Du trenger ikke reise ut av Norge for å få en opplevelsesrik sommer. I vårt langstrakte land er det mange fine steder, fartsfylte attraksjoner og opplevelsrike turer. Vi gir deg 5 forslag til opplevelser – både for deg som er mest interessert i fornøyelsesparker, eller for deg som synes naturopplevelser frister mest.

preikestolen-norway-hiking-featured.jpg
Preikestolen – en av verdens mest spektakulære utsiktspunkt

Flåmsbanen


Lyst til å oppleve norsk natur, men ikke så giret på å gå lange fjellturer? Denne spektakulære togturen tar deg fra Flåm, som ligger på havsnivå, til Myrdal, som ligger 867 meter over havet på Haradangervidda. Lonely Planet Traveller kåret i 2014 Flåmsbanen til verdens beste togreise, og det er ikke uten grunn. Togturen går gjennom fantastisk natur og har mange flotte utsiktspunkter.


En naturopplevelse som alle kan oppleve uavhengig av hvor sprek du er i beina – her får du virkelig panoramautsikt mens du bare kan sitte og nyte! Småbyen Sogndal ligger ikke så altfor langt unna, og her kan du slappe av etter den opplevelsesrike togturen.


Foto: Visitnorway.no


Preikestolen


Preikestolen er en av verdens mest spektakulære utsiktspunkt, og er absolutt en opplevelse å få med seg! Turen opp til Preikestolen er en av fjellturene som trekker flest folk i Norge, med over 270.000 personer som tar turen hvert år. Turen til toppen tar ikke mer enn rundt 2 timer, og belønningen du får på toppen er fantastisk: et stort flatt platå venter på deg – med en slående vakker utsikt innover Lysefjorden. Når det gjelder overnatting anbefaler vi å bo i Stavanger, som er nærmeste store by.Tusenfryd


Norges største fornøyelsespark ligger i Vinterbro i Ås kommune, ca 20. minutter sør for Oslo. Her finner du attraksjoner som passer for alle – alt fra Speedmonster med 6000 hestekrefter for de tøffeste, til Bestefars bil – en kjøretur i veteranbil – for de minste barna. Du finner også et et badeland, en rekke spisesteder og show på scenene i parken.


Quality Hotel® Entry ligger i nærheten av Tusenfryd, og det er også fullt mulig å bo på hotell i Oslo om du heller foretrekker det. På Tusenfryd er det umulig å kjede seg, og en dag på Tusenfryd kommer barna til å huske lenge!


På Tusenfryd finner du attraksjoner for alle. Her fra Speedmonster. Foto: Tusenfryd


Bø Sommarland


I Telemark, i Bø kommune finner du Bø Sommarland – Skandinavias største vannpark! Her er det fartsfylte attraksjoner i det våte elementet for hele familien. Hva med å prøve å surfe på en verdens største kunstige surfebølger eller teste ut Magasuget – som er en av de råeste skliene og har et fritt fall på 9 meter?


Våre nærmeste hotell ligger i Skien og Kongsberg – og fra disse to byene tar det litt i overkant av en times kjøre til fornøyelsesparken. Hva med å stoppe og oppleve litt natur på veien? Norge i dette området er svært vakkert og byr på mye natur!


Bø Sommarland tilbyr mange spennende attraksjoner i det våte element…


..blant annet Magasuget.


Alle foto: Tore Johnsen / visitnorway.no


Kristiansand Dyrepark


Kristiansand Dyrepark i sommerbyen Kristiansand forbinder mange med apekatten Julius, Kjuttaviga og Kardommeby. I tillegg til dette finner du mange fantastiske og spennende dyrearter – her kan du oppleve 139 forskjellige dyrearter fra hele verden. Alt fra Sibirsk tiger til ulv.


Det er også et badeland i parken, her finner du blant annet bølgebasseng, en diger hoppepute og hinderløype i vann! Når mørket senker seg er det tid for show, fra mandag til lørdag i hele sommer er det Kaptein Sabeltann-forestilling. Den begynner klokken 23, så la ungene være lenge oppe en kveld for å oppleve den spennende fortellingen om Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt!


I Kristiansand Dyrepark kan du treffe mange spennende dyrearter..


..som disse sjimpansene..


..eller en Surikat


Om det frister å tilbringe sommeren i Norge i år, så har vi hotell over store deler av landet. Book rom idag – ha en opplevelsesrik sommer i Norge!
Relaterte artikler


Barnas sommer – perfekte hotell for deg og familien!


5 byer vi Norge vi anbefaler å besøke i sommer


Småbarnsfamilien om hotellhelgen på Quality Hotel™ Friends ”Gratis is og popcorn var en suksess!”


Slik reiser du enkelt med barn – tips & råd som gjør reisen lett som en lek


De beste tipsene til sommerstemning i Oslo