Medlemskap
People having fun at theme park Liseberg in Gothenburg.

Ti inspirerende aktiviteter å gjøre i jobbpausen

Møter og konferanser kan være ensformige og langtekkelige. Hva med å ta et avbrekk med et unikt fengselseventyr? Eller se hvem som tør å prøve Lisebergs villeste karusell? Kanskje det frister med et besøk i en av Nordens største vinkjellere? Her er aktivitetene i Göteborg som skriker teambuilding.

 • Utenfor en av de første fengselscellene står kollegaene Diana, Jonas og Jesper. De sjekker plakaten og diskuterer. Oppgaven har stressnivå 90. Det handler mye om taktikk, og lite om teknikk og fysikk.

 • – Easy-peasy, er de enige om, og ler.

 • Rommet låses opp med nøkkelbåndet og tiden går. Men det tar kun få sekunder før lampen blinker rødt.

 • – Nei, dette klarte vi ikke. Men nå vet vi hvordan vi skal løse det, sier Jesper.

 • De tre kollegaene fra Sigma Technology har tatt turen til Prison Island for teambuilding. Resten av kollegaene er delt i grupper og spredd utover de andre fengselscellene. Det konkurreres og grubles, og klokken tikker ubønnhørlig videre.

 • – Vi jobber mye i team, og det er bra å bli kjent også utenfor jobben. Da kan vi lære enda mer om hverandres styrker, mener Jesper.

Her er 10 aktiviteter i Göteborg som kan øke kreativiteten og skape sterkere bånd

1. Prison Island


Adresse: Åbäcksgatan 6A


En kort taxitur fra Göteborg sentrum ligger Prison Island. Her er det 38 rom, eller såkalte fengselsceller. I hvert rom er det ulike oppgaver eller gåter som skal løses på tid, og deretter få flest mulig poeng. Stedet er en versjon av escape rooms som blir stadig mer populært i storbyene. Det gjelder å samarbeide, bruke god taktikk og tenke raskt. Altså en perfekt aktivitet for kickoff eller teambuilding.


– F … jeg skulle ikke hatt jeans på meg.


– Man kan holde i den, peker Diana mot et klatregrep på veggen.


De tre kollegaene skal komme seg til den andre siden av rommet uten å tråkke på gulvet. På den andre siden er det tre knapper, og de skal holdes inne samtidig. Cellen er stengt. Tiden går. Jesper klatrer bortover veggen, og Jonas åler seg ut på en stokk som absolutt ikke henger i ro. Plutselig blinker den røde lampen. Teamet mislyktes. Men gir de opp?


– Haha, det er så vanskelig. Men vi prøver igjen!


2. Besøk en vinkjeller


Adresse: Drottningtorget 10


Clarion Hotel® Post er kjent for sin vinkjeller, på grunn av sitt store utvalg av amerikanske viner. Her kan du smake viner fra Oregon i verdensklasse. Opptil 10 personer kan samles for middag og vinsmaking med en dyktig sommelier. Dere sitter rundt et langbord, nyter og lærer - og har utsikt rett inn i den kalde og imponerende vinkjelleren.


Her kan du lese mer.


3. Upzone Adresse:


Adresse: Skatåsvägen 25


En stor eventyrpark som ligger i naturskjønne Skatås, altså litt utenfor sentrum. Aktiviteten bør derfor legges til etter konferansen eller seminaret. Her finner dere klatring, zipline, bumperball (du er ikledd en stor plastboble og spiller fotball), og Combat Archery Tag – som er en pil og bue-konkurranse på en helt trygg måte. Hvem på kontoret er egentlig best til å treffe blinken?

 • 4. Liseberg

  Adresse: Örgrytevägen 5

 • Noen ganger er det gøyeste å gjøre barneaktiviteter … uten barn! Sett av et par timer mellom møter for en tur til Liseberg.

