Vi forstår pent lite av hva de sier, men vi har skjønt at Finland er mer enn Mummidalen, Nokia og konebæring (hvert år holder de VM i konebæring, om du skulle lure). Finland er også et eldorado for friluftsmennesker, og så har de en herlig, tradisjonsrik kultur som i tillegg til en veldig oppblomstring av design og innovasjon, i stor grad handler om å nyte. Det kan jo ikke være uten grunn at dette landet har én badstue for hver andre innbygger. Til og med businessmøter foregår like gjerne i badstuen som på konferanserommet.

Bastue
Til og med businessmøter foregår like gjerne i badstuen som på konferanserommet.

For de matglade er også den spiselige delen av kulturen deres verdt å smake på. I Helsinki finner du flust av hyggelige restauranter med lokale delikatesser – og selvsagt mange spisesteder med internasjonale kjøkken. Husk forresten å kjøpe finsk, salt lakris om du planlegger en tur til Finland!


I storbyen og hovedstaden Helsinki vil du se at folk går. Mye, og overalt. Byen er stor, men ikke større enn at du kan oppleve store deler av den til fots. Her kan du traske mellom de ulike attraksjonene og museene, eller bare fra kaféen til restauranten og videre til baren.


Sauna, basseng og cocktails på toppen av byen


Selv om du garantert finner mye å gjøre i byen trenger du ikke kjede deg på hotellet, heller. Strawberry har to hotell midt i sentrum, og de er ganske så smekre begge to. Det ene heter Clarion Hotel® Helsinki, og er helt nytt fra 2016. Hvordan høres morgenbad med utsikt over byen ut? Øverst på hotellet og 78 meter over bakken finner du nemlig et basseng som er oppvarmet hele året. Etter svømmeturen på byens tak kan du svette ut i badstuene, hvor du også har herlig utsikt over Helsinki.


clarion-hotel-helsinki-swimming-pool-roof.jpg


Fra bassenget på Clarion Hotel Helsinkis tak har du herlig utsikt over byen


Hotellet har restaurant The Social Bar & Bistro, og på skybaren Sky Room kan du drikke coctails mens du titter utover byen fra 16.etasje.


Finsk luksus i byen eller pulserende ved flyplassen


Om du er ute etter eksklusivitet, boutique og design finner du det frittstående hotellet F6 like ved den kjente Esplanadparken. Hotellet har 66 unikt designede hotellrom med de herligste senger, og på morgenen tilberedes frokosten rett foran øynene dine i det åpne kjøkkenet. Hotellets bar, Runar, er en av områdets mest populære, og den stilige bakgården har sittegrupper både innendørs og utendørs.


f6-room-helsinki-1.jpg


Hotellrom på F6


Har du derimot lyst å bo nær flyplassen ligger Clarion Hotel® Aviapolis i den nye bydelen Aviapolis, to små kilometer unna Helsinki-Vantaa Airport. Også dette hotellet er splitter nytt fra 2016, med restaurant Kitchen & Table og relaxavdeling – med sauna, så klart.


clarion-hotel-helsinki-airport-room-lobby.jpg


Hotellrom og lobby på Clarion Hotel Aviapolis


Book hotell i Helsinki


Om du vil se mer av disse hotellene i Helsinki og booke ditt neste opphold kan du klikke deg videre til destinasjonssiden vår for den finske hovedstaden.