Vår verden ble plutselig så mye større. Vi hadde tre hotell i Helsinki fra før av, og nå ønsker vi intet mindre enn ti nye hotell velkommen i gjengen. Besøk Finland og opplev det ene historiske, fantastiske, ærverdige hotellet etter det andre. Med stor ydmykhet og glede sjekker vi inn i Finland for godt.

Hotel Kämp
Hotel Kämp

I 1887 ble Finlands mest kjente og ærverdige hotell – Hotel Kämp – grunnlagt, og det ble starten på historien til den finske hotellgruppen Kämp Collection Hotels – en samling hotell med sterke, selvstendige merkevarer. I 2019 er Strawberry stolt og ydmyk ny eier av hotellgruppen.

Hotellgruppen er allerede kjent for sine ikoniske hotell, og vi gleder oss til å fortsette med å bevare tradisjonene som disse særegne merkevarene representerer. Lenger ned i artikkelen får du møte våre nye, flotte hotell!

Fra før av har vi tre perler i Helsinki: det 16 etasjers høye tårnet Clarion Hotel® Helsinki, flyplasshotellet Clarion Hotel® Aviapolis og boutiquehotellet Hotel F6.

helsinki-destination-photo-Lauri-Rotko-helsinki-marketingFoto: Lauri Rotko/Helsinki Marketing

Fint land, Finland

Vi mener jo selvfølgelig at et opphold på et av hotellene våre i Helsinki er verdt reisen alene, men destinasjonen Finland er uansett et veldig trendy valg. Landet har faktisk blitt kåret til “The number one country to travel to” for 2019 av Business Insider!

Vi har tidligere skrevet om ting å finne på i Helsinki, og den artikkelen kan du finne her etterpå.

Heng med og møt hotellene

Hotel Kämp

Dette 130 år gamle hotellet var det første offisielle 5-stjerners hotellet i Helsinki. Hotel Kämp hedrer arven sin og holder tradisjonene ved like ved å tilby de klassiske hotelldetaljene som dørmann med hatt, og pikkolo som tar bagasjen til rommet for deg. Det tradisjonelle blandes med moderne luksus og høy funksjonalitet, og slik mener Hotel Kämp at den beste hotellopplevelsen skapes.

Hotel Kämp har et spa der du kan få massasjer og behandlinger, i tillegg til en egen sauna-avdeling. På hotellet finner du også et toppmoderne treningsrom, bar og brasserie.

facade-hotel-kamp-croppedHotel Kämp

Hotel St. George

Dette er en helt ny type luksushotell som utfordrer ideen om luksus. Her skal sinnet, hjertet og kroppen beveges og få omsorg.

Hotel St. George ligger i en praktfull, historisk bygning, og er nærmest et kunstgalleri i seg selv med rundt 400 kunstverk rundt omkring på hotellet. Under besøket ditt kan du ta yogatimer, gå i spa og få behandlinger og massasje. Hotellet har også restaurant, bar og et kombinert bakeri og bar.

facade-st-georgeHotel St. George

Hotel Haven

Hotel Haven var Finlands første medlem av “Small Luxury Hotels of the World”, og er et elegant og koselig boutiquehotell. Her bor du rett ved havnen og Helsinkis kjente marked – market square.

Hotellet har restaurant, bar og døgnåpne treningsfasiliteter. Frokosten spiser du i Helsinkis nest eldste steinbygning.

facade-hotel-havenHotel Haven

Hotel Lilla Roberts

I dette stilige boutiquehotellet kombineres moderne og trendy bekvemmeligheter med 1930-talls art deco-interiør og andre detaljer fra historien. Hotel Lilla Roberts ligger på en stille og rolig gate, men har Helsinkis puls og designdistrikt rett i nærheten.

Trenger du et sted å spise, et sted å ta en drink eller et sted å løfte vekter? Da trenger du ikke engang forlate hotellet.

lobby-lilla-robertsHotel Lilla Roberts

Klaus K Hotel

Klaus K Hotel kan skilte med å være Finlands aller første designhotell. Opplev landet gjennom interiøret – i detaljene finner du biter av finsk folklore og mytologi.

Hotellet har restaurant, bar og lounge, og døgnåpne treningsfasiliteter. Her er du midt i Helsinki sentrum, rett ved nye shoppingmuligheter, lærerike museer og turistattraksjoner du må se i hvert fall én gang.

facade-klaus-kKlaus K Hotel

Hotel Fabian

Det innbydende boutiquehotellet Hotel Fabian er bygget rundt en frodig bakgård og flommer over av naturlig lys. La pulsen synke i hotellets oase etter en dag som nysgjerrig turist. Her er du kun en kort rusletur unna byens travle marked, gatemusikerne i den vakre Esplanadi-parken og Finlands arkitekturmuseum.

facade-sign-hotel-fabianHotel Fabian

GLO Hotel Kluuvi

Dette livsstilshotellet er en super base om du skal utforske byen. Det ligger rett i nærheten av sentralstasjonen, metro, trikker og ditt neste eventyr. Du er også like ved Helsinkis beste shoppinggater og flimrende uteliv.

GLO Hotel Kluuvi har elegante, ultramoderne møterom og en restaurant som serverer kreative street food-retter du vil smake.

reception-glo-hotel-kluuviGLO Hotel Kluuvi

GLO Hotel Art

Velkommen inn i designdistriktet. Her bor du i det som bedre beskrives som et slott enn en bygning – med majestetiske tårn, balkonger og buede vinduer. Bli bergtatt av GLO Hotel Arts kunstneriske dekor og fortryllende atmosfære.

Len deg tilbake i lounge-baren og ta inn omgivelsene dine: et hundre år gammelt Art Noveau-slott.

lobby-glo-hotel-artGLO Hotel Art

GLO Hotel Sello

GLO Hotel Sello ligger i Espoo, i nærheten av viktige business-områder. Du er ikke mer enn en rask togtur unna Helsinki sentrum. Ved siden av hotellet er det et kjøpesenter der du finner butikker, en god film på kino og musikkopplevelser.

Hotellet har tenkt litt ekstra på de yngre reisende, og tilbyr flere morsomme ting til barna. For eksempel har rommene et utvalg leker! I hotellets restaurant kan du bestille mat fra grillen.

reception-glo-hotel-selloGLO Hotel Sello

GLO Hotel Airport

Flyplasshotellet ligger i terminal 2, kun noen skritt unna gatene på flyplassen. Du kan faktisk ta heisen rett til innsjekkingsautomatene! GLO Hotel Airport tilbyr også hotellrom på dagtid, om du trenger en treningsøkt, dusj eller blund i løpet av en lengre mellomlanding.

details-glo-hotel-airportGLO Hotel Airport


Vi håper at vi har klart å formidle vår glede og beundring over at disse hotellene har blitt en del av våre familie, og vi gleder oss til å møte deg i våre nye omgivelser. Det føles helt riktig å brått være en stor del av finfine Finland.