Når det er fint vær om sommeren, strømmer vi nordmenn til strender, parker og uteserveringer, og du kunne ikke fått oss vekk derfra om du hadde prøvd. Men, det er dessverre slik at det som regel regner oftere enn sola skinner i den varme årstiden. Få mest mulig ut av de grå og triste dagene ved å lære noe nytt på et av Norges flotte museer! Hvis det skal regne i flere døgn, kan det også være deilig å kombinere et museumsbesøk med en spontan langhelg på hotell i en av de flotte norske byene du aldri har besøkt før.

Vitensenteret Vilvite i Bergen


Bergen er beryktet for sine mange regnværsdager, og dette gjenspeiles i byens mangfoldige museumstilbud, med Akvariet, KODE-museene, og, ikke minst, det spennende vitensenteret. Vilvite er et populærvitenskapelig og interaktivt senter for hele familien som åpnet i Bergen sentrum i 2007. De legger særlig vekt på barn og unge som går på skolen, men det finnes mye moro for den eldre garde her også. Utfordre hverandre i de mange morsomme interaktive utstillingene, som Sentrifugalskapen, der man sykler 360 grader rundt og får kjenne G-kreftenes effekt på kroppen!


Hotelltips i nærheten:


Vilvite ligger sentralt i Bergen, og hvis du vil bo på hotell mens du besøker senteret, ligger flotte **Hotel Oleana **og Hotel No 13 bare en 20 minutters gåtur eller ca. 7 minutters kjøretur unna. Bor du på et av disse hotellene er du også i umiddelbar nærhet til både KODE-museene og Torgallmenningen. Perfekt for deg som vil få med deg mest mulig på kortest mulig tid!


Nasjonalmuseet i OsloDet er fint utenfor Nasjonalmuseet, men enda finere inni.


Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design betegner både Nasjonalgalleriet og Nasjonalmuseet – Arkitektur. Nasjonalgalleriet er et av Oslos mest tradisjonsrike og populære museer, og det ligger veldig sentralt til på Tullinløkka i Oslo sentrum. Her finner du blant annet et flott utvalg av Munch-malerier, som «Skrik» og «Pikene på broen», to av kunstnerens klart mest kjente og kjære verk. Du kan beundre bilder og skulpturer fra den faste samlingen for en til enhver tid. Eventyrrommet, med barnevennlige verk som Theodor Kittelsens vakre eventyrillustrasjoner, er også en del av den permanente utstillingen som er verdt å se.


Sjekk Nasjonalgalleriets nettside jevnlig for spennende fremtidige arrangement og utstillinger. Og du, glem for all del ikke å stikke innom Oslos kanskje aller vakreste kafé, Den franske sal, og den store gavebutikken mens du er der!


Hotelltips i nærheten:


Hvis du kunne tenkt deg å besøke Nasjonalgalleriet i Oslo, finner du mange flotte hoteller i umiddelbar nærhet. Du kan for eksempel bo på flotte **Clarion Collection Hotel Savoy **som ligger rett ved siden av, eller på Hotel Christiania Teater, som ligger knappe fire minutters gange unna museet.


Stavanger Maritime museum


Stavanger Maritime Museum, tidligere kjent som Stavanger sjøfartsmuseum, er et tradisjonsrikt og interessant museum som presenterer Norges spennende sjøfartshistorie. Samlingen inkluderer flere skip og farkoster, som Colin Archer-skøyta som ble donert til museet av norsk oljeindustri på 80-tallet. Museet arrangerer også en aktivitetsutstilling for barn, Sjauing på kaien, der barn og voksne kan kle seg ut i tidsriktige 50-tallskostymer og få prøve seg som blant annet skipper og bryggesjauer på havna utenfor museet. Hvis du er interessert i sjøfart og maritim arkeologi, er dette virkelig stedet for deg!


Hotelltips i nærheten:


Når du skal ta deg turen til Stavanger for å gå på museum, er det deilig å ha et komfortabelt og gjestfritt hotell å tilbringe nettene på. Koselige Comfort Hotel Square kan skilte med byens mest spektakulære takterasse, og det tar deg bare seks minutter å spasere bort til Stavanger maritime museum.


