Medlemskap

Barcrawl i Helsinki: Dette er barene du må få med deg

Karaoke, pub på trikken og fantastisk skybar - Helsinki er en godtebutikk av gode, morsomme og unike barer. Bli med den norske vennegjengen på deres barcrawl gjennom den finske hovedstaden.

 • Det er mange måter å oppleve en ny by på: Man kan ta en løpetur, besøke et museum eller nyte et bedre måltid.

 • Men skal du virkelig komme under overflaten i en ny storby, er det oftest best å teste natte- og utelivet. Få helt nye bekjentskaper og se hva de har å by på.

 • Vi ble med en norsk vennegjeng på helgetur til Helsinki, som laget sin egen pub-til-pub-rute gjennom byens mange vannhull.

 • – Finnene er jo veldig vennlige og åpne. Spesielt når de har fått noe innabords, humrer norske Jørgen.

Helsinkis morsomste og beste barer

Her får du lista over vennegjengens bar-til-bar-reise gjennom Finlands største by. Bo gjerne på et av hotellene til Strawberry under Helsinki-turen, og du har kort vei til alt hovedstaden har å by på. Hotel Fabian, Klaus K og Hotel F6 er alle gode alternativer om du vil ha kort vei til natteliv, restauranter og attraksjoner.


1. Sky Room på Clarion Hotel® Helsinki


Adresse: Tyynenmerenkatu 2


Bor du på Clarion Hotel® Helsinki, er det et opplagt valg å starte kvelden med en herlig cocktail og byens beste utsikt. Sky Room befinner seg i 17. etasje på hotellet i den nye og spennende bydelen Busholmen.


– Her er det bare å nyte utsikten på toppen av Helsinki med en mojito for hånden, smiler Tord.


Her får du smakfulle cocktails servert av dyktige bartendere, akkompagnert av herlige beats. I helgene er det åpent til 02:00, og det er ofte DJ-er eller livemusikk.

 • 2. Karaoke Bar Restroom

  Adresse: Tehtaankatu 23

 • Etter å ha vært høyt oppe, er det godt å komme ned på bakkeplan. Et kvarters gåtur unna Sky Room finner man en av byens mest legendariske karaokebarer, Karaoke Bar Restroom.

 • Karaokekulturen står sterkt i Finland, og er, ifølge guttegjengen, en stor opplevelse når man besøker Helsinki.

 • – Det er ingen karaoke som finsk karaoke, er den norske vennegjengens dom.

 • Karaoke Bar Restroom spiller på at baren holder hus i det som tidligere var et offentlig toalett, og byr på kald øl og hyggelig betjening.

 • Om «artistene» blir for meget, er det en liten uteplass man kan hvile ørene på.

3. Fly AF Bar


Adresse: Annankatu 4


Om synging ikke er din greie, men du trives bedre med kald øl i hånden og god musikk på øret, er Fly AF Bar stedet for deg.


LGBTQ-vennlig og sentralt, disker de opp med DJ nesten hver eneste kveld. Hva slags musikk det går i, varierer, men det er mye funk, RnB og lounge.


– Eklektisk og med morsomt klientell. Veldig hyggelig sted med en engasjert og vennlig bartender. Her er det også mange lokale gjester, noe som er gøy. God musikk er det også her, sier Jørgen.


Det blir en øl her, før vi forsvinner videre på vår vei.


4. Grotesk Helsinki


Adresse: Ludviginkatu 10


Grotesk ligger i Ludviginkatu 10, fire minutters gange fra Klaus K Hotel i Helsinki sentrum. Her får man servert cocktails, DJ og loungestemning på et av byens mange «inn»-steder.


– Grotesk er et trendy sted med variert klientell. Loungestemning og en fantastisk bakgård, sier Espen.


Utestedet har også en restaurantdel, så man kan spise seg god og mett før man danser av seg kaloriene på dansegulvet.


5. Wintergarden Bar på Hotel St. George


Adresse: Yrjönkatu 13


En skjult perle, men vel verdt turen er Wintergarden BarHotel St. George. Her serverer barsjef Tuomas Hämäläinen og hans team innovative cocktails med inspirasjon og metoder fra molekylær gastronomi. Barmenyen har gjennomgått en overhaling i løpet av 2023, og har et helt nytt og minimalistisk konsept ingen andre barer i landet operer med.


– Blant annet er vi den eneste baren i Finland som ikke bruker noe lime- eller sitronjuice i våre drinker, forteller Hämäläinen.


I stedet lager de alle blandevannsløsninger selv, ofte basert på råvarer de selv har plukket i skogen.


– Dette var noe helt spesielt. Vel verdt turen, sier kompisgjengen.

6. Kämp Bar på Hotel Kämp


Adresse: Pohjoisesplanadi 29


I første etasje på ærverdig og stilig Hotel Kämp, finner man Kämp Bar. Baren er en av byens eldste og åpnet dørene allerede i 1887. Her møtes både hotellgjester og lokalbefolkning for klassiske cocktails i elegante omgivelser.


Om sommeren har Kämp Bar en uteplass med utsikt mot Esplanadparken. Dette er den ultimate plassen for å bedrive «people watching».


7. SpåraKOFF - pub på trikkeskinner


Adresse: Mikonkatu 17


Vårt neste stopp på turen er helt spesielt. I forbindelse med feiring av Sinebrychoff Brewerys (et stort finsk bryggeri) 175-årsjubileum, ble en trikk omgjort til en mobil bar. Den skulle egentlig bare driftes i to år, men ble en dundrende suksess - og går fortsatt.


Trikken kjører gjennom Helsinkis gater i sommermånedene. Her er det bare å hoppe på og av, men stramt pub-til-pub-program gjør at vi må av raskt.


– Det der var helt konge. Neste gang får vi bli med på hele trikkeruta, uttaler Espen.


– Jeg trodde det skulle være litt harry og tacky, men det var utrolig morsomt. En nydelig og komfortabel måte å se byen på, legger Mathias til.


Les mer om trikken her.


8. Holiday Bar – siste stopp


Adresse: Pohjoisesplanadi 29


Klokken nærmer seg seint på kvelden og siste stopp på vår rute gjennom Helsinkis uteliv er Holiday Bar. I tillegg til å være en bar, er Holiday også en utmerket restaurant og et naturlig valg for nattmat.


I tillegg har det en større uteserving og er åpent til 03 og 04 i helgene. Med DJ som spiller opp til dans med gamle og nye slagere.


– Holiday er stedet å være for å danse til bangers til langt på natt. En perfekt avslutning på en byrunde, sier vennegjengen.

Nyeste innlegg