Vi spurte dere, våre kjære gjester, hva som er deres beste tips til sommerperler rundt om i Sverige. Her har vi samlet noen av alle de fantastiske forslagene som kom inn. Les om turstier, vakre strender og historiske severdigheter. God sommer!

Stockholm Archipelago

Først og fremst: Takk. Takket være deres engasjement har vi samlet inn utrolig mange gode tips til herlige ferieperler og som vi nå kan dele videre. Her er et utvalg av deres Sverige-tips, delt opp i Sveriges tre ulike landsdeler. Vi starter med den nordligste.

Norrland

Johanna anbefaler fantastiske Jämtland:

Korallgrottan i Stora Blåsjön i Jämtland er en fantastisk opplevelse som byr på både spenning og vakker utsikt både i grotten og på turen til og fra. Fjellvandring i Härjedalen eller Åre er også fantastisk fint, uansett om det er en dagstur eller en lengre tur med overnatting i telt.

Åre during summer Copperhill Mountain LodgeFantastiske Åre, her ser vi Copperhill Mountain Lodge i sommerdrakt.

Med Christins tips får du en magisk ferie i Luleå:

Dra til Luleå. Der finnes det tre flotte Strawberry-hotell å bo på. Begi deg deretter ut på dagsturer til verdensarven Gammelstad Kyrkstad, mektige Storforsen, Ájtte Fjäll- og Samisk museum i Jokkmokk, stranden ved Pite Havsbad og Kukkolaforsen på grensen til Finland. Du kan også ta en båttur i Luleås skjærgård eller sjekke ut Tree Hotel i Harads. Om kveldene kan du slappe av på et av utestedene i Luleå Norra hamn og følge midnattssolens ferd over himmelen. Du vil få en magisk ferie!

Gammelstad in LuleåPå bildet ser dere en liten(!) del av Gammelstads Kyrkstad, som til sammen består av mer enn 400 kirkehytter. Alle ligger rundt middelaldersteinkirken som ble bygget på 1400-tallet.

Anita tipser om Norrbyskär, en bilfri og historisk øy rett utenfor Umeå:

Norrbyskär ligger et par mil sør for Umeå og du kan ta deg hit med en kort ferjetur fra Norrbyn. Norrbyskär er et lite skogbrukssamfunn på øya fra slutten av 1800-tallet, bygget i britisk og amerikansk arkitektur, og er i dag bilfri med blant annet et vertshus, gjestgiveri, museum, kafé og restaurant. Alt finnes innen 1-2 km gangavstand, men ha i bakhodet at du selv må bære alt du tar med deg, så ryggsekk og gode sko anbefales. Du kan overnatte på øyas gjestgiveri eller på den selvbetjente leirgården.


Svealand

Emelie anbefaler Värmland for alle naturelskere:

Jeg vil tipse om Värmland, om man liker natur. Naturbyn i Långserud - så utrolig fin! Når du først er i området, bør du sørge for å få besøkt Esters Café i Nysäter som er med i White Guide. Begge steder ligger i Säffle kommune. Gå heller ikke glipp av Sommarviks camping i Årjäng. Jeg anbefaler å leie en kano her og padle noen dager i Stora Le/Foxen, det finnes en haug med fine steder å sove som ligger i le for vinden og med grillplasser å grille på - som i tillegg er i veldig god stand. Veldig fin natur!

Sommeren i Stockholm er noe helt eget, forteller Barbro:

Stockholm på sommeren er virkelig noe helt eget! Mitt aller beste tips er å bo på Clarion Collection Hotel WellingtonÖstermalm. Dette er det beste hotellet - med den beste beliggenheten! Kombiner ditt hotellbesøk med gåturer på vakre Djurgården. Ta en båtutflukt en dag - bare en kort gåtur fra hotellet ligger Nybrokajen. Velg en av skjærgårdsturene, gjerne en av de lengre turene. Herlig utflukt for folk i alle aldre!

Stockholm Archipelago, Photo by: Hakan Tas on Unsplash Stockholms vakre skjærgård, som anses å være Sveriges største, er et must å oppleve om du besøker Stockholm i sommerhalvåret. Foto: Hakan Tas, Unsplash


Götaland

Magnus anbefaler Österlens nydelige sandstrender:

Sveriges beste sandstrender er Sandhammaren, Borrby strand och Mälarhusen på Österlen. Benytt samtidig anledningen til å besøke Dag Hammarskjölds Backåkra, som ligger i Löderup. Gå heller ikke glipp av Skillinge, den mest pittoreske fiskerlandsbyen i landet, som ligger i det sørøstlige Skåne. Vel verdt et besøk. Ja, hele Österlen er verdt et besøk!

Skillinge på Österlen i Skåne. Foto: Julius Jansson, UnsplashEn av Skillinges vakre gater i skumringslys. Foto: Julius Jansson, Unsplash.

Visste du at kveldsmat inngår hver dag når du bor på et av våre Clarion Collection Hotell? Det vet Bo Anders, her tipser han om en trivelig Clarion Collection-tur:

”A Clarion Collection Trip” med by, kyst og fastland! Start eller slutt i Jönköping og nyt komforten på Clarion Collection Hotel Victoria. Etter en god frokost går ferden videre mot Halmstad. Utforsk sommerbyen og bo på Clarion Collection Hotel Norre Park. Etter Halmstad drar dere til Varberg. Nyt vakre sommerkvelder og mat på Clarion Collection Hotel Fregatten. Neste dag bærer deg av gårde til storbyen - Gøteborg. To netter på hotell Clarion Collection Hotel Odin er perfekt for et avslappende opphold i Gøteborg. Etter det; et besøk i Trollhättan med sin sommertrafikk i slusene og en god buffé på Clarion Collection Hotel Kung Oscar som neste stopp. Uthvilt går ferden videre mot Skövde eller Örebro for en siste overnatting på denne reisen. Begge steder kan du nyte både god mat og deilige senger. En uke med full service og komfort uten dikkedarer!

Clarion-Collection-Hotel-Odin-terassNyt en deilig drink på Clarion Collection Hotel Odins takbar.

Jan tipser om Trollskogen på Öland og dens vakre tursti:

Sjekk inn et par netter på Clarion Collection Hotel Packhuset i Kalmar. Med det som utgangspunkt kan du gå til nordlige Öland hvor det er et naturreservat som heter Trollskogen. Den er nyopprustet med en fin Naturum. Følg turstien som følger vestsiden opp til nordspissen av reservatet og tilbake på østsiden. Det er godt skiltet og med god informasjon ved de ulike severdighetene langs stien. En fantastisk naturopplevelse. Det er også en kortere sti som er litt enklere å ta seg fram på. Ta også en avstikker til Böda Hamn (må ikke forveksles med Böda Sand). Der er det blant annet et veldig bra fiskerøykeri.

hotel-room-packhuset-hotel-kalmar_16_9Vakker utsikt fra et hotellrom på Clarion Collection Hotel Packhuset.