Visste du at Strawberry består av mer enn kjedene Comfort Hotel®, Quality Hotel™ og Clarion Hotel®? Hos oss finner du også en aldri så liten skattekiste av unike, frittstående hotell. Noen av disse er luksushotell med store, deilige spaanlegg og andre er fjellhotell i et eldorado av snø og løyper så langt øyet kan se. Det er noen av disse vi vil fortelle deg mer om her.

norefjell-ski-spa-winter-night.jpg
Fortryllende kveldsutsikt over skibakken venter deg på Norefjell Ski & Spa.

Puddersnø og fregner på nesa

Står blå Swix, solkrem i fjeset og pils i hytteveggen på ja takk-lista? I så tilfelle vil du mest sannsynlig like hotellpåske på høyfjellet! Forskjellen fra hyttelivet er at du kan kombinere mil etter mil med lange timer i spa, ferdig oppredde senger og god mat – uten at du trenger å røre en eneste skjærefjøl. Om du ikke vil, da. Det gjelder heller ikke bare i påsken. Fjellhotellene våre i Norge og i Sverige er til for å nytes året rundt, sommer som vinter.

Ski in, ski out – eller bare bli i boblebadet

Et av disse hotellene har blitt kåret til Norges beste skihotell to ganger og ligger på Norefjell, 11 mil innover i landet fra Oslo. På Norefjell Ski & Spa kan du bo i vanlige hotellrom, i leiligheter med stue og eget kjøkken eller i villaer med ekstra god plass.

Norefjell Ski & Spa På Norefjell Ski & Spa kan du nyte utsikten fra utendørsbassenget.

Ikke lyst å sitte stille? Ingen problem. Innendørs kan du trene både styrke og kondisjon, eller utfordre høydeskrekken i den 16 meter høye klatreveggen. For deg som vil bruke mest mulig tid ute ligger et herlig nett av løyper og bakker like utenfor døren. Om du ikke tar med ski selv kan du leie skiutstyr på hotellet. Spise, drikke og nyte kan du gjøre på Fjellet Restaurant, pizzeriaen og i intet mindre enn tre barer. Apropos nyte: Hotellet har også et prisvinnende spa hvor du kan sitte ute i badestamp og speide ut over fjelltopper og stjernehimmel, synke ned i varme basseng inne eller ta finsk sauna og spabehandlinger.

Det beste fra to verdener

Er en real opplevelse i det svenske fjellandskapet mer fristende? Prøv Åre i Jämtland. Her ligger nemlig hotelleventyret Copperhill Mountain Lodge, hvor idyllen oser uansett årstid. Hotellet passer for friluftsmennesket, skikjøreren, spaelskeren og alle andre som setter pris på en god dose luksus i kombinasjon med vill og vakker nordisk natur.

Copperhill Mountain Lodge Vinter på Copperhill Mountain Lodge i Åre.

Fra dette designhotellet kan du legge ut på akkurat den turen du vil. Tur- og sykkelstier, langrennsløyper, fiskevann og bratte fjellsider er alle innenfor rekkevidde. Tilbake på hotellet venter kosen. Kokkene disker opp med herlige retter av lokale råvarer, og i loungebaren serveres drinker og småretter. På spaet kan du ta badstue, puste ut i varme kilder og koble helt av i boblebadet med panoramautsikt mot de majestetiske Årefjellene.

Copperhill Mountain Lodge Sommer, vinter, vår eller høst – fra spaet på Copperhill Mountain Lodge får du alltid utsikt.

Gjør ingenting, eller gjør alt, om du vil

Hadde det ikke av og til vært deilig å bare bli i morgenkåpen? Å ta den ekstra koppen med kaffe og lese avisen på sengen, for så å tusle ned til bassengkanten uten å stresse med noen ting som helst? Det er helt lov, og du kan gjøre det både på Tjuvholmen i Oslo og på Hasseludden utenfor Stockholm.

Den svenske versjonen av Japan

Om du har lyst på en japansk helhetsopplevelse som virkelig dreier seg om ro og avslapping er spahotellet Yasuragi definitivt verdt å sjekke ut. Å reise verden rundt for å finne det trenger du heller ikke. Yasuragi ligger bare 20 minutter utenfor Stockholm.

Yasuragi På Yasuragi handler det om ro og avslapping.

Hotellets “must do” er først og fremst det japanske badet. Her går du gjennom et rolig renserituale før velvære i friluft venter, med varme kilder, kaldkulp og badstue med utsikt. Inne kan du svømme i bassenget og få spabehandlinger fra topp til tå. I tillegg kan du bli med på zenmeditasjon og ulike former for yoga – i badstuen, for eksempel.

Yasuragi Gode senger og rolige omgivelser venter på Yasuragi.

Hotellet har også rawfood-bar, to restauranter med japansk mat og sist men ikke minst: Sakebar med Sveriges største utvalg av sake.

Luksus ved Oslofjordens Tjuvholmen

Som er forlengelse av Aker Brygge ved Oslofjorden ligger Tjuvholmen. Dette nye strøket har de siste årene gjennomgått et heftig ansiktsløft. Tjuvholmen er italiensk is i sommersola på brygga, restauranter i toppklasse, vinbarer, designbutikker og moderne kunst. Ikke minst er Tjuvholmen THE THIEF.

THE THIEF, Fru K Restauranten Fru K på THE THIEF serverer den ene smaksopplevelsen etter den andre.

Vi må nesten skryte litt av denne juvelen. I Norge har THE THIEF blant annet blitt kåret til Norges beste hotell og mest romantiske hotell. Hotellet har blitt kåret til det beste Spa Boutique-hotellet i Europa, og kom også med på Condé Nast Travelers Gold List 2016. Med andre ord: Har du lyst på et luksusopphold med Oslos mest eksklusive beliggenhet? Prøv THE THIEF.

THE THIEF Rom med utsikt over Oslofjorden på THE THIEF.

Om det var morgenkåpa, kaffen med fjordutsikt og den varme bassengkanten i spaet som fristet, kan du gjøre akkurat det. Har du derimot lyst til smake på hele THE THIEF-opplevelsen venter en rekke retter på restauranten Fru K, snasne drinker på THIEF FOODBAR og boblende glass på takterrassen. Du velger.