Vi ba dere – våre kjære gjester – om deres beste tips til norgesferien. Her finner du mange av de fantastiske forslagene, sortert etter fylke. Les om sykkelruter, skjulte perler, hvite strender og barnefavoritter over hele landet. Ha en magisk sommer!

Stup ned i innsjø

Oslo


operataket-oslo-arvid-maldeOperataket i Oslo


Gry går god for Oslo:
Mannen min og jeg digger å ta noen dager i Oslo. Både for å nyte storbylivet, men også for å ta oss ut med ferge på øyene utenfor byen. Å ta turen til Akerselva for å se på folk, nyte livet og ta noen pitstop underveis. HELT NYDELIG. Vårt favoritthotell er Comfort Hotel Karl Johan. Flotte rom, perfekt beliggenhet og nydelig frokost. Gleder oss til neste besøk der.


Ann Kristin forteller deg hvordan dere kan leke dere gjennom hovedstaden:
Jeg er veldig glad i Oslo og pleier å lage en tur safari med et felles emne per tur: Feks: Blå- Bygdøy- Akerselv-Alnaelva-Frognerbadet og stoppe å spise middag/lunch hvor de servere fisk/skalldyr.
Grønt: Botanisk hage-Frognerparken-Ekebergparken-Akershus festning og så piknik.
Så da er det bare å bruke farger som passer eller så kan man bruke elementer og finne ting som passer rundt det.


Rogaland


skudeneshavnSkudeneshavn.


Andrea Madeleine anbefaler Karmøy og ei kanutta med robbel og rakje:
Skudeneshavn ligger helt sør på Karmøy. Byen er kåret til Norges sommerby av en god grunn! Skudefestivalen er alltid første helgen av juli, og burde oppleves. Den lille idylliske havnebyen fylles opp med mennesker, båter og aktiviteter. Det er masse konserter, med noe for enhver smak. Og om du vil oppleve andre attraksjoner på øya, kan du ta en kjøretur litt lengre nord til Avaldsnes. Her finner du Norges eldste kongssete, med et vikingmuseum og en vikingby. Du finner også Avaldsnes kirke her, en kirke fra middelalderen. Bak kirken ligger bautasteinen Jomfru Marias synål. Det sies at når denne 7 meter høye steinen treffer kirken, blir det dommedag.


Det nærmeste Strawberry-hotellet du finner til Karmøy, er Clarion Collection Hotel Amanda i byen Haugesund. Fra Haugesund er det kun et kvarters kjøretur til Avaldsnes, og en 45 min kjøretur til Skudeneshavn. Om dette høres lenge ut, er det bare å huske at veien er fyllt av nydelig utsikt, mange plasser å stoppe, og fine sandstrender. Jeg personlig annbefaler å stoppe på Åkra i løpet av turen, for å kjøpe en kanuttapølse. Dette er en helt spesiell pølse, som blir laget av den lokale slakteren i Skudeneshavn. Husk å spørre etter alt på, eller som vi sier på Karmøy; ei kanutta med robbel og rakje!


Kjersti anbefaler sommer i Stavanger:
Bo på Clarion Collection Skagen Brygge i Stavanger, og nyt dette herlige, rolige og delikate hotellet. Herfra kan du gå rundt i byen, booke et besøk til palmeøya Flor & Fjære (anbefales!), ta en dagscruise i Lysefjorden, spise reker på brygga, nyte utelivet på brygga, som regel inkl. live-musikk, spise god mat på restaurant (det fins mange) og alt Stavanger og omegn har å by på. Vil du kjøre bil en dag, anbefales en tur på Sola-stranda. Uansett hvor stort oppholdet er, fins det mye å oppleve i nære omgivelser.


Møre og Romsdal


area-sunnmorsalpene-quality-hotel-alesundÅlesund med Quality Hotel Ålesund ved vannkanten.


