Medlemskap

Bar

Wintergarden Bar på Hotel St. George: Tuomas disker opp Finlands mest minimalistiske cocktails

På et av byens beste hoteller finner du en av Finlands mest spennende cocktailbarer. Ikke la deg lure av en mojito som ved første øyekast ser ut som et glass vann...

 • Helsinki mangler ikke tradisjonsrike hoteller. Et av dem er ærverdige Hotel St. George i hjertet av den finske hovedstaden.

 • Bor du her, er det kort vei til alt av restauranter, butikker og attraksjoner.

 • Men ikke minst finner du en av landets mest nyskapende og interessante barer.

 • – Så vidt meg bekjent er det ingen i Helsinki, om hele landet, som gjør det vi gjør, forteller barsjef, Tuomas Hämäläinen stolt.

Moderne vri på klassiske cocktails

Den erfarne bartenderen har nemlig en spesiell tilnærming til mixology. Hos Tuomas og hans team finner du nemlig ingen ordinære og tradisjonelle drinker. Alle drinkene skal nemlig være klare og med minimalt av garnityr. Det er en moderne vri på klassiske drinker.


– Vi prøver å være i motsatt ende av skalaen sammenlignet med en klassisk cocktailbar. Minimalistisk og moderne er stikkord for Wintergarden Bar, forklarer Tuomas.


Én ny cocktail på menyen er «Pearls of the Garden». Her får man servert en ginbasert cocktail med smak av bær og urter. Metoden som er brukt, kalles «reverse spherification» - «omvendt sfærifisering» - kjent fra molekylær gastronomi, og ble utviklet av den verdenskjente restauranten El Bulli.


Drinken kommer i kuleform, der selve drinken er flytende væske inne i kulen. Kulen vil sprekke i munnen med en eksplosjon av friske smaker. Det hele skylles ned med et glass god champagne. Helt unikt.

 • Plukker ingrediensene selv

  Wintergarden Bar er den første i Finland som ikke bruker lime- eller sitronjuice direkte i drinkene.

 • Mange av ingrediensene i drinkene plukker Tuomas og hans team selv.

 • Blant annet har de brukt sopp og røtter man finner i de finske skoger i drinkene på menyen. Råvarene tørkes, før de blandes med barens egenutviklede drinkmiks.

 • – Alle våre cocktails er laget slik at ingrediensene er omgjort til væskeform, for eksempel en sirup eller sukkerlake. Det er dette vi har i drinkene. Og dette gjør at drinkene er en helt klar væske.

 • – For eksempel ser husets mojito ut som bare et glass med vann, men smaker som en klassisk mojito. Det er ingen mynteblader eller is, sier han stolt.

En bar det er verdt å ta turen innom

Bar manageren mener at Wintergarden Bar på Hotel St. George er en bar du gjerne må vite om for å oppleve, men at det er vel verdt turen for dem som kommer hit.


– Man trenger alltid en grunn for å stikke innom, og det er det vi prøver å gi gjestene med den unike menyen. Det er også en helt spesiell atmosfære her – fra drinkene til interiøret. Har du et åpent sinn og er villig til å prøve noe nytt og spennende, tror jeg du vil ha en artig kveld hos oss.


Bo på Hotel St. George

 • Spesialdesignede glass

  I tillegg til ekstraordinære drinker, er presentasjonen viktig.

 • Flere av cocktailene på menyen har spesialdesignede glass. Mest spesiell er nok cocktailen «Learning to Fly» som kommer i et glass formet som en fugl.

 • Drinken er oppkalt etter et av Pekka Jylhäs kunstverk, som henger i taket.

 • – Den er veldig populær. Det ser heller ikke ut til at folk bryr seg om at de drikker ut av bakenden til fuglen, humrer Tuomas.

Pink cocktail in a glass formed as a bird at bar Wintergarden in Helsinki.Colorful dessert at the restaurant of Hotel St. George in Helsinki.Bartender holding up a cocktail glass at bar Wintergarden in Helsinki.

Wintergarden

Nyeste innlegg