Hvorfor reise ut av landet når Norge har så mye å by på? Vi har plukket ut tips til destinasjoner du kan besøke i sommer, noen er velkjente og andre har du kanskje ikke vurdert før. Les, bli inspirert og nyt sommeren!

Bryggen i Bergen om sommeren
Sommerstemning på Bryggen i Bergen

Tromsø


Det snakkes mye om Sørlandet når det gjelder sommerbyer, men hva med å tilbringe litt av sommeren i nord? I Tromsø er det midnattsol om sommeren, og dette er noe som bør stå på enhver bucket list. En reise til Nordens Paris kan absolutt anbefales. Hva med en fjelltur eller kajakktur klokken 23 om kvelden? Tromsø kan også friste med mange utesteder og barer – byen har faktisk rykte på seg for å være den byen i Norge med flest skjenkesteder per innbygger.


Tromsø har også mange flotte hotell, om du trenger et sted å sove eller om du bare ønsker å spise på en av de mange hotellrestaurantene. Hva med å ta turen til Clarion Hotel® The Edge sin restaurant The Social Bar & Bistro, eller ta heisen opp til 11.etasje – til Tromsø sin eneste skybar? Et bad i utendørsboblebadet til Clarion Collection® Hotel Aurora er også noe som anbefales.


Hva med å ta et bad i jacuzzien hos Clarion Collection® Hotel Aurora i Tromsø, samtidig som du nyter utsikten?


Her har du en fantastisk utsikt over fjellene, fjordene og Ishavskatedralen. Tromsø er det perfekte stedet å reise til om man ønsker både storslått natur og fornøyelser, i tillegg så er tromsøværingene er kjent for å være svært hyggelige!


Kristiansand


Sørlandets hovedstad blir ofte kalt ”sommerbyen”, og det er ikke uten grunn. Kristiansand kan by på en rekke aktiviteter for hele familien året rundt, men det er spesielt om sommeren at byen får sin sjarm. Kristiansand er kjent for å ha en finkornet sanstrand, som mange mener er det nærmeste du kan komme ”syden” i Norge.


Det anbefales en tur til Fiskebrygga, og om du har barn er en tur innom Dyreparken et must! Ellers er Kristiansand en flott by å bare vandre rundt i og nyte sommeren.


Fiskebrygga i Kristiansand er et populært sted om sommeren.


Ålesund


Se for deg bygninger med spir, tårn og fascinerende utsmykninger i skjønn forening med fjord og fjell. Der har du Ålesund. Beundre arkitekturen via vannveien ved å bli med på en guidet kajakktur. Ønsker dere fugleperspektiv heller enn froskeperspektiv, ta trappa (eller bilen) opp til byfjellet Aksla og opplev Ålesund som på bildet under.


alesund-viewUtsikt over Ålesund


Ålesund er også et flott utgangspunkt for flere naturopplevelser, blant annet Trollstigen, Atlanterhavsveien og Geiranger. Etter en lang dag passer det fint å slappe av på et av hotellene våre i Ålesund.


Embedded content: https://www.youtube.com/embed/n-LJfV-Dv5E


Quality Hotel Ålesund


Larvik / Stavern


Larvik og Stavern er selvsagte sommersteder i Norge. Disse to sommerbyene finner du sørvest for Oslo, med kun ti minutters kjøring i mellom. I Larvik finner du Høyt og Lavt Vestfold, som er Skandinavias største klatrepark. La hele familien utfordre seg i blant de 245 apparatene i trærne.


Om du ønsker å hvile deg etter en dag full med aktiviteter er Farris Bad perfekt. Dette er Nordens største spahotell, og ligger vakkert og sentralt til ved bystranden.


Hva med å slappe av her på Farris Bad?


Bergen


Vestlandets hovedstad, og Norges nest største by, Bergen kan by på spennende opplevelser for hele familien, også om sommeren. I Bergen kan vi anbefale blant annet å ta Fløibanen, gå langs Bryggen og oppleve Fisketorget – et av Norges mest berømte utendørsmarked. Et besøk i Bergen er også et flott utgangspunkt for en Vestlandsferie. Hva med å kjøre fra Bergen og inn i de vakre fjordene?


Sommerstemning på Bryggen i Bergen


Med disse tipsene i baklomma har du et godt utgangspunkt for å få en fantastisk sommer! Pakk kofferten, finn frem kartet og ha en strålende norgesferie!


Relaterte artikler


Hvorfor naturen IKKE er den eneste grunnen til å reise rundt i Norge


De beste tipsene for sommerstemning i Oslo


Norges beste hotell – i følge våre gjester


Norges beste biltur: Kystriksveien