Ann Margret forteller deg hva du kan finne på i Ålesund:
Helt klart Ålesund! Et besøk i Atlanterhavsparken er et must for små og store, og like ved ligger Sukkertoppen med fantastisk utsikt, eller man kan bade på Tueneset. Selvfølgelig må man ta turen - eller trappene (418 trinn!) opp til Fjellstua! Og hva med en dagstur ut til Alnes Fyr, og en topptur på Godøyfjellet? Dagstur til fugleøya Runde? Ikke er turen lang til jordbærbygda Valldal heller! Alt dette mens du har base på Quality Hotel Waterfront Ålesund. God tur og god sommer.


May tipser deg om turistperler:
Rauma i Romsdalen. Her finner vi turistperler som Trollstigen, Trollveggen og fantastiske Romsdalseggen - samt Rampestreken (utsiktspunkt) og Romsdalsstigen Via Ferrata (to tilrettelagte klatreruter). Etter turen(e) er lunsj/middag med god drikke til på Sødahlhuset et must! Dette er en fantastisk sjarmerende kafé i sentrum av Åndalsnes, med fokus på kortreist og bærekraftig mat.


Ta gjerne tog til Åndalsnes, tindehovedstaden, da får du oppleve Raumabanen som passerer attraksjoner som Kylling Bru og Trollveggen - og med utrolige fjell og fosser på alle kanter. Rauma har forholdsvis kort avstand til både Molde og Ålesund - 1 til 1,5 time til begge byene med bil.


Heiko anbefaler dagsturer:
Bor du på Quality Hotel Ulstein i Ulsteinvik, anbefaler jeg dagsturer i retning sør. En hel dag trenger du for å utforske stadlandet. Ikke Vestkapp i seg selv er den store attraksjonen, nei, kjør heller til Hoddevik og Ervik med sine fine sandstrand. Vær oppmerksom på steder langs veien, det finnes f.eks. et gammel bunkersanlegg fra krigen som forteller sin historie og som byr på utsikt mot herlige Kvamsøya.
Et annet mål er Vågsøy. Ut fra Måløy kan du besøke verdenskjente Kannesteinen. Også et av de mest spennende plassene på hele Vestkysten finner du her: Kråkenes fyr. Og når du en gang er der, dra innom Refviksanden.


Vestfold og Telemark


Tønsberg-byTønsberg.


John Henrik tipser om sommeridyll i Tønsberg:
Start dagen med en smakfull frokost på Quality Hotel Tønsberg. Så må man ut og nyte sommeren. Anbefaler da en tur ned til Verdens Ende. Rusle rundt på svabergene og spise lunsj med utsikt mot Ferder Fyr. Balsam for sjela! Ettermiddagen og kvelden nyter man på bryggene i Tønsberg, i strålende sol og sommervarme. Da sover man godt i de gode sengene på Quality Hotel Tønsberg!


Kristian gir deg sine mange gode Telemark-tips:
Norge i et miniatyr er det som beskriver Telemark med sin utstrekning fra Skagerrak til Hardangervidda. Her finnes det et variert tilbud både fra de spenningssøkende til turgåere, barnefamilier og sportsinteresserte. Grenland er et glimrende startsted for turen med kort vei til både flyplasser (Gardermoen og Torp) samtidig som det ligger midt mellom Oslo og Kristiansand, med andre ord midt i smørøyet.


Det blir selvsagt umulig å beskrive alle mulighetene. Men starter man turen ved å besøke Jomfruland eller kyststrøkene av Telemark så har man garantert en god start på turen. Neste etappe kan legges til Grenland som kan tilby blant annet Brekkeparken (det bygges nytt bygg), Ibsenmuseumet, selvsagt har vi et sjøfartsmuseum og et vitenskapsmuseum. Det er også mange turmuligheter og handlemuligheter for dem som liker det. I Grenland kan man også nesten velge og vrake i hele tre moderne Strawberry, eller man kan selvsagt prøvebo alle sammen.


Vi har hotell i Porsgrunn, Skien og Langesund.


