strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap

Shoppingguide i Helsinki: Her finner du de beste vintagebutikkene

Secondhand er den nye luksusen for de motebevisste. I den finske hovedstaden, som er velkjent for godt design, har du uendelig med vintagemuligheter. Her har du lista over de seks beste.

 • – Det er veldig kult med ekte vintage, og jeg setter pris på tydelig og stilren estetikk. Det er helt åpenbart at de har hatt fokus på hvordan lokalet fremstår, sier Tord.

 • Han er med kompisgjengen på helgetur til Helsinki, og benytter seg av den finske hovedstadens store utvalg av vintagebutikker.

 • Tord og resten av gjengen har tatt turen innom unisex-butikken FTA™ Vintage i Fredrikinkatu 43 i sentrum.

 • – Denne butikken har mange artige varianter. De er tydelig flinke på å kuratere, skyter kompisen Jørgen inn.

 • Helsinki er viden kjent for merker som Marimekko og Ittala, og vi nikker anerkjennende til alle som name dropper designer Kaj Franck og arkitekt Alvar Aalto. Godt og moderne design er noe mange virkelig forbinder Finland med.

 • Og det er selvsagt et must nettopp å shoppe når du er i den finske hovedstaden. Helsinki er spesielt bra på secondhand, og det er ingenting mer trendy og bærekraftig enn å kjøpe brukt.

 • Her kan du finne et skikkelig luksuskupp fra de store merkene. Start shoppingdagen i det kjente nabolaget Kallio og fortsett deretter i sentrum, er vårt beste tips.

Her er topp 6 vintagebutikker i Helsinki

1. Flea Second Hand

Adresse: Iso Roobertinkatu 11

Up to date-vintagebutikk hvor man kan selge sine egne klær. Her byttes derfor klærne ut ofte, og butikken er også opptatt av å selge plagg som følger motebildet til enhver tid. Generelt en trendy bruktbutikk for damene, hvor du også finner tilbehør som vesker.

2. Hoochie Mama Jane

Adresse: Agricolankatu 11

Navnet er rått i seg selv, og her shopper du hvis du skal på fest. Let deg gjennom fargerike partyklær, cocktailkjoler, selskapskjoler eller ballkjoler. Butikken ligger i Kallio – bydelen som er kjent for små nabolagsbutikker, kafeer, kultur og generelt en laidback og trendy atmosfære.

 • 3. Relove Freda

  Adresse: Fredrikinkatu 25

 • Secondhandbutikk i sentrum som har alt fra joggedresser og sko til caper og blazere, både for herre og dame.

 • Du kan finne merker fra & Other Stories, The North Face, Patagonia og Chloé.

 • Dette er stedet du å gå hvis du er opptatt av kjente merker. Relove Freda er også kjent for å ha velsmakende og god frokost.

4. Ansa Second Hand

Adresse: Agricolankatu 5

Her kan du bla deg gjennom alt fra det klassiske 50-tallet og opp til 80-tallets høye liv og skjorter med skulderputer. Det er skikkelig vintagefeeling over dette stedet, og du finner absolutt alt. Og da mener vi alt fra broderte hvite bluser som kunne vært sydd på Cuba, til jeansjakken moren din rocka til mens hun hørte på Livin’ on a Prayer.

5. Artek 2nd Cycle

Adresse: Pieni Roobertinkatu 4

Denne secondhandbutikken fokuserer på møbler, gjenbruk og redesign. Artek 2nd Cycle selger finske designmøbler, belysning, tepper, keramikk, servise og kunst fra tidlig 1900-tall og fram til i dag. Her kan man virkelig gjøre et funn.

 • 6. FTA™ Vintage

  Adresse: Fredrikinkatu 43

 • I Fredrikinkatu kan både kvinner og menn gjøre vintagekupp hos FTA™ Vintage.

 • Klær som selges her, blir hentet inn fra hele verden, og du finner alt fra jakker til jeans og T-skjorter. Butikken har også en nettside der du kan se mye av utvalget.

 • Her har også klærne fått en vurdering fra en til fem basert på tilstanden klærne er i, der fem er best.

Finsk design i Helsinki

Hvis du har gjort unna de beste vintagekuppene (og har litt penger igjen), bør du gå på jakt etter ekte finsk design. Og da legger du turen til Fredrikinkatu (Fredriksgatan).

– I denne gaten finner du mange av Helsinkis designbutikker. Noen av de du bør besøke, er Vimma, House of Wilow, og Liike. Når du først rusler her, så er det et godt tips å gå på lakrissmaking i godteributikken Roobertin Herkku eller ta en kaffe på Andante Café, sier Heidi Jonsson hos My Helsinki til Strawberry.

Hun påpeker at Kämp Garden, som ligger i andre etasje på kjøpesenteret Kämp Galleria og ved siden av Hotel Kämp, også er et must.

– En av favorittdesignerne mine er Klaus Haapaniemi, som også har en butikk på Kämp Garden. Du finner også Marita Huurinainen og Nomen Nescio der, forteller Heidi.

Et siste tips fra den lokalkjente, er glasspalasset Lasipalatsi, hvor det finske sportsmerket Karhu ligger.

– Dette er vår lokale designer, som faktisk var den første bak de originale og klassiske tre stripene. Ved siden av Karhu finner du det finske streetwearmerket Makia, og ikke minst The Moomin Shop, avslører Heidi.

Og like sikkert som at du må innom en sauna i Helsinki, må du komme hjem med noe Mummi-props!

Nyeste innlegg