 • Tør Sanna på IT å ta Valkyria? Europas lengste såkalte dive coaster, med et dropp på hele 50 meter.

 • Eller er rådgiverne Anton og Felix like trygge i den klassiske Lisebergbanen som går i 80 km/t, som de er i møterommet?

 • Slipp dere løs i fornøyelsesparken, og avslutt gjerne med noe godt å drikke på restauranten Tyrolen Biergarten.

5. Hagabulle


Adresse: Haga Nygata 28


Noen ganger kan den beste aktiviteten med kollegaer være å gå en rolig tur og bare prate. Ta turen til bydelen Haga, som er kjent for sine trehus og idylliske kafeer og butikker. Og på Café Husaren finner du også den berømte hagabullen – som er en gigantisk kanelbolle.


6. Göteborgs kunstmuseum


Adresse: Göteplatsen 6


Et av Nord-Europas fremste museer for visuell kunst. Her kan dere se unike kunstverk fra blant andre Carl Larsson, Edvard Munch, Albert Edelfelt, Rembrandt, Monet og Picasso. Sjekk kalenderen for aktuelle aktiviteter og utstillinger.


7. Shopping


Noen ganger er det undervurdert med litt fritid innimellom jobbøktene. Legg turen til Magasingatan – her finner dere en god miks av vintagebutikker, merkeklær, fantastiske interiørbutikker og et torg med uteservering og food trucks.

 • 8. Lunsj på Norda

  Adresse: Drottningtorget 10

 • Restauranten Norda er velkjent for sin lunsj, både hos lokalbefolkningen og blant turister.

 • Restauranten ligger i store og lyse lokaler på Clarion Hotel® Post, som er den gamle posthallen i Göteborg.

 • Her er det ofte smekkfullt, livlig, mye latter, og både høylytte og private samtaler. Dette er det perfekte stedet for en pause og lunsj når dere er på jobbtur.

 • Og PS: Dere bør prøve råbiffen eller rekesmørbrødet.

9. Sightseeing fra vannet


En skikkelig klassiker i Göteborg er å ta sightseeingbåten Paddan. Ta med kollegaene på båten og se byen fra vannet, med live guide. Du lærer om historie, får se severdigheter og blir underholdt gjennom havner og under broer. Fin opplevelse, som er et lite must i Göteborg.


10. Karaoke


Adresse: Vallgatan 16


Teambuilding handler også om å gå ut av komfortsonen, og hva er vel for noen mer ubehagelig (og underholdende) enn karaoke? I Nordens storbyer popper det opp karaokebarer, og Göteborg er intet unntak. Sing Sing Karaoke er blant stedene som åpner på ettermiddagen - så det er perfekt å avslutte møtedagen med en låt eller ti i et privat rom.

Outdoor seating area in the sun in Gothenburg city.

Tre kvalitetshotell for jobbreisen

Clarion Hotel® Post – for deg som vil bo sentralt for å ha enkel tilgang til byen. Hotellet har takterrasse, svømmebasseng, treningsrom, urban og god lunsj på Norda og nordiske råvarer med japansk vri på VRÅ for middag. Hotellet har både små og store møterom.


Clarion Hotel® The Pier ligger litt utenfor sentrum, på Lindholmen. Her har du alt på ett sted for å booke møter, konferanser eller kongresser. Hotellet har fleksible lokaler og kreative løsninger for jobbsamlinger. Og det beste? Restaurant Fei – en kinesisk matopplevelse helt utenom det vanlige. Du finner trolig ikke en mer autentisk kinesisk à la carte-restaurant, og den har fantastisk utsikt.


Clarion Hotel® Draken åpner 1.oktober 2023. Dette blir et unikt hotell på 34 etasjer med to restauranter, fire barer, konferanserom, spa, takbar, screeningrom, kinosal, suiter og 474 gjesterom. Et ærverdig og helt rått sted å legge neste forretningsreise til.

Nyeste innlegg