Julen er til for å være med sine nære og kjære. Når dagene er som mørkest, finnes det ikke noe bedre enn å reise bort og tilbringe julehelgen i ro og fred med familien. Her får du 5 tips til familievennlige og koselige steder å feire jul, nyttår eller andre fridager du måtte ha i vinter!

Mor och dotter upplever julstämning

1. Åre


Copperhill-outside-1.jpgPå majestetiske Copperhill Mountain Lodge i Åre sitter vinterfølelsen i veggene - og naturligvis også i utsikten over Jämtlands snødekkede fjell


I Jämtländska Åre er du garantert en hvit jul! Kom deg bort fra storbystresset og ta en tur til det klassiske skianlegget i Åre, hvor fire ulike områder byr på flotte skiopplevelser både nedover og bortover. I tillegg til preparerte utforbakker og langrennsløyper, finnes det også et stort antall turstier hvor du kan vandre rundt til fots i naturskjønne omgivelser.


Ta en pause fra naturen og koble av med en matbit på Buustamons Fjällgård, 732 meter over havet på Åreskutan. For deg som ønsker et internasjonalt preg på måltidene, kan du ta turen til restaurant Supper ved Åre torg som serverer sydamerikansk mat.


Hotell i Åre: Copperhill Mountain Lodge 


2. Gøteborg


En vinterglitrende eventyrverden på fornøyelsesparken Liseberg. Foto: Liseberg


Ro ned og lad opp batteriene før julens tjas og mas, eller hvorfor ikke tilbringe selve julehelgen i en annen by? Samle familien og ta en juleweekend i "lilla London"! Gøteborg har noe for enhver smak, og er et perfekt reisemål for familier både med og uten barn.


Her finner du museer for store og små, underholdning og shopping. Besøk Liseberg som forvandles til et glitrende storslått eventyr i desembermørket. Gjør julegavehandelen i noen av Gøteborgs mange handlegater og la deg beundre av all den flotte julepynten og de glitrende julelysene.


Hotell i Göteborg: Clarion Collection® Hotel Odin er en perle med sentral beliggenhet og her kan du se alle hotellene i Gøteborg.


3. Norefjell


NorefjellSkiSpaSnow.jpgSom i et snøfylt eventyr ligger hotell Norefjell Ski & Spa midt i skibakken. Hotellet tilbyr aktiviteter for både store og små.


Halvannen time fra Oslo finner du Norefjell, et fjell som byr på idyllisk vinterlandskap - her garanterer vi hvit jul! Det finnes også mange aktiviteter å velge mellom for hele familien, som å stå på snowboard, slalåm eller skøyter. Du kan også leie truger eller klatre i hotellets klatrevegg. På Norefjell Ski & Spa kan dere slappe av i spaavdelingen og få igjen varmen i badstuen etter dagens vinteraktivteter og eventyr.


Hotell i Norefjell: Norefjell Ski & Spa


4. Malmø


malmo-lilla-torg-night.jpgPå koselige Lilla Torg i Malmø kryr det av restauranter!


Sveriges tredje største by er naturligvis ikke liten av størrelse, men her finnes likevel gode muligheter for en koselig, avslappende og rolig julefeiring. Julebelysning, pynt og handleboder pryder byens sentrale deler gjennom hele desember og utvalget av kvalitetsrestauranter er enormt!


Vil du nyte et klassisk julebord på en av Malmøs mest anerkjente restauranter, tilbyr Rådhuskällaren julebord alle dager fram til julaften. For en koselig og minnerik kulinarisk opplevelse anbefales Lyran, som holder åpent i romjulen og lover matopplevelser basert på utsøkte vinterråvarer. Glem heller ikke at Malmø er like i nærheten av København i Danmark - få steder fanger julefølelsen like bra som tivoliet du finner her.


Hotell i Malmö: Familievennlige Quality Hotel™ View, med store rom og smidig parkering, venter på deg. Her ser du alle hotellene i Malmø!


5. Tromsø


tromso-view-lights.jpgOm vinteren kan du nyte følelsen av en lang vinternatt. Solen går nemlig ikke opp i Tromsø, 30 mil nord for polarsirkelen.


Oppe i nord i vårt langstrakte land vil du kunne sikre deg en uforglemmelig juleopplevelse! Tromsø kalles for "Porten til Ishavet" og er kjent for sin storslagne natur. Mulighetene for å utforske landskapet i og rundt Tromsø er enorme!


Opplev det utrolige nordlyset, dra på hvalsafari eller utforsk den vakre bykjernen - uansett hva dere foretrekker, finnes det noe for alle og enhver i Tromsø! Den rike fiskenæringen i nord-Norge gjør det vanskelig å unngå et besøk på restaurant Fiskekompaniet, som er byens kanskje mest anerkjente fiskerestaurant.


Hotell i Tromsø: Clarion Hotel® The Edge lokker med fantastisk utsikt, design og super beliggenhet. Her ser du alle hotellene i Tromsø!