Hvis vi skulle laget en liste over alle de spennende aktivitetene du kan gjøre i og rundt Bergen, kunne vi sikkert ha ramset opp over 100 forskjellige aktiviteter. Bergen er jo tross alt Norges nest største by og omtales gjerne som “byen mellom de syv fjell”. Enten du bor i Bergen og føler at du trenger noen nye ideer, eller bare skal besøke byen, så vil denne listen være verdt å sjekke ut.

Bryggen i Bergen om sommeren
Bryggen i Bergen om sommeren.

1. Beundre kunstverk på KODE-museene


KODE er en samling av tidligere selvstendige museer som slo seg sammen til én enhet i 2006. De enkelte museene har likevel beholdt sitt eget navn og består av Edvard Grieg Museum Troldhaugen, Harald Sæverud Museum Siljustøl, Ole Bull Museum Lysøen og de gamle institusjonene Bergen Kunstmuseum og Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum.


Kode har som mål å samle inn, bevare, dokumentere, undersøke og presentere kunst og kunstgjenstander. Her er det massevis å se på, med over 43 000 kunstgjenstander, alt fra malerier og tegninger, skulpturer, installasjoner og videoer til møbler, håndverk og design.


Blumenthalrommet_NY_2 copy Bilde: Dag Fosse, KODE


2. Fantastisk utsikt over byen med Fløibanen


Fløibanen finner du i hjertet av Bergen, cirka 150 meter fra Fisketorget og Bryggen. Turen opp til Fløien tar mellom 5-8 minutter, og bringer deg 320 meter over havet til en aldeles nydelig utsikt over byen og landskapet rundt. Ta bare en kikk på webkameraet til Fløibanen og se selv!


Banen er åpen hele året fra morgen til kveld. Etter å ha nytt en god middag kan du ta deg en spasertur før banen bringer deg ned til byen igjen.


3. Utforsk fjorden med en båttur


Etter at du har tatt noen bilder av fjorden fra hotellrommet, er det på tide å dra ut og ta noen virkelig fine bilder fra sjøen. Bli med på en båttur og opplev det vakre norske fjordlandskapet på nært hold. Det finnes turoperatører som tilbyr pakketurer, slik som for eksempel Fjordtours med sin “Norge i et nøtteskall”–pakke. Her får du også muligheten til oppleve den vakre Bergensbanen og den imponerende Flåmsbanen.


4. Opplev den flotte naturen – fotturer, fiske og kajakk


Bergen er som skapt for utendørsaktiviteter. I fjellene rundt byen finner du for eksempel mange fine stier perfekte for en fottur. Tar du Fløibanen så er du på god vei etter bare et par minutter.


Tar du turen ut til Fedje eller Marsteinen er dette ypperlige steder for å drive med dypvannsfiske da er massevis med fisk i områdene. Reiser du 2,5 timer fra Bergen med bil, tilbyr Njord AS daglige kajakkturer i Flåm, et område som er unikt for kajakkpadling med både små øyer og rikt dyreliv. Dette er bare en liten smakebit av de utendørsaktivitetene du finner i Bergen. I tillegg finnes det muligheter for rafting, hanggliding, paragliding og mye mer.


Man-with-kayak-Voss-102008-99-0007-1500 Bilde: Nils-Erik Bjørholt via visitnorway.com


5. Besøk actionfylte Voss


Voss er fylt av actionfylte aktiviteter. I løpet av vinteren finnes det massevis av flotte skimuligheter, både innen alpint og langrenn. Når våren og sommeren står for tur, inkluderer mange av de beste opplevelsene rafting og kajakk.


Vi anbefaler at du tar med deg matpakke fra hotellet og steller i stand en piknik etter en fottur i fjellet. Foruten naturen så tilbyr Voss mange forskjellige attraksjoner, både historiske og kulturelle slik som museum og kunstgallerier.


6. Opplev Bergens fascinerende historie på Bryggens Museum


Bryggen i Bergen har en lang og rik historie, og er et flott eksempel på et middelaldersk område. Bryggen har også derfor blitt en del av UNESCOs verdensarvliste. I 1955 ble store deler av området ødelagt etter en brann, og det var i de påfølgende utgravningene man fant et stort antall objekter som ga en detaljert innsikt i hvordan livet i middelalderen hadde vært i Bergen. Bryggens Museum holder jevnlig temautstillinger i tillegg til å vise frem funnene fra middelalderen.


skillingsbolle cinnamon bun


Ekstra: Nyt en søt og god skillingsbolle – en lokal delikatesse.


Hvis du liker søtsaker, er dette noe du absolutt bør prøve!


Slik nyter du denne norske perlen best! Ha et flott opphold.