Det anbefales også en tur opp Telemarkskanalen med den gamle damen Victoria. Velger man å ta båt helt opp er det mulighet for å overnatte på Dalen hotell. Selv om det ikke er et Strawberry mener jeg dette er en en såpass unik mulighet som man ikke kan gå glipp av. Før man vender snuten tilbake til Grenland (vi har buss fra Dalen og til Grenland) anbefales det et besøk i Åmdals verk gruver. Her har man museum som viser historien og hvordan man hentet ut kopperet, og hvis det skulle være et behov så har man et underjordisk forsamlingslokale for inntil 50 personer.


Frister ikke et besøk til Dalen kan man utforske alt fra gamle stavkirker til Gaustadtoppen. Ønsker man ikke gå opp kan man ta banen opp. Her får man en fantastisk utsikt når det er klart vær. Det anbefales også et raskt besøk på Vemork hvis man har tid til det. For barnefamilier som ønsker å besøke familieparker har vi Bø sommarland. Og skulle det regne har både Skien og Raufoss badeland som skulle oppfylle de fleste behov. God sommer.


Per-Otto anbefaler Porsgrunn som destinasjon:
Strawberry har et utmerket hotell i Porsgrunn. Dette er et flott utgangspunkt for en tur på Telemarkskanalen. Eller en tur til iskrembyen Brevik, hvor en kan reise på cruise i den flotte skjærgården. Porsgrunn som by har også fått en flott strandpromenade.


Agder


Fiskebrygga i KristiansandFiskebrygga i Kristiansand.


Solveig gir deg den ultimate sommerdagen i Kristiansand:
Rusle gjennom Ravnedalen en varm sommerdag, la minstemann løpe gjennom fontenen, ta turstien opp til Baneheia og bade i Stampetjønnene. Medbrakt niste nytes etter å ha svømt til flytebrygga og hoppet fra steinen så mange ganger at vi nesten ble lei. Sjekke inn på Comfort Hotel Kristiansand i byen på ettermiddagen, spise på en hyggelig familierestaurant og avslutte med italiensk is lenger nede i Markens etterpå. Hele familien synker ned i hotellsenga etterpå og ser film etter en innholdsrik dag.


Vestland


View of BergenUtsikt over Bergen.


Maj gir deg lokaltips til Bergen:
Bergen i mitt hjerte. Byen som har alt en kan begjære. Du kan ta en fjelltopp eller to midt i byen så å si. Ta gjerne en liten nistepakke med. Fløybanen og Ulriksbanen, dersom en vil ha utsikt, men ikke vil gå fjellsidene. Eller en kan vandre på bryggen å føle en går flere 100 år tilbake i tiden. Få gjerne med dere Rosenkranztårnet, Håkonshallen og den flotte parken rundt. Dette området brukes mye til festivaler og slikt om sommeren.


Så kan du oppsøke Apollon i Nygårdagaten. Dette er en vinylbutikk med skjenkebevilgning. De har en del border og stoler inne i butikken. De har og en bakgård som åpnes om sommeren. Disse som jobber her kan både musikk og øl. Anbefales på det sterkeste!


Anbefaler også historiske museum på Laksevåg, der er bunkers fra 2. verdenskrig et museum. Laksevåg kirke og Laksevågparken er samlingssted for Laksevåg bueskyttere. Her kan en bade og grille om sommeren. Fint tilrettelagt for både barn og voksne. Laksevåg har fått sin egen lokale pub/kafé som heter Kjusa deg. Om sommeren har de uteservering også.


For et godt måltid så må jeg nevne Cornelius, en resturant på en holme som du må enten ta båt, helikopter eller svømme over til. Båten går fra Sas-hotellet på bryggen. Alle matvarene er kortreist fra havet samme dag de tilberedes. Menyen blir laget etter fangsten.For den beste burgeren etter min mening anbefaler jeg Inside burger. Et skikkelig rockekonsept med mat og drikke.


