Enten det er Litteraturfestivalen, Peer Gynt-stemnet eller et idrettsarrangement som bringer deg til Lillehammer, vet du jo at uten mat og drikke, duger helten ikke. Her tipser vi om Lillehammers beste restauranter, uansett om du bor her eller er på besøk i Dølabyen!

Blodig biff på Bryggerikjelleren eller pizza på Brenneriet – du bestemmer! • Kjøkken: steakhouse/nordisk/europeisk

 • Egnet for: familier/større grupper/AW/selskap

 • Prisnivå: høyt creme-brulee-dessert-with-strawberry


På Elvegaten 19 i sentrum av Lillehammer finner du steakhouserestauranten Bryggerikjelleren, og den nyåpnede og mer uformelle søsterrestauranten Brenneriet 1847. Her kan du altså velge mellom flere retter og blodig biff, eller god stemning og autentisk pizza.


Bryggerikjelleren er en sann storstue med autentisk atmosfære fra 1855, og vi anbefaler sterkt å ta turen hit hvis du ikke har vært her før. La deg imponere over det store og stemningsfulle lokalet med tre saler – og ikke minst, den utrolig fristende menyen!


Quiz, øl og fish & chips på Heim Lillehammer


Heim-lillehammer-tapas-plate Lokale råvarer og deilige retter, ikke rart at Heim har flere filialer! Foto: Heim Lillehammer • Kjøkken: europeisk/amerikansk/gastropub

 • Egnet for: AW/vennegjengen

 • Prisnivå: middels


Heim Lillehammer finner du en skikkelig god og autentisk gastropubatmosfære. Her arrangeres det faste quizkvelder i ekte gastropub-stil, og Heim kan også friste med egen tappestasjon og drop-in avdeling for de som har dårlig tid – der bestiller og betaler du maten over disken. Forvent deg gode gastropubklassikere som bangers and mash (med pølser fra Ringebu!), fish and chips og selvsagt saftige burgere.


HEIM-Lillehammer-cheesecake-dessert


Psst! I Lillehammer om sommeren? Ikke gå glipp av Heims flotte sommeråpne uteservering!


Hvelvet – et lite stykke Frankrike i Lillehammer


Hvelvet-restaurant-lillehammer * Foto: Hvelvet* • Kjøkken: fransk/nordisk/europeisk

 • Egnet for: par/romantikk/mindre grupper

 • Prisnivå: høyt


Hvelvet finner du velkomponerte franskinspirerte retter basert på sesongens råvarer som serveres i utrolig lekre lokaler. Her kan du velge fritt fra a la carte-menyen, eller velge mellom 3-, 4- eller 5-retters menyer med tilhørende vinpakker.


Dette er stedet for de store feiringene eller når du virkelig vil imponere en date. Du finner også tre chambre separée på Hvelvet som kan bookes til alt fra jubileumsmiddager til jobbrelaterte møter. Beliggenheten er sentralt i Lillehammer, rett ved kunstmuseet og få minutter fra Storgatas mange hotell.


Den beste take-awayen i Lillehammer: Dudeburger


Greasy-cheesburger-fastfood-stock • Kjøkken: italiensk/amerikansk/gatekjøkken

 • Egnet for: vennegjengen/take away/levering

 • Prisnivå: lavt


Dudeburger er ikke stedet å dra når man skal flotte seg, men det skjønte du kanskje av navnet ... Dette er et slags gastro-gatekjøkken, med mat som ligger flere hakk over det du er vant til fra lignende steder med røde plaststoler og plastbannere utenfor. Vi snakker ekte italiensk pizza fra vedfyrt ovn og saftige amerikanske burgere. Her er det stort fokus på enkel mat med høy kvalitet.


Dudeburger er vårt desiderte favorittsted i Lillehammer dagen derpå, eller bare når du vil ha deilig mat levert på døra hjemme eller på et hotell i Lillehammer. Restauranten ligger ca. 15 minutters gange fra sentrum, ikke langt fra populære Rosenlund Bydelssenter, og du kan parkere gratis utenfor.


Date night i Lillehammer? Prøv LYNG mat & bar


Lyng • Kjøkken: fransk/nordisk/europeisk

 • Egnet for: par/romantikk/mindre selskap

 • Prisnivå: middels/høyt


LYNG mat & bar finner dere (nesten) alt dere trenger til den perfekte date night; gourmetretter med lekre presentasjoner, sjarmerende og romantiske lokaler og en veldig hyggelig og diskré betjening.


Her er det sesongbaserte menyer med kortreiste råvarer som gjelder. Tenk indrefilét, kremet fiskesuppe med blåskjell og deilige oster. Det eneste LYNG mat & bar mangler, er et koselig og luftig rom dere kan trekke dere tilbake til etter den romantiske middagen. Heldigvis ligger flotte Clarion Collection® Hotel Hammer i Storgata, bare fem minutter unna – et hotell som er kjent for sine komfortable senger og sin stemningsfulle atmosfære med peis i lobbyen.


En smak av Kina på Dinner 68


chinese-food-plate • Kjøkken: kinesisk

 • Egnet for: mindre grupper/take away

 • Prisnivå: lavt/middels


Dinner 68 ligger i det koselige, røde trehuset på Storgata 68 midt i Lillehammer. Her får du servert spennende kinesiske retter fra en stor og variert meny. Barnevennlige alternativer, vegetarretter – du finner noe for alle på Dinner 68. En budsjettvennlig favoritt blant Lillehammerfolket, som melder om store porsjoner og smaksrike retter.


Psst! Prøv klassikeren friterte bananer til dessert, du vil ikke bli skuffet!


Spis godt mens du shopper på Little Eataly


Pizza-shapes-as-italy-from-eataly-lillehammer Foto: Little Eataly • Kjøkken: italiensk/pizza

 • Egnet for: familier/større og mindre grupper

 • Prisnivå: lavt/middels


På Strandtorget i Lillehammer finner du Little Eataly – en restaurant som, til tross for navnet, frister med de store, friske og gode italienske smakene.
På Little Eataly bruker de italienske ingredienser og råvarer, og de legger stor stolthet i maten. I tillegg er lokalene sjarmerende, med ekte italiensk stemning. Dette er uten tvil det beste stedet å ta spisepausen på når du shopper på Strandtorget!
Flere saker og tips fra Lillehammer og omegn: