Med tre hotell i Helsinki og ved flyplassen har Strawberry inntatt den finske hovedstaden. Er du klar for å oppleve Helsinki? Her er et knippe opplevelser som viser deg byen på sitt aller beste!

Bastue
Til og med businessmøter foregår like gjerne i badstuen som på konferanserommet.

Restaurantene


Helsinkis restaurantliv har tatt seg kraftig opp i senere år. Unge og etablerte kokker og eiere har dratt i gang store og små satsninger over hele byen. Tre restauranter som det snakkes ekstra mye om i øyeblikket er Roster, The Cock og Kolmon3n.


Foto: Bobo Olsson


Roster (Norra Esplanaden 17) og The Cock (Fabiansgatan 17) ligger i sentrum, i bydelen Kamppi. På Roster ønskes du velkommen av en vellaget internasjonal og moderne meny, og et rikt tilbud av vin og økologisk vin. Signaturretter er blant annet en smakfull tartar på Black Angus-kjøtt, og en himmelsk grillet italiensk blekksprut. På søndagene serveres det stek til hele familien.


På The Cock spiser man like gjerne lunsj som middag. Slå deg ned for et dusin østers, eller nyt en treretters inspirert av Asia, Sør-Europa og Finland.


Kolmon3n ligger i den delen av byen, i Kallio, der alt tilsynelatende foregår for tiden. I den lille restauranten, med plass til omtrent 30 gjester, serveres det en ny meny hver dag, basert på hvilke råvarer restauranten har fått tak i. Det blir gjerne vegetarisk. Menyen serveres som to, tre eller fem retter.


Badstuene


Finland er ett med sine saunaer – badstuene. Men nå om dagen er det ikke like lett for en besøkende i Helsinki å ta del i den gamle tradisjonen. Inntil sommeren 2016 fantes det bare ett allment badstuebad igjen i byen. Da ble Löyly Sauna (Ärtholmsstranden 4) innviet i bydelen Länsisatama. Löyly er et arkitektonisk mesterverk i furu, og du kan hoppe rett i havet. Steder har en restaurant, en bar og en solterrasse. Det eneste du trenger å ta med deg er badeklær.


Sauna


Det andre badstuebadet er Kotiharjun Sauna (Åstorgsgatan 1) i Kallio. Der Lyöly er en moderne badstuehybrid, er Kotiharjun fra 1928 en helt annen opplevelse. Hit tar du med din egen øl og ditt eget håndkle. Det tilbys renselse og massasje. Kotiharjun er uten tvil en av de klassiske Helsinki-opplevelsene!


Barene


Nattelivet i Helsinki er rikt, og fordelt over hele byen. Små ølstuer finnes overalt. En av de aller vakreste er Sea Horse Terassi ved parken i begynnelsen av Kaptensgatan i den delen av byen som kalles Rödbergen. Øl og småretter serveres fra et funkisgult bygg. Et bra valg er en Lonkero eller Lonkku. En finsk drikk med limesaft, gin, sukkerlake og is.


En av byens store sønner, filmskaperen Aki Kaurismäki, har to barer, som ligger vegg i vegg i bydelen Kamppi. Den ene heter Corona (Eriksgatan 11) og er en møteplass for byens kreative innbyggere. Det er ofte spennende live-forestillinger i kjelleren, og du kan benytte anledningen til å teste ferdighetene dine ved ett av de 10 biljardbordene. Den andre baren hans heter Kafe Moskva.


F6, HelsinkiHotel F6, Helsinki


I 2016 åpnet boutiquehotellet Hotel F6 (Fabiansgatan 6) dørene. Siden da har baren Runar, oppkalt etter hotellets egen bostonterrier, vært stedet å gå for byens unge, bevisste klientell. Samtlige av de fire bartenderne er så vel prisbelønte som velkjente i Helsinki natteliv, og i helgene er det DJ. Be gjerne de bak baren om å blande deg en av kveldens spesialcocktailer!


Se våre tre, stilige hotell i Helsinki og book ditt neste opphold her.