Etter min mening så er Bergen en by for det meste. Enten du vil ha full fart hele tiden. Eller bare ta det rolig.


Magnhild foreslår Austevolls vakre skjærgård:
Den beste plassen å feriere i Norge på er i Austevoll , me har vakker natur med mange små og store øyer, altså ein vakker skjærgård, me har eit nydelig hotell Bekkjarvik gjestgiveri med ein verdensmester i kokkekamp, Ørjan Johannessen. Me har mange flotte turløyper, me har skjerpatrapper, loddo som er vårt høyeste fjell, nydelige Skansen med utsikt utover havet til Marsteinen fyr og mange flere løyper. Dette er noen av tipsene mine, det er mange flere men det blir litt mykje å skrive så velkommen skal alle være.


Thomas anbefaler spektakulære naturopplevelser i Indre Sogn:
Jeg kan absolutt anbefale Indre Sogn. Dere har hotell i Sogndal, med kort avstand til mange perler. Det som er unikt her er: Vi har noen av de høyeste fjellene i Norge og den spektakulere Sognefjorden rett utenfor døren. Kan anbefale tur til Molden i Hafslo, Turtagrø og Tindevegen med Hurrungane og lett tilgjengelig 2000 meters topper. Øvre Årdal og Norges dypeste dal, med Vettisfossen med fritt fall på 274m. Videre opp på Vettisforki og tur over friken til Skogadalsbøen. Var her Lars Monsen gikk minutt for minutt på NRK. Aurland og Flåm Rimstigen og masse andre fine turer. Brevandring flere steder anbefaler Jostedalen. Sjekk min instagram thomas_smedegard de fleste bildene er tatt i området.


Innlandet


Karoline S tipser om en uke rundt Mjøsa:
Planlegg godt, ta toget, bruk tid på hverandre og opplev roen det kan gi. Start med en overnatting i Oslo, ta toget til Gjøvik (stopp og få med dere Teknisk museum), overnatt i Gjøvik. Ta Skibladner til Lillehammer og så enten med tog eller båt til Hamar. Derfra kan en ta toget tilbake til Oslo. Vips har en brukt en uke rundt Mjøsa.


Ingrid deler sine tips til Hamar:
Clarion Collection Hotel Astoria, Hamar. Besøk Domkirkeodden, ta en tur med Mjøsas hvite svane, Skibladner. Dra til Helgøya og besøk Hovinsholm gård og Skafferiet.


Ole Erik deler sine Lillehammer-tips:
Ta noen dager på Lillehammer. Rusle rundt i koselige Lillehammer. Ta en tur innom Maihaugen eller gå en tur på Nevelfjell eller Sjusjøen. De dagene du er på Lillehammer bor du på koselige Clarion Collection Hotel Hammer.


Viken


Drammen-river-by-nightKveldsstemning i Drammen.


Torill tipser om sitt sommerparadis:
Drammen er mitt sommerparadis. Her får du supre hoteller som er sentralt, gode forbindelser til Oslo og mot Vestfold. Åssiden som har flotte turmuligheter, Spiralen, Konnerud. Det er lagt til rette for både eldre og småbarnsfamilier med opprustningen de har hatt langs Drammenselven. Fine restauranter. Kan spesielt anbefale Comfort Hotel Union Brygge og Clarion Collection Hotel Tollboden.


Per A tipser om sykkeltur med de litt større barna:
Sykkeltur for hele familien med start fra Quality Hotel Entry eller Quality Hotel Olavsgaard. Første stopp er et av hotellene i Oslo (det som passer best inn i en sykkelrute). Så går turen videre til Quality Hotel Leangkollen med overnatting der. Dagen etter sykles det gjennom Kjekstadmarka til Comfort Hotel Union Brygge. Etter en god natt på hotellet går ferden videre til turens avslutning som blir på Quality Hotel Grand, Kongsberg. Etter turens siste overnatting tar alle med seg syklene sine på toget og reiser tilbake til utgangspunktet, glade og fornøyde!


