalldyrmarkedet som stammer fra 1600-tallet. Hver morgen kommer nye leveranser med et stort utvalg av fisk og annen sjømat. Du kan også kjøpe en fisk rett fra akvariet, for å få middagen så fersk som mulig. Uansett om du besøker byen for første gang eller bor her fast – Ravnkloa er en flott opplevelse for alle sjømatelskere.


Bare et steinkast unna ligger** M/S Bjørnvåg**, en flytende restaurant med ferske, lokale råvarer fra havneområdet. Eierne har et lidenskapelig forhold til mat og driver stedet som en restaurant og et kystkultursenter. I tillegg til herlig sjømat er det også fokus på gode oster, sopp, grønnsaker og kjøtt. Det viktigste er at de tilgjengelige råvarene benyttes på best mulig måte, og at minst mulig går til spille. Restauranten samarbeider med flere lokale bønder om å tilby de beste råvarene. Eivind, stuert på båten, har arbeidet flere år i Japan hvor han har hentet inspirasjon til både matlaging og gjestfrihet. Under middagen vil du ha utsikt rett inn på kjøkkenet, noe som gir en svært intim opplevelse. På M/S Bjørnvåg serveres det alltid raffinert mat de ansatte vet gjestene vil like.


Shopping


TrondheimNights_201408_0355-1024x682Foto: Bobo Olsson


Neste stopp er Livid Jeans, en av de stiligste butikkene i byen. Denne lille, norske jeansprodusenten lever og ånder for jeans, og tror på bukser av topp kvalitet. På kun tre timer kan du få din egen bukse skreddersydd. I tillegg selger de nøye utvalgte jeansmerker. En annen Trondheimsfavoritt er Shine, en klesbutikk for kvinner med fokus på franske merker, fra både veletablerte og fremadstormende designere.


Kultur


TrondheimNights_201408_0366-1024x682Foto: Bobo Olsson


Bakklandet er virkelig en del av Trondheim du ikke må gå glipp av. Det koselige nabolaget er fullt av små, fargerike trehus og trange brosteinsgater. Her finner du mange trivelige kafeer, perfekt for en hyggelig lunsj eller ettermiddagskaffe. Videre går turen til Solsiden, et gammelt verkstedområde, som nå er det perfekte stedet å se og bli sett. Langs kanalen ligger restauranter, kafeer og utesteder side om side, alle med hvert sitt kreative konsept. Blant dem er Sot Bar & Burger, som hevder å ha byens beste burger og største utvalg av øl.


Siste stopp på ruta er Nidarosdomen, den fantastiske katedralen bygd tidlig på 1100-tallet. Dette er den desidert største turistattraksjonen i Trondheim og helt klart verdt et besøk. Du kan ikke merke at byen kun er tredje størst i Norge, da den har alt du måtte ønske og enda litt mer.


Dette innlegget er en omskrevet utgave av artikkelen ”Trondheim i toppform” skrevet av Per Olsson for medlemsmagasinet Nights.


Ta en titt på vår Trondheimsguide under.


Strawberry_Trondheim_Map_Fullsize_14-1