Det er en kjent sak at det ikke er ”bare-bare” å reise med barn. Men, med et hotell som tilrettelegger spesielt for de små, blir alt så mye enklere! Hvis dere planlegger en storbyferie med barn, er det viktig å kunne stole på at hotellet er like barnevennlig som det gir seg ut for å være. Her ser vi på en del ting det kan lønne seg å tenke over før dere bestiller hotell når dere skal på tur med barna i Norge.

Barn som leker i hotellseng med moren sin

Badeland


Quality Hotel Sarpsborg er Norges morsomste hotell – spesielt for barna! Badeland, Superland? Ja, takk. Begge deler finnes her.


Det kommer nok ikke som en overraskelse at vi anbefaler å velge et hotell med badeland når dere skal tilbringe en weekend med barn borte fra hjemmet. Badeland byr på timevis med underholdning og aktivisering for barna. De bruker kroppen, lærer vannvett og passes godt på av badevakter. Også er det jo så gøy!


Et av Norges største og kuleste badeland finner dere på Quality Hotel Skjærgården i Langesund. Hotellet kaller seg også ”Barnas hotell” året rundt, og har et sterkt barnevennlig fokus. Badeanlegget er på hele 4000 kvm, og her får du tropiske badetemperaturer hele året.


I Sarpsborg, litt over en times kjøretur fra Oslo, finner du Quality Hotel Sarpsborg, også kjent som ”Norges morsomste hotell”. Her kan ungene kose seg på både Superland og Badeland, der førstnevnte er et aktivitetssenter med masse moro som lek, klatring og læring.


Lekeplasser


Gå bananas i puterommet! Foto: Quality Hotel Skjærgården.


En skikkelig stor og moderne lekeplass kommer på en god plass nummer to etter badeland når det gjelder god hotellunderholdning for de små. Jo flere apparater, sklier, tunneler og klatrevegger, desto bedre. Lekeplassene har også en ekstrabonus i og med at det er så lett for barna å få seg nye venner der.


Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen finner dere både utendørs lekeplass, barnekino, dyr i hagen, gullfiskmating i lobbydammen og rebusløp om sommeren. Lekerommet er åpent hele året, og om vinteren tilbys gjester også rabattert inngang på lekeland i nærheten. Å ta seg en avslappende (ja, vi sa det!) weekendtur med barn har aldri vært enklere!


Aktivitetstilbud utenfor hotellet


Kombiner en hotellweekend med en lærerik opplevelse for de små.


Det er viktig å huske på at det som regel finnes spennende aktiviteter å ta seg til for store og små barn utenfor hotellet, også. Bading og utelek egner seg best til solfylte sommerdager, som vi dessverre har få av her til lands. Men, vi har mange spennende museer og vitensentere her til lands, med gode og lærerike opplegg som er perfekte når du er på weekendtur med barn i Norge.


Vekk ungenes nysgjerrighet på Vilvite i Bergen, Teknisk museum i Oslo eller Vitensenteret i Trondheim, for eksempel!
Les mer


Slik reiser du enkelt med barn – tips & råd som gjør reisen lett som en lek


De beste påsketurene for barn – 5 tips om familievennlige destinasjoner!


Barnevennlige Quality Hotel – Småbarnsfamilien: “Gratis is og popcorn var en suksess!”


Høstferie i Norge: tips til gratis aktiviteter å gjøre sammen med barna