Det skal være forholdsvis enkelt å lage en sykkelrute som er sikker og med lite eller uten trafikk på denne strekningen. Det er akkurat passe lange dagsetapper for en familie med barn ned mot 10-12 år, og ikke minst, det er mulig å komme seg forholdsvis fort fram til neste hotell hvis det mot alle forutsetninger skulle bli uvær.


Legg opp til en tur som starter med en skikkelig frokost, så smøres det matpakker + at det tas med drikke til turen, og alle kan se frem til et skikkelig godt måltid når de ankommer nytt hotell utpå ettermiddagen. Med en trykt turguide med kart over ruta og som sier litt om forskjellige steder man passerer på turen tror jeg dette kan bli en skikkelig sommeropplevelse for hele familien.


Mona Elisabeth anbefaler Fredrikstad:
Ta ferien i Fredrikstad. Her finner du alt du trenger for å skape gode ferieminner. Nordens best bevarte festningsby er helt fantastisk og det er et must å rangle litt på Vollane. Ferjene tar deg frem og tilbake til sentrum hele dagen slik at du også kan stikke innom isengran for et titt på skutene. Har du tid kan jeg anbefale en tur til Skjærhalden. Nydelig skjærgårdsidyll.


Trøndelag


Trondheim Pier-iStockBakklandet i Trondheim.


Bendik syns du skal ta turen til Trondheim:
Trondheim er mitt beste tips! Med Nidarosdomen og Tyholttårnet med Egon restaurant som er 74 meter over bakken, som snurrer rundt, turen tar en time. Og med mange fine turløyper i umiddelbar nærhet.


Jarle anbefaler deg å besøke den lille perlen i havet, Bogøy:
Ytterst på trøndelagskysten utenfor Hitra og Frøya ligger en liten øy som heter Bogøy. Ikke så mye overnattingsmuligheter, men kommer du sjøveien bør turen legges dit for å smake på Norges Beste Fish & Chips samt en kjempegod spicy Bacalao og en nydelig fiskesuppe på "Supen Pub". (Finnes på Facebook.)
Når været er godt så er det rimelig greit å finne roen der ute med litt godt i glasset på terrassen utenfor puben med "lav og behagelig moral". Innehaveren sørger for at du virkelig føler deg velkommen og blir tatt vare på.Det er flott å ta en spasertur rundt på øya som ikke er av de største, men en virkelig perle ute i havet. Og tar du først turen dit så sving gjerne innom Mausundvær, det kan også være en opplevelse å få med seg.


Hotell finner du i Trondheim, sånn halvveis i nærheten.


Arild har tips til deg som ønsker en aktiv ferie:
Mitt beste tips fra en som er glad i naturopplevelser er: Med Oppdal som utgangspunkt, besøk Folldal og dagsturer i Rondane, Dovrefjell og Sunndalsfjella. Oppdal er en flott fjellbygd med mange turløyper (sykkel/fot), som starter fra sentrum, noe for enhver kondisjon. For Folldal vil jeg også anbefale å besøke gruvemuseet, og en biltur gjennom Grimsdalen, hvor en kommer inn på E6 ved Dovre.


Troms og Finnmark


Lillian foreslår sykkelferie:
En sykkeltur:  • I vakre Vesterålen og Lofoten. De fleste kjenner til den vakre naturen der.

  • Rundt vakre Senja, et Norge i miniatyr med nydelige strender, fantastiske fjell og levende fiskevær

  • Rundt Varangerfjorden, fra Grense Jakobselv på sørsida ut til Hamningberg på nordsida av Varangerfjorden. Det er en tur som favner over en natur med de eldste fjellene i Norge på sørsida til langstrakte morenerygger og månelandskap på nordsida.


Ingrid slår et slag for Tromsø:
Helt klart Tromsø. Vilt og vakkert med alt i nærheten. Flotte turmuligheter i byen og vakre fjell for toppturer. Samt et yrende uteliv.


