Vårt avlange naboland er fullt av romantiske steder som passer perfekt for en weekend for turtelduer. Unn dere en pause fra hverdagslivet og book inn noen avslappende dager et sted mellom Skåne i sør og Hälsingland i nord. Opplev fredelige omgivelser, luksuriøse opplevelser, spabehandlinger og kanskje også en spasertur på stranden i solnedgangen?

Visby roses at summer on Gotland
Sjarmerende Visby

Romantisk weekend på Österlen i Skåne


Er dere på utkikk etter et sjarmerende og koselig tilfluktssted for en weekend langt borte fra stress og høy puls? Se mot Kivik! Det lille stedet på Österlen i Skåne er mest kjent for sin “eplemostfabrikk” og det store markedet Kiviks marknad, og kan by på en ro som ikke mange byer kan slå. Her er du i nærheten av både Kristianstad og Ystad.


Gå i Wallanders fotspor i Ystads koselige bykjerne, kos dere litt ekstra på stranden i Ystad, eller ta en utflukt til Ales stenar – den kjente steinsettingen i Kåseberga.


table-garden-quality-hotel-grand-kristianstadHer i hagen på Quality Hotel® Grand Kristianstad kan dere nyte solen og mimre om deres første date


Bra bor du på Quality Hotel® Grand Kristianstad – rett overfor byens mest verdifulle klenodium fra 1628 – Trefoldighetskirken.


superior-double-room-bed-room-quality-hotel-grand-kristianstadSov søtt...


Middelalderby + natur = en romantisk helg i verdensklasse i Visby


Visby er det perfekte reisemålet for en romantisk weekend. Byen er Nordens best bevarte middelalderby, og har hatt en plass på Unescos verdensarvliste i over 20 år. Ringmuren, middelalderhusene og et titalls kirkeruiner gjør byen historisk, mystisk og romantisk. Om sommeren kan dere faktisk få følelsen av å være ved Middelhavet!


Dere kan også enkelt reise vekk fra mylderet av mennesker for å få fred og ro en helg. Ved Bjärge, i naturreservatet Digerhuvud på Fårö, kan du og din partner for eksempel oppleve Sveriges største område med bratte, frittstående klipper.


Pool med ljus Selma City Spa WisbyLevende lys og romantisk stemning på Selma City Spa Wisby


Clarion Hotel® Wisby er et hotell med unik historie og atmosfære, beliggende innenfor muren som går rundt byen. Her kan dere unne dere avkobling på spaet, eller nyte et måltid på hotellets restaurant, The Social Bar & Bistro. Trenger man egentlig mer for å få kjærligheten til å blomstre?


Hotel-suite-clarion-hotel-wisbyVært kjærester i en måned? To år? 20? En suite passer alltid!


Dalarna byr på romantisk idyll


Se for deg lave trehus, grønne gårdsrom og smale gater med uteserveringer og butikker. Høres det ut som en destinasjon for din romantiske weekend? Säter i Dalarna har en hyggelig atmosfære og blander sjarm med storslått natur. I Säterdalen imponerer naturen med tropisk vegetasjon, så ta en fottur her! Dalälven flyter gjennom landskapet og gjør området ekstra romantisk.


En drøy halvtime unna ligger Borlänge og Quality Hotel™ Galaxen. Her bor du sentralt, med bekvem avstand til moro, kommunikasjonsmidler og shopping – alt du trenger for en romantisk helg for to!


polaris-relax-quality-hotel-galaxen Slapp av i et varmt boblebad i relax-avdelingen Polaris


outdoor-terrace-seating-area-quality-hotel-galaxenSpis frokost under de blomstrende kirsebærtrærne på Quality Hotel™ Galaxen


Göteborg – der skalldyr og romantikk går hånd i hånd


Å reise på en romantisk weekend trenger ikke bety at man må reise til et lite sted. I Sveriges nest største by, Göteborg, er det masse å se og gjøre for de som er ute etter en romantisk stund. Her er det for eksempel mange gode restauranter som serverer fisk og skalldyr. Pluss på noe godt å drikke og godt selskap, og få en fantastisk matopplevelse.


I byen kan dere også utforske den avslappende og sjarmerende bydelen Haga, gå på shopping i handlegaten Avenyn eller besøke Masthuggskirken for å få en enestående utsikt over byen. Clarion Hotel® Post ligger midt i Göteborg og er et supert sted å bo. Her kan du og partneren din slappe ordentlig av og nyte spa, basseng på taket, restauranter og barer.


Norda-restaurant-clarion-hotel-postClarion Hotel Post: I restaurant Norda kan dere spise kortreist, økologisk mat i vakre omgivelser – barfotet om dere vil!
Gira på en tur til Stockholm? Eller kanskje Göteborg? Sverige generelt? Book hotell til lavest pris her!


Skal du på weekendreise med familien? Her tipser vi deg om de beste hotellene for familieturen.