Medlemskap

Restauranter

Sveriges kokketalent: Her er de beste innsidetipsene i Stockholm

Kokk Frida Ronge (38) står bak noen av Stockholms kuleste og beste gourmetmenyer. Men hvor spiser hun selv? Her røper hun sine personlige favorittsteder.

Frida Ronge plating a fish dish at restaurant TAK in Stockholm.
  • – Astoria er en nyere restaurant med internasjonal vibe, sier Frida Ronge.

  • Den svenske kokken vet hva god mat er, og hvor du bør booke bord.

  • Hun har satt nordisk-japanske retter på kartet i Gøteborg med restauranten VRÅ, og TAK Stockholm og TAK Oslo. På begge sistnevnte steder finner du også Izakaya, som er en uformell street food- og cocktailbar.

  • Frida er kjent for å lage kreative og lekre retter med fisk fra Norden, blandet med japanske smaker og teknikker. Bærekraft, råvarer og sesong er tre viktige stikkord i hennes arbeid

  • Den prisbelønte kokken serverer middagsopplevelser utenom det vanlige, med fantastisk utsikt og steder hvor både de dresskledde, vennegjengen og de som er på date for første gang, samles.

  • Men hvor spiser kokken selv? Vi tok en kjapp Q&A med Frida og fikk henne til å røpe noen hemmeligheter.

Her er topp seks beste tips i Stockholm, ifølge Frida Ronge:

Beste frokost?


– Jeg elsker Pom & Flora. Det er ofte mye folk her i helgene, men det er en fantastisk kafé som ligger på Söder, i city og Vasastan.


På menyen her finner du bananbrød, bowls, dansk rugbrød og ferskpresset juice.


Adresse: Bondegatan 64, Odengatan 39 og Rörstrandsgatan 34


Beste fika?


Lillebrors Bageri på Rörstrandsgatan, de lager helt nydelige boller. Absolutt de beste kanelbollene jeg har smakt. Og «semlorna» (fastelavensbolle red.anm) de har i februar, er helt utrolige.


Bakeriet er åpent hele uken, foruten mandager.


Adresse: Rörstrandsgatan 10


Beste middag?


– Da vil jeg anbefale Astoria. Det er en fin restaurant som Björn Frantzen har startet på Nybrogatan, et stort brasseri med internasjonal vibe.


På menyen her finner du spennende valgmuligheter som Oyster Rockefeller (spinat, västerbottenost, syltet fennikel og akevitt), Moules à la créme (jalapeno-aioli, champagnekrem, grillet løkolje, persille og pommes frites), og kanskje kokos- og ananasiskrem med pistasjnøtter og mynte til dessert?


Astoria satser på internasjonal glamour, og har også bar og DJ.


Adresse: Nybrogatan 15

Og, av ren nysgjerrighet – hva bestiller du aldri, og alltid, selv på restaurant?


– Jeg bestiller aldri foie gras, altså gåselever. Og jeg bestiller alltid retter med ris hvis restauranten har det på menyen.


Beste stedet for å koble av?


– Hundre prosent Sturebadet. Dette er et utrolig spa, og også et historisk badehus. Her kan man trene, få massasje … og det ligger midt på Stureplan.


Adresse: Sturegallerian 36


Er du glad i spa, men vil ha noe som skiller seg ut, er Selma City Spa midt i Stockholm kult. En skikkelig New York-feeling i Sverige. Spa- og velværestedet ligger på Clarion Hotel ®Sign og har roof top pool og utsikt over storbyen. På vinteren er bassenget oppvarmet, og om sommeren et perfekt sted å henge med venner for musikk, en drink og kule happenings. Du kan også ta behandlinger eller en treningsøkt her.


Adresse: Östra Järnvägsgatan 35


Ditt beste tips sånn generelt?


– Om sommeren anbefaler jeg Rosendals trädgårdar. Dette er en utrolig fin plass på Djurgården med frukthage, eplelunder, kafé og gårdsbruk. Hvorfor ikke leie sykkel og sykle dit? Og i tillegg et besøk i butikken Svensk Tenn på Strandvägen 5 for den som er interessert. De har også en helt fantastisk kafé midt i butikken.

Nyeste innlegg