Medlemskap
Sandwich med plantebasert biff, salat og ost.

Juicy Marbles – en kjøtteters mareritt

Ja, vi sa det… mareritt! For når T-rexen i deg setter tenna i en skikkelig juicy biff og sluker medaljongen på tallerkenen med all inderlighet, og du lener deg tilbake, mett og tilfredsstilt, i vissheten om at dette var en real kjøttmiddag – bare for deretter å finne ut at denne once-in-a-lifetime digge mørbraden faktisk er laget av planter… ja, da begynner du å lure på om du egentlig kan noe om kjøtt i det hele tatt.

Plantebaserte kjøttmedaljonger stekes i pannen mens kokken heller plantebasert smør over.
  • Vår nye plantebaserte kjøttleverandør, Juicy Marbles, produserer nemlig førsteklasses biffer og spareribs. Eller “biffer” og “spareribs” – fordi ja, de er som sagt laget på plantebaserte ingredienser.

  • Og når vi sier førsteklasses, så mener vi altså minst like smakfull som lørdagsmiddagen du kjøper på butikken.

  • Ikke bare har de nailet umami-smaken som får smaksløkene til å dirre, men teksturen i fibrene sender tankene til den møre, saftige slow-cooked pulled beef-retten du én gang fikk servert på et ekte steakhouse.

Kjøtt, men ikke kjøtt..?

Jasså, labproduserte, kjemikalieinfuserte klumper med liksommat, tenker du kanskje da? Neida, her er det verken lab eller syntetiske kjemikalier. Her er det kjøkken og ekte råvarer som gjelder, og produktene har faktisk oppnådd en A på Nutri-Score-skalaen, som viser til hvor sunt et matprodukt er.


Hovedingrediensen har du kanskje allerede gjettet? Europa-produsert GMO-fri soya står nemlig for proteindelen, og tilfører alle de essensielle aminosyrene kroppen trenger. I tillegg kommer mye av saftigheten av de naturlige fargeingrediensene, rødbetesaft og acerolajuice – fantastiske kilder til antioksidanter og betakaroten – og solsikkeolje, som der igjen tilfører Omega 3- og 6-fettsyrer. Også er det jo en liten slump naturlige smakstilsetninger, men denne kryddermiksen har Juicy Marbles holdt hemmelig – du vet, familieoppskrifter og alt det der.


Allergener: Soya

En plantebasert biffsalat i en bolle.

Ok greit da, men hva er poenget? Kan vi ikke bare spise vanlig kjøtt?

Så mens du sitter der, med valget mellom animalske proteiner og planteproteiner på menyen, så lurer du kanskje på hvorfor vi har tatt et slikt drastisk grep med å introdusere plantebasert kjøtt i restaurantene våre? Ja, godt spørsmål… hvorfor ikke? Det er ingen hemmelighet at Paris-avtalen fra 2015 setter tydelige føringer for at vi alle må bidra til å redusere utslipp av klimagasser, og at storfeindustrien står høyt opp på den globale verstinglisten. Utregningene viser altså at Juicy Marbles utgjør en slående 93 % reduksjon i CO2-utslipp per kilogram, sammenlignet med storfekjøtt.


Strawberry har tatt konseptet “redusere” ett skritt videre, og har satt ambisjonen om å være karbonnøytral i egen drift og redusere utslipp fra verdikjedene våre med hele 50 % innen 2030. Les mer om våre bærekraftsmål og prosjekter her. Da må vi også ta grep i verdikjedene våre, og Strawberry har derfor valgt å inngå partnerskap med Juicy Marbles for å støtte videre utvikling av plantebaserte alternativer, samt å gå i bresjen for mer bærekraftig valgfrihet på menyene i restaurantbransjen.

Plantebaserte biffmedaljonger klare til å serveres.
  • Vi prøver selvsagt ikke å overbevise alle våre gjester om å flytte til bønnebyen, og kutte ut kjøtt helt og holdent. Man kan også forstå at det ikke alltid frister med en grønn salat og gresskarpuré når du endelig unner deg et hyggelig restaurantbesøk.

  • Her kommer det altså et fristende alternativ for deg som kunne tenke deg å spise litt mindre kjøtt i hverdagen…

  • …enten det er for klima, dyrevelferd eller personlig helse – men som ikke vil at det å redde verden, dyrene og helsa skal gå på kompromiss med smak og fornøyelse.

Hvor godt og sunt kan det være da, liksom?

Tror du oss ikke? Kom og test det ut selv, da vel? Frem til 9. april 2024 finner du vår plantebaserte Thick-cut filet på The Social Bar & Bistro på åtte av våre hotell rundt om i Norden:


NorgeSverigeDanmarkFinland


Nyeste innlegg