Sommeren er forbi, luften har blitt kaldere og trærne har begynt å skifte farge – det er tid for høstferie! Uke 40 og 41 er det høstferie i Norge. Har du ikke noen planer ennå sier du? Fortvil ikke. Her kommer våre ”i-siste-liten”-tips til aktiviteter du kan gjøre med barna i høstferien, uavhengig om dere har en hel uke fri eller bare noen kvelder sammen. 

autumn-family-featured.jpg

Oppsøk den vakre naturen


At Norge har mye fin natur å by på vet alle, men er du flink nok til å bruke den? I vårt langstrakte land er det mange fine skogsturer og fjelltopper, og nå på høsten er naturen ekstra vakker. Pakk Kvikk Lunsj og kakao i sekken, kle på dere behagelige og varme klær, og ta med familien ut i naturen for å se på alle de fine høstfargene. Om du trenger inspirasjon til turer å gå kan vi anbefale å sjekke ut Den Norske Turistforeningen eller ut.no for turtips over hele Norge.


Filmkveld


Er det lenge siden du har tatt deg tid til å se en god film sammen med familien? Da er høstferien perfekt til det! Hva med å ha en helaftens filmkveld med flere filmer, der barna velger en film og dere voksne velger en? Eller trekk lodd? Vær litt nostalgisk og sett på en barnefilm fra din egen barndom. Kanskje barna får en ny favorittfilm? Kjøp inn snacks og snurr film!Vær turist i lokalområdet – eller oppdag nabobyen


Ta deg tid til å utforske lokalområdet ditt. I det travle hverdagslivet glemmer man ofte å bruke sin egen hjemby. Hva med å prøve ut restauranten som alle snakker om, eller besøke museet du ikke har vært på siden du var liten. Hvis du føler deg ekstra eventyrlysten anbefaler vi å ta turen til nabobyen din. I nabobyen er det garantert mange perler du ennå ikke har sett. Så ta med deg familien, sett deg i bilen eller bussen og dra på oppdagelsesferd!


Høstopprydding


I en travel hverdag er det ofte vanskelig å sette av tid til å rydde, organisere, kaste og vaske. Hvorfor ikke gjøre dette til en morsom familieaktivitet? Hjelp barna med å rydde i lekene og klærne på rommet sitt. Er det noe dere ikke vil ha lenger, hva med å gi det til noen bekjente, gi det til en organisasjon som for eksempel Fretex eller selge det på Finn.no? Som belønning for å ha gjort huset klart for høsten kan du ta med hele familien på noe gøy sammen. Hva med en tur på kino, teater eller bowling?


Spillkveld


Inviter familien og venner til en morsom spillkveld. Ludo, Yatzy, Ryktet går og Alias – mulighetene er mange. Let frem glemte spill og ta frem vinnerinnstinktet. Få ting er så koselig som å sitte inne og spille mens man ser på høststormen ute.Med disse tipsene friskt i minne så håper vi at dere får en fantastisk høstferie. Og husk – høstferien handler om å finne roen og skape minner med de du er glad i. Dette trenger dere ikke reise langt for å gjøre.
Les mer:


Slik reise du enkelt med barn – tips & råd som gjør reisen lett som en lek


5 tips til aktiviteter i Sommer-Norge


5 tips til en regntung sommerhelg i Stockholm