Medlemskap

Fra erotikk til AI – Her er 6 av Helsinkis beste museer

Strawberry har vært på museumsrunde i Helsinki, og vi har knapt sett så mye erotikk på kort tid. Her er seks av de mest spennende museene du kan oppleve i den kreative byen.

  • Helsinki har en jungel av museer, kunst, arkitektur og aktuelle utstillinger.

  • Vi har vært innom de mest kjente museene i storbyen, og sitter igjen med en miks av ny lærdom om finsk kulturhistorie, vi har knipset imponerende arkitektur, lært mye nytt om AI – og sett mye nakne kropper og erotikk.

  • Vi gir deg den ultimate museumsguiden så du får med deg alt du trenger på helgetur.

Her er topp seks museer i Helsinki

1. Kiasma – samtidskunst


Kiasma ligger i sentrum av Helsinki og er et anerkjent samtidskunstmuseum, designet av den finske arkitekten Steven Holl. Dette museet tiltrekker seg kunstelskere fra hele verden med sin imponerende samling av samtidskunstverk og spennende utstillinger. For tiden har Kiasma over 8500 samtidskunstverk i sine samlinger.


I tillegg til faste utstillinger har museet rullerende utstillinger - så følg med på hjemmesiden for hva som er aktuelt. Ut oktober 2023 kan du se en stor Tom of Finland-utstilling.


Tom of Finland, også kjent som Touko Laaksonen, var en finsk kunstner som er kjent for sine ikoniske og banebrytende homoerotiske tegninger. Han bidro til å forme LGBTQ+-kunstens historie. Les og se mer på Hotel St. George.


2. Finlands nasjonalmuseum


Skal du virkelig bli kjent med finsk kulturhistorie, og finsk identitet og samfunn, så legger du turen hit. Finlands nasjonalmuseum har de mest omfattende og eldste kulturhistoriske samlingene i Finland med en halv million gjenstander – som forteller Finlands historie og kultur fra steinalder til moderne tid. Bygget er også en imponerende arkitektonisk perle.

The outside of art museum Amos Rex in Helsinki.
  • 3. Amos Rex

    Dette er museet for hele familien.

  • Kunstmuseet imponerer besøkende med sin innovative arkitektur og engasjerende utstillinger, som kombinerer kunst, teknologi og visuell opplevelse på en unik måte.

  • Pluss i boken for at Amos Rex er gratis for barn og unge under 18 år, og at programmer og workshops er spesielt utviklet for barn, der man kan lære om kunstens verden på en morsom og tilgjengelig måte.

  • Foto: Tuomas Uusheimo, Amos Rex

4. Heureka


Interaktivt vitenskapssenter er aldri feil, og på Heureka kan du oppleve og lære om ulike vitenskapelige fenomener på en engasjerende måte. Heurekas populære utstillinger er blant annet planetarium, AI, og Facing Disaster – som handler om utfordringene vi møter med klimaforandringene. Museet har også restaurant og en fin butikk.


5. EMMA – Espoo Museum of Modern Art


Dette er Finlands største kunstmuseum. Selve bygningen er et klassisk eksempel på betongbrutalisme fra 1960-tallet som ligger i skogsområdene i Tapiola-distriktet. Museet tilbyr en imponerende samling av moderne, eksperimentelle og samtidskunstverk, med både finske og nordiske kunstnere. EMMA er perfekt for hele familien, siden det er flere pitstops hvor dere må være kreative sammen.


6. Design museum


Finnene er kjent for sauna, Nokia og vinteridrett. Men minst like kjent for godt design. Og på Design museum lærer du om Finlands historie innen industridesign, motedesign og grafisk design. Og ja, det er mer å ta til seg her enn fargerike Marimekko og glass fra Ittala.

Sentrale hoteller i Helsinki

Uansett hva slags sjanger du er interessert i, så må du bo sentralt for å runde Helsinkis museer. To gode valg er da Hotel St. George og Klaus K Hotel. Førstnevnte er et luksuriøst hotell som skiller seg ut med sin sofistikerte atmosfære, førsteklasses fasiliteter – som både restauranter av høy kvalitet, treningsrom og spa.


Klaus K er et unikt boutiquehotell som kombinerer moderne design med finsk kultur og historie, og kjent for sin sjarmerende atmosfære. Sistnevnte er også en del av We Speak Gay, en gruppe bedrifter som alle deler de samme verdiene om mangfold og inkludering

Nyeste innlegg