Medlemskap

Sebastian og Daniels beste tips: 6 luftige rooftops i Oslo

Det er få steder som våkner til liv på samme måte som Norges hovedstad når solen og varmen endelig er på plass igjen etter en kald og mørk vinter. Kjæresteparet Sebastian og Daniel elsker luftige rooftops. Her får du deres seks beste sommertips.

 • Oslo-gatene fylles opp av mennesker, uteserveringen starter og årets første utepils blir inntatt.

 • Når solen skinner omtrent hele kvelden er det på sin plass å nyte godt selskap i luftige omgivelser, og kanskje aller helst i fugleperspektiv.

 • Her har du listen over seks av Oslos beste rooftop bars.

1. THIEF ROOF Grill & THIEF ROOF Bar


På toppen av det fasjonable hotellet The Thief finner vi Thief Rooftop. Her får du sjøluft, solstek og spektakulær panoramautsikt over Oslofjorden.


Denne takterrassen er delt inn i to. På THIEF ROOF Bar serveres det du måtte ønske av drikke i komfortable loungeavdelinger. Selv om solen ikke skinner, vil du holde varmen her oppe. Varmelamper, glassvegger og elektrisk tak sørger for at temperaturen aldri synker for lavt, og man kan nyte utsikten til solen går ned. Takterrassen er åpen syv dager i uken fra april til senhøsten, og i helgene er en DJ på plass for å løfte stemningen.


Osloborgerne og kjæresteparet Daniel og Sebastian syns det er ekstra stas å møtes her etter jobb.


– Spesielt når vi har jobbet mye er det godt å kunne møtes her for en liten date før vi tusler hjem, forteller de.


På andre siden av takterrassen finner man THIEF ROOF Grill. Dette er en moderne grillrestaurant med en nordisk twist som tilbyr både lette retter og større måltider. Med umiddelbar nærhet til fjorden er The Thief spesielt gode på sjømat, og grillmenyen i 9. etasje er intet unntak.


Adresse: Landgangen 1, 0252 Oslo


Foto, Munchmuseet: Einar Aslaksen

The facade of Munch Museum in Oslo city.

2. Munch – Cocktailbaren Kranen


Oslobukta har blitt et populært sted blant osloborgere og turister. Her finner du det nye Munchmuseet, som strekker seg høyt over Oslofjorden. I toppetasjen finner man cocktailbaren Kranen, som byr på fantastisk utsikt over Oslo og Barcode, og dette er faktisk Oslos høyeste rooftop bar. Kranen er åpen året rundt, og er perfekt å avslutte dagen med etter en dag på Munchmuseet.


Adresse: Edvard Munchs plass 1, 0194 Oslo


3. Sommerro – Izakaya streetfood- og cocktailbar


Izakaya er strengt tatt ikke en rooftop bar da den ikke ligger på toppen av Sommerro, men er plassert i hotellets syvende etasje. Allikevel fortjener denne baren en plass på listen, mener Sebastian og Daniel. Izakaya er en uformell streetfood- og cocktailbar drevet av den prisvinnende kokken Frida Ronge. I etasjen over ligger TAK Oslo.


Izakaya har en nydelig terrasse med utsikt over Frogner, marka og fjorden. Dette er den perfekte plassen for å ta et glass sake, en cocktail eller mocktail. Izakaya byr også på snacks og fullverdige måltider. Interiøret er designet av det New York- og London-baserte studioet GrecoDeco.


Adresse: Sommerrogata 1, 0255 Oslo

Exterior of restaurant Izakaya in Oslo.

4. Mynt – På toppen av Sentralen


I sentrum av Oslo finner vi takterrassen Mynt. Mynt ligger toppen av Sentralen, og navnet skriver seg fra den gang bygget huset Christiania Sparebank. Her får man virkelig bylivet tett på, men uten støyen fra bakkeplan.


Baren har et utvalg av naturlig vin, øl og sider, og serverer surdeigspizza fra restauranten i 1. etasje. Man kan også bestille mindre retter og snacks i baren, og på kveldstid spilles ofte behagelig livemusikk. Mynt har en laidback atmosfære, og er perfekt for after work.


Adresse: Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo

 • 5. Clarion Hotel® The Hub - Calmeyers Hage

  Rett ved Oslo Sentralstasjon ligger Clarion Hotel® The Hub.

 • I 13. etasje av hotellet er cocktailklubben Calmeyers Hage, som leverer fin utsikt over Oslo by. Baren har som mål å være så bærekraftig som mulig.

 • Drinkene er laget på nordiske råvarer og med krydder fra hele verden, og bruker sprit fra Himkok og Bareksten som er to av Norges beste destillerier.

 • Calmeyers Hage har også snacks på menyen, men ønsker du et fullverdig måltid, kan du booke bord i restauranten Norda. Norda har også en veldig populær brunsjmeny som de serverer på lørdager.

 • På kveldstid sørger en DJ for god stemning.

 • Adresse: Biskop Gunnerus gate 3, 0106 Oslo

 • Foto: Marika Foto

6. Centropa – Arkitektperlen Deichmanske bibliotek


Centropa er en restaurant, kafé og rooftop bar som ligger ved Oslos nye og internasjonalt kjente bibliotek på Bjørvika. Centropa har en stilfull restaurant i første etasje som serverer europeiske og lokale retter. Rooftop baren/kaféen i etasjen over har en imponerende liste av flotte viner og champagner.


Baren er ikke den som ligger høyest i Oslo, men den luftige terrassen gir flott utsikt over fjorden og operahuset. Her er det verdt å ta en titt kun for arkitekturen og det flotte, nyutbygde


området Bjørvika. Kom som du er og nyt en kaffe eller en drink med kollegaer, familie eller venner.


Adresse: Anne-Cath. Vestlys plass 1, 0150 Oslo

Nyeste innlegg