Nordnorsk kunstmuseum i TromsøEt bilde fra samlingsutstillingen. Foto: Nordnorsk Kunsmuseum


Nordnorsk kunstmuseum alene er verdt en tur til Tromsø. Museet vant prisen for årets museum i 2017, og er kjent for sine varierte og velkuraterte utstillinger med internasjonalt preg. Museet er spesielt interessant på grunn av fokuset på samisk kunst. De har holdt flere utstillinger med marginaliserte grupper som tema, og her kan du alltid forvente å se noe helt nytt og annerledes. Sjekk nettsiden deres jevnlig for å holde deg oppdatert på alle de spennende utstillingene som kommer!


Hotelltips i nærheten:


Hvis du skal på en av Nordnorsk kunstmuseums spennende utstillinger, kan du ikke bo stort nærmere eller mer komfortabelt enn du gjør på Quality Hotel Saga. Hotellet ligger bokstavelig talt rett over gaten for museet. Det vil si at du kan gå rundt og se i et par timer, gå tilbake til rommet og skifte sko eller legge deg nedpå litt, og så gå tilbake og se resten av samlingen med friske øyne. For en luksus!


Agder naturmuseum og botanisk hage i Kristiansand


Nyt naturen i all dens prakt på flotte Agder naturmuseum og botanisk hage i den sjarmerende sørlandsbyen Kristiansand. Her ligger fokuset på norsk flora og fauna. Inne på det naturhistoriske museet finner du blant annet en av Norges største kaktussamlinger, i tillegg til utstoppede dyr og diverse bergarter og mineraler. Ute er det mer moro for hele familien. Mens de voksne nyter synet og duftene av 2000 forskjellige planter i den botaniske hagen, kan barna kose seg på lekeplassen ved hønsehuset, der det også finnes kule utendørs musikkinstrumenter!


Hotelltips i nærheten:


Naturmuseet og den botaniske hagen ligger litt utenfor sentrum i Kristiansand, men vi anbefaler å ta inn på et sentralt hotell likevel. Da blir det enkelt å utforske hele byen, og dere er innenfor gangavstand til det meste. På moderne Comfort Hotel Kristiansand bor dere supersentralt rett ved kvadraturen, og ca. 30 minutters gange unna Naturmuseet.


Haugar kunstmuseum i Tønsberg


Tønsberg er et yndet sommerreisemål blant nordmenn. Norges eldste by kan skilte med vakre omgivelser, bading, uteliv og kultur. Et definitivt høydepunkt når det gjelder kulturliv i Tønsberg, er Haugar Vestfold Kunstmuseum. Her kan du nyte kunst i et publikumsareal på nesten 2000 m², med verk av kunstnere som Andy Warhol og Odd Nerdrum. Ta med hele familien på familiesøndag, og la ungene kose seg med lærerike og spennende omvisninger og aktiviteter som er spesielt rettet mot barn. Når dere trenger en pause, kan dere slå dere ned på den koselige kaféen.


Den imponerende murbygningen som huser museet ligger på en vakker høyde med historiske aner. I vikingtida lå tinghuset Haugating der, og det påstås at det er Harald Hårfagres to sønner, Olaf og Sigrød, som er hauglagt i de to gravhaugene som ligger i tilknytning. Når du er på ferie i Tønsberg, finner du historie og kunst i skjønn forening på Haugar kunstmuseum.


Hotelltips i nærheten:


Hvis du har lyst til å kombinere museumsbesøket ditt med en deilig langhelg på hotell, kan du bo komfortabelt og sentralt på Quality Hotel Tønsberg. Hotellet ligger rett ved det pittoreske og livlige havneområdet, med bar og restaurant med panoramautsikt over vannet. Det tar bare seks minutter å gå fra hotellet til museet!
Flere reisetips og opplevelser


5 tips til aktiviteter i Sommer-Norge


De beste tipsene til sommerstemning i Oslo


Sommerens beste bad for både landkrabber og badenymfer


Barnas Sommer – perfekte hotell for deg og familien