Medlemskap

Hotell

Beste hotellene i Helsinki: – Sentral, god frokost og romslige rom

Finlands hovedstad florerer av gode hoteller – perfekt til alle anledninger.

  • Den finske hovedstaden er en uoppdaget destinasjon for mange, men perfekt for dem som en ønsker en ferietur fylt med nydelig mat, unik shopping og kulturelle opplevelser.

  • Og enda bedre; bor du på et av hotellene til Strawberry, har du et perfekt utgangspunkt for oppholdet ditt.

  • En kompisgjeng fra Norge har tatt turen fra Oslo for en langhelg i Helsinki. De har valgt å bo på Hotel Fabian.

  • – Det er et perfekt valg for oss. Hotel Fabian er sentralt, har god frokost inkludert og romslige rom – og alt til en god pris, sier Jørgen.

  • – Og så har de veldig hyggelig og serviceinnstilt betjening. De har gjort helgen enda bedre, legger Alexander til.

  • Her er våre overnattingsfavoritter - til alle anledninger.

Clarion Hotel® Helsinki – unikt hotell med byens beste utsikt og basseng


16 etasjer høyt og med den finske hovedstadens beste utsikt fra skybaren Sky Room, er Clarion Hotel® Helsinki et helt unikt hotell i finsk sammenheng. Hotellet befinner seg i den nye, rolige og trendy bydelen Busholmen, vest i Helsinki. Sentrum er allikevel bare en frisk gåtur unna, så her får du i både pose og sekk.


Foruten den fantastiske takterrassen på Sky Room, har Clarion Hotel® Helsinki et helt unikt, oppvarmet takbasseng. Et obligatorisk besøk for hotellets gjester. Roof Top Pool and Terrace byr på utsikt i tre retninger. Hotellets sauna og treningsrom ligger i samme etasje, så her er det bare å lene seg tilbake og nyte dagen. Det er selvfølgelig fri tilgang for hotellets gjester.


De to vinduskledde tårnene til hotellet bindes sammen med en gjennomsiktig gangbro i glass.


Clarion Hotel® Helsinki har 425 moderne rom i nordisk design
Om oppholdet ditt skal ha det lille ekstra, har hotellet flere suiter tilgjengelig, alle med sitt eget unike preg.


Dersom oppholdet ditt i Helsinki involverer møter eller konferanser, er Clarion Hotel® Helsinki det perfekte hotellet. Det finnes et stort antall konferanselokaler og møterom, og et kongressenter som kan romme 1000 deltakere. I 2019 vant Clarion Hotel® Helsinki anerkjennelsen og prisen Evento Awards for beste møtelokaler.


Hotel St. George - finsk luksus med kjæresten


Hotel St. George er et av Helsinkis mest luksuriøse og ærverdige hoteller. Den eldste delen av hotellet kan faktisk spore sitt opphav helt tilbake til 1840-tallet, så her er det historie i veggene. Siden den gang har hotellet gjennomgått flere oppgraderinger, og tilbyr i dag syv etasjer med luksus fordelt på 148 rom og syv suiter.


I tillegg til smakfulle rom, er St. George viden kjent i den finske hovedstaden for sitt spa- og treningstilbud. Anlegget har en holistisk tilnærming til spabehandling, der hele kroppen står i fokus. Her finner du alt du måtte trenge for total avslapning og kvalitetstid med din utkårede, blant annet en rekke behandlinger og massasjer.


For den ultimate starten på dagen, har Hotel St. George en av byens beste frokostbufféer. Her får du servert nybakt brød fra hotellets eget bakeri, St. George Bakery. Sistnevnte serverer også lunsj utover dagen, om man skulle bli sulten. På kvelden kan du besøke «Thailand» på stjernekokk Tomi Björcks restaurant Boon Nam, som ligger i første etasje.


Før den tid anbefales det å sjekke ut hotellets Wintergarden Bar. Signaturdrinken «Learning to fly» er en opplevelse i seg selv, og serveres i et spesialdesignet cocktailglass inspirert av den finske kunstneren Pekka Jylhäs verk med samme navn.


Apropos kunst, Hotel St. George har rundt 400 kunstverk utstilt i rom og fellesområder. Dette, kombinert med en helt unik beliggenhet midt i sentrum av Helsinki og gratis utleie av sykkel til hotellgjester, gjør Hotel St. George til den perfekte basen for å utforske den finske hovedstaden med kjæresten.


Foto: Yiping Feng og Ling Ouyang, Helsinki Partners

Rooftop terrace at Clarion Hotel Helsinki.