Bernt har Tromsø-tips til deg:
Fly til Tromsø, bo et par netter på Clarion Hotel The Edge eller Quality Hotel Saga. Besøk fjellheisen, botanisk hage og ta en rib-tur til havgapet. Lei bil og kjør til Lyngsalpene. Besøk verdens nordligste gin/akevitt/whisky-destilleri Aurora Spirit i gamle Årøybukt Fort. Gå turer i fjellene, bo gjerne på Lyngen Lodge eller Koppangen Brygger.


Nordland


Bodø midnight sunMidnattssol i Bodø.


Unni forteller deg hvor du skal stoppe på bilferie i Nord:
En bilferie nordover gjennom Trøndelag, Nordland og til Tromsø. Her er det mange nydelige steder å besøke både historisk og kulturelt, tross i disse Covid-19-tider. En bilferie gjør at en kan bo på et av Strawberry sine hoteller og da ut på dagsturer til forskjellige attraksjoner - eksempelvis bo flere døgn i Bodø, og besøke så som Flymuseet hvis det er åpent, eller reise en tur ut til den utrolig sjarmerende perlen Kjærringøy og den andre veien har du Saltstraumen - som er verdt en tur. Ribturer til bl.a Landegode fyr hvis de arrangeres nå.


På tur nordover E6 er stedene Steinvikholmen slott og Tautra besøksverdige plasser å reise innom. Namsos er trønderrockens mekka. Det er mange flere steder jeg ville tatt en avstikker til oppover - bl.a Brønnøysund og Sandnessjøen - og kanskje en tur utom Lofoten. Kunne fint bruke 3-4 uker på en sånn biltur - og planlegge turen med overnatting på hoteller i Strawberry-kjeden.


Birgit forteller om idylliske utflukter i Bodø:
Bo i Bodø, ta dagsturer til skjønne Kjerringøy, gå en midnattssoltur opp til Turisthytta med fantastisk utsikt mot Landegode, besøk flymuseet, ta et bad på ei kritthvit sandstrand, lei hester og ri på hest rundt Soløyvann. Bli med rutebåten på hele ruta rundt til små fiskevær. Besøk Pelle Politibil. Mulighetene er uendelige.


Randi vil anbefale en biltur fra Bodø:
Etter ei overnatting på Clarion Collection Grand Hotel Bodø er det fint å kjøre Kystriksveien FV17 sørover. Det er 650 km rett i den vakre kysten vår. Et par fergestrekninger gjør at du får nyte kysten enda mer. Etter 5. juni kan du se midnattsola nord for polarsirkelen. Polarsirkelen vil du passere på turen og på den lille øya Vikingen er det mulig å se og ta på Polarsirkelgloben.


En liten avstikker til byen under Polarsirkelen Mo i Rana og Clarion Collection Hotel Helma, som har vunnet pris for sin unike, gode service, er vel verdt. Med base på hotellet kan man ta dagstur å få med seg brevandring på Svartisen, grottetur i Grønligrotta og for de ekstreme kan man også grottedykke i Plurdalsgrotta. Fra Mo i Rana kan man kjøre E6 sørover til Mosjøen, byen midt i Norge, og vandre i gamle, fine Sjøgato før turen går vestover til Kystriksveien igjen og Sandnessjøen. Her venter Petter Dass rike på Alstadhaug. Et par fergeturen fører deg videre sørover til Brønnøysund og hullet i Torghatten. Kystriksveien fortsetter videre sørover og i Steinkjer venter Quality Hotel Grand som gir deg all service, mat og drikke du trenger til å fordøye alle gode inntrykkene du har fra turen.
My Summer Treat


Plukk 7 av tipsene og kjøp 7 hotellnetter for 5950 kr! Gjelder for to personer og eggerøre, nybakt brød, juice og alt annet i frokostbuffeten er inkludert.