Medlemskap
Dinner serving at restaurant in Helsinki.

Oppdag Finlands spennende matscene

Spis deg gjennom Finland, og la ganen oppleve gylne smaker og råvarer fra finsk land og hav. Er du mer fristet av internassjonale smaker? Ikke vær urolig. Med Helsinki i spissen, preges den finske matscenen av restauranter og barer som også hyller fjern og nær.

En voksende matscene

De siste årene har det skjedd mye på den finske matscenen, særlig i hovedstaden. I dag kan du finne alt fra finske klassikere som karjalanpiirakka, finske piroger, til restauranter med internasjonale influenser. Parallelt med den voksende nordiske matkulturen i landet, er det et bredt utvalg av asiatiske restauranter. Hva med en håndfull forskjellige piroger til lunch, for så å innlede kvelden med et stykke Asia på Boon Nam? Ja takk, gjerne! Velkommen til en voksende og kontrastrik matscene.

Nærproduserte råvarer i fokus

I Finland er det sterk fokus på nærproduserte råvarer. Restaurantenes menyer speiler en bærekraftig matfilosofi med mye fisk, kornslag fra den finske jorden og saftige bær fra skogene. Er du glad i ost? Da må du prøve Leipäjuusto, en mild och smakrik ost, laget av kumelk. Den smaker aller best med multesyltetøy. For å gjøre finlandsbesøket ditt uforglemmelig, tipser vi om restauranter og barer du ikke må gå glipp av.

Finland

Restauranter og barer