Sommerværet i Norden har vært noe av det beste på mange år – kanskje så bra at du nesten har undret på om du egentlig befinner deg på sydligere breddegrader. Det flotte været er likevel ikke den eneste grunnen til å vurdere Skandinavia for en weekendtur eller en impulsferie. Her er noen andre utvalgte grunner til å holde kalenderen åpen på slutten av sommeren.

Mann spiller trompet
Photo: Matija Puzar

Norge

Oslo Jazz Festival

12. – 18. august 2018

En uke med jazz i hovedstaden Oslo. Mellom 70 – 90 akter rundt omkring i byen, inkludert opptredener ved Den Norske Opera & Ballett, Oslo Konserthus, Nasjonal Jazzcene Victoria og andre populære scener. Denne festivalen dekker alle jazzens stilarter, og er en av Norges største jazzfestivaler.

Arctic Race of Norway

16. august – 19.august 2018

Sykle eller se sykkelentusiaster mestre totalt 708 km på fire dager i Nord-Norge. Sykkelfesten startet opp i 2013, og løpet starter i Vadsø og avsluttes i Alta.

Den Norske Filmfestivalen i Haugesund

18. – 24. august 2018

Den beskrives som «Norges Oscarsfestival», og den filmfestivalen tar over Haugesund by i denne perioden. Festivalen ble startet i 1973, og hensikten med arrangementet er å fremme nordisk film.

Melafestivalen 2014. Foto: www.mela.no

Melafestivalen

17. – 19. august 2018

Under denne gratis utendørsfestivalen forandres Rådhusplassen i Oslo til en kreativ og multikulturell møteplass for mat, musikk, kunst og teater. Hovedformålet å fremme minoritetens deltakelse i norsk offentlighet, og kunstliv spesielt.

Grieg i Bergen

18. juni – 25. august 2018

En serie av sommerkonserter i den historiske byen Bergen. Fra framføringer til strykekvartetter, Grieg i Bergen gir en konsert hver mandag, onsdag, fredag og lørdag rundt kl. 19:30.

Danmark

Zulu Sommerkino

Utvalgte dager i august

Filmer i parken etter jobb, kan det bli hyggeligere enn det? Gratis inngang og fremvisninger av de nyeste toppfilmer. Utendørs kino på slutten av sommeren er en opplevelse du må få deg! Zulu Sommerkino er i ulike danske byer, som Aalborg og København.

  • Se programmet her Zulu

Strøm Festival

8. – 11. august 2018

Dette er Københavns festival for elektronisk musikk. Festen sprer seg ut over hele byen og byr på forskjellige arrangementer, workshops og konserter.

Smukfest

8. – 11. august 2018

En årlig festival som finner sted i Skanderborg. En liten uke med super line-up og god stemning. Blant årets line-up finner du blant annet Britney Spears, Shawn Mendes, Post Malone og Kendrick Lamar. Danmark smukkeste festival!

Matglede på matfestival. Foto: www.copenhagencooking.dk

Copenhagen Cooking & Food Festival

24. august – 02. september 2018

En årlig festival som hyller den Københavnske gastro-scene, og Danmark som matland. Fetivalen byr på mer enn 100 arrangementer, og passer for alle som elsker mat og vil ha unike matopplevelser.

Strawberry_tivoli

Fredagsrock på Tivoli

Hver fredag til 19. september 2018

Å besøke Københavns Tivoli er en opplevelse i seg selv, men inkludert i inngangsbilletten kan du også bli igjen for å nyte musikkshow på fredager! Blant annet står MEW på scenen 31.august.

Sverige

Stockholm Fashion Week

28. – 30.august

Sveriges største og mest kjente fashionevent finner du i Stockholm hver august. Stockholm Fashion Week ble lansert i 2015,  og er nå en uke stappfull av de nyeste klærne og trendene.

Stockholm Kulturfestival / We Are Sthlm

14. – 18. august 2018

Tittelen sier alt. Dette er en årlig kulturfestival, og gjennom disse dagene er det mer enn 600 punkter på programmet. We Are Sthlm er festivalen som retter seg mot ungdom mellom 17 – 19 år. Gjennom dissene dagene er det artister på scenene, og det er fullt av andre aktiviteter som Bubbleball og kurs i hvordan man skal lage podcast. Begge disse festivalene arrangeres av Stockholm by, og det beste er at det er fri entrè.

Foto: www.goteborgskulturkalas.se

Göteborgs Kulturkalas

14. – 19. august 2018

Hver august arrangeres Göteborgs Kulturkalas, en av Nordens største Kulturfestivaler, og Göteborg eksploderer i aktiviteter. Det er over 1000 gratis aktiviteter, alt fra musikk, kunst, karneval, gateteater, litteratur og film, så her finner du noe som passer for alle.

Stockholms Oktoberfest

15. – 18 august 2018

Dette er Sveriges svar på den berømte Oktoberfesten i München. Her kan du forvente deg de sedvanlige ølteltene, massevis av mat, og til og med bli servert av kelnere oppkledd i tradisjonelle tyske klesdrakter.

Les mer: