Medlemskap
Dessert at restaurant Toscanini in Helsinki.

Populære restauranter og barer i Helsinki

Den finske matkulturen med Helsinki i spissen kjennetegnes av sesong, tradisjon og nærproduserte ingredienser. Velkommen til en by som skreller av det unødvendige og løfter det naturlige på tallerkener – direkte fra skog, vann og åkre.

En bærekraftig restaurantscene

I Helsinki kan du forvente restauranter og barer som legger stor vekt på tradisjon og bærekraft. Menyene preges av sesongbaserte oppskrifter med lokalt produserte råvarer. Nyt sopp og bær fra de finske skogene, dagens fangst og ikke minst landets gylne korn – havre – i alle mulige former. Helsinki er en perfekt destinasjon for deg som setter pris på naturlige smaker direkte fra skog, vann og åkre.

Et mateventyr i Helsinki

Hvis du ønsker deg et skikkelig mateventyr, passer det helt perfekt å besøke Helsinki på Restaurantdagen. Den tredje lørdagen i februar, mai, august og november kan hvem som helst bli restauratør for en dag, og byen fylles av pop-up restauranter i alle mulige varianter. Prøv alt fra finske klassikere til mat med influenser fra alle verdenshjørner, for deretter å fortsette mateventyret blant alle de fantastiske restaurantene og barene i byen.

Hovedstaden med noe for alle

I Helsinki finner man noe som passer for alle. Nyt kreative restauranter som Toscanini, havets delikatesser på Sue Ellen, eller stilne sulten med både mat, drikke, interiør og design på Wintergarden eller Art Lounge Bar. Velkommen til Helsinki – byen med noe som passer til enhver anledning og smak.

UTVALGTE OPPLEVELSER

Mer å oppdage