Hotel Fabian – unikt hotell i det gastronomiske distriktet


Mat og gastronomiske opplevelser er kanskje ikke det første du tenker på når du hører Helsinki og Finland. Sannheten er at Nordens østligste hovedstad bugner over av fantastiske restauranter – og for å nå dem alle, er Hotel Fabian det perfekte utgangspunkt.


Boutiquehotellet ligger i nærheten av Kasarmitori-torget, et område som hele tiden higer etter å være stedet for Helsinkis beste restauranter. Innen kort gåavstand finner du blant annet Michelin-restauranten Palace Restaurant, hippe, rimelige og umulig-å-få-bord Baskeri & Basso, og byens beste biff hos Gastrogrill Muré.


Vi nevner også georgiske Rioni, fine dining på Savoy, fransk-finsk-asiatisk bistro The Cock eller italiensk pizza på Via Tribunali.


Drinker slukes på den «hemmelige» cocktailbaren Trillby & Chadwick.


Til tross for den sentrale beliggenheten, ligger Hotel Fabian i en stille gate. Hotellet har 58 rom, med et bredt utvalg av størrelser - avhengig av behov. Reiser man for eksempel med familie eller en større vennegjeng, er det fullt mulig å få sammenhengende rom der man har egne soverom, men et større fellesområde.


Noen av rommene har også eget kjøkken.


En nydelig frokost servers frem til klokken 11:00 i helgene, og byr på ferske og økologiske varer. Bakevarene leveres av det legendariske bakeriet Kanniston Leipomo.


GLO Hotel Airport – perfekt for korte opphold i Helsinki


Noen ganger er det enkle det beste, og da kan GLO Hotel Airport være det perfekte valget. Hotellet er det eneste hotellet som ligger inne i terminalen på Helsinki-Vantaa lufthavn, og er dermed et ypperlig valg dersom man har et tidlig fly.


Med så nær tilgang til terminalen, har hotellet ikke et eget frokosttilbud. I stedet har de et nært samarbeid med flere av flyplassens spisesteder og tilbyr forskjellige pakker. På denne måten kan du enkelt velge det som passer deg best.


Som andre hoteller hos Strawberry, har alle rommene delikat design og, selvfølgelig, fantastisk behagelige senger.


Dersom du har en lang ventetid før neste fly, har GLO Hotel Airport et ypperlig tilbud: RestPods. Hotellet har ti slike små rom, perfekt dersom du trenger arbeidsro eller avslapning før reisen går videre. Designet for en til to personer finner du en (sove)sofa, seng og en liten arbeidsplass i hver RestPod. Disse rommene kan leies på timebasis og kommer i forskjellige størrelser.


Hotel F6 – når vennegjengen skal på tur


Hipt, trendy og sentralt er tre ord som beskriver Hotel F6. Boutiquehotellet ligger midt i smørøyet av Helsinki sentrum, et steinkast unna Kasamitori-torget og Esplanadparken.


Stilfullt innredet med 76 unike rom, byr hotellet på den perfekte urbane følelsen man trenger for den ultimate helgeturen med venner. Her får du frokost basert på økologiske produkter, døgnåpent treningsrom og en fantastisk bakgård i sommermånedene. Bakgården kan blant annet benyttes til å nyte deilige cocktails eller nøye utvalgte viner fra hotellbaren Runar. Baren er oppkalt etter den finske arkitekten Runar Finnilä, og er det optimale stedet å starte kvelden før man forsvinner videre i natten for å utforske den finske hovedstaden.


Psst! Visste du at vi åpner hele tre nye hotell i Helsinki? Si hallo til HOBO Helsinki, Clarion Hotel® Helsinki Airport og Comfort Hotel® Helsinki Airport. Vi sees der!

Rooftop bar at Clarion Hotel Helsinki Airport.

Hotel Lilla Roberts – for den designbevisste


Finland og Helsinki er verdenskjent for sitt designmiljø, noe Hotel Lilla Roberts har latt seg inspirere av. Hotellet befinner seg i et bygg som er noe så sjeldent som en tidligere transformatorstasjon og politistasjon (!). Stilen er inspirert av 1930-tallets art deco, og byr på 130 elegante og romslige rom i hjertet av Helsinkis designdistrikt med kort vei til restauranter, butikker og attraksjoner.


Frokosten er nordisk med en vri, med fokus på økologisk og hjemmelaget mat. Hotel Lilla Roberts har også egen bar, Bar Lilla e, samt restaurant Krog Roba. Hos Krog Roba finner du et av Helsinkis beste lunsj- og/eller brunchalternativer.


Det er også et døgnåpent treningsrom som er gratis for hotellets gjester.

Nyeste innlegg