Medlemskap

Bar

ICEBAR Stockholm: – Et coolere sted finner man ikke

Jentegjengen har akkurat satt seg ned på en av Stockholms mest unike barer. De skåler i glass laget av is, servert fra en isbar og de sitter i en issofa. Coolere får du det ikke...

 • – Jeg har vært nysgjerrig på dette stedet, for jeg har hørt mange snakke om det, sier Nikita Borglund (31).

 • Hun står i resepsjonen på ICEBAR Stockholm på Hotel C Stockholm. Baren, som selvsagt er laget utelukkende av is, ligger like ved sentralbanestasjonen.

 • Nikita er sammen med venninnene Synne Krogstad (30), Johanna Johannson Ask (32) og Ellen Larsson (26) på jentetur i den svenske hovedstaden – og bar- og restaurantopplevelser står høyt på lista.

 • I kveld venter reservasjon på japanske Izakaya på trendy TAK Stockholm.

 • Så hva er vel bedre enn å varme opp med en fargerik drink midt på dagen?

– Kult at alt er av is

Jentegjengen får utdelt hver sin termo-cape og et par hansker. Inne er det kaldt, og temperaturen viser minus fem grader. Kappene er selvsagt til for å holde varmen, men også for å beskytte isen mot gjestenes kroppsvarme. Gjengen blir sluset inn som en egen gruppe, det er nemlig stappfullt på ICEBAR – hovedsakelig av nysgjerrige amerikanske turister. De ønsker å oppleve Sveriges polarmagi. Midt på lyse dagen og med trikk og yrende byliv utenfor får man nemlig oppleve iskald luft og rom hvor alt er laget av is.


– Alt er veldig gjennomført her, sier Synne.


Det første store rommet man kommer inn i, har en rund issofa midt i lokalet. På veggene er det elementer av kunst, og små bord som stikker ut. Musikken dunker, og bartenderen vinker ivrig. Jentegjengen får servert hver sin drink, i ulike farger og med fruktige smaker. Ellen synes det er kult å drikke av de tykke isklumpene av noen glass.


– Serveringen er vakker, og det er bokstavelig talt kult at absolutt alt er laget av is.

Dette er ICEBAR

ICEBAR Stockholm ligger på Hotel C Stockholm på Vasaplan. Hotellet er svært sentralt med fem minutters gange til sentralstasjonen, og med et kvarters gåtur til shoppingområdet i Biblioteksgatan, eller femten minutter i taxi ut til Djurgården, hvor du finner Skansen og alle de beste museene.


ICEBAR har vært en stor attraksjon i Stockholm siden åpningen i 2002, og er en isbar som rives og bygges om hvert år – for et helt nytt tema. Interiøret er produsert av 40 tonn is fra Torneälven, elven som deler Sverige og Finland i to i nord. Opplevelsen på ICEBAR inkluderer en drink og et besøk på i alt 45 minutter.


Drar du med vennegjengen, så kan du velge blant et stort antall cocktailer, og drar du med familien, så kan dere velge alkoholfrie drinker som Moonlight eller Aurora. Her kan du lese mer om besøket.

 • På bucket listen

  Også kunsten byttes hvert år. Noe Johanna mener gjør at den iskalde opplevelsen fint kan gjentas.

 • I 2023 er temaet «Fata Morgana», og det heter blant annet at i en tid der AI og fake news utfordrer vår oppfatning, så er målet med utstillingen å gi deg en mulighet til å slappe av.

 • Årets kunst handler om at du skal omfavne nåtiden, nyte en drink og akseptere at virkeligheten bare er en illusjon! Ikke stol på isen din – velkommen til Fata Morgana, heter det, ifølge ICEBAR.

 • Jentegjengen har skravlet, sett på kunst og pustet ut frostrøyk. Noen ganger holder det med tre kvarter på et utested, det er akkurat nok tid til å le, og få frysninger. De er klare for å ta av kappen, og gå ut i Stockholms sol.

 • – Men dette er rett og slett et sånt bucket list-sted man må teste ut, sier Nikita om den iskalde barturen.

Her er fem andre barer du ikke bør gå glipp av i Stockholm

Hobo


Mitt i Stockholm ligger Hobo, som er mye mer enn et hotell. Dette er stedet for deg som liker kunst, mennesker, kreativitet, det urbane og rett og slett det å kjenne på god stemning. På Baren på Hobo får du livemusikk, kunst og selvsagt god drikke. Sjekk her.


Tetto


Bar med utsikt er alltid fristende om sommeren, og da er takbaren Tetto et godt valg. Dette er en hot spot om sommeren for mat, lekne drinker og DJ.


Häktet


Her går du enten for et måltid, eller for å ta en skikkelig fest. Häktet ligger på Södermalm og har tre barer – for deg som elsker øl, så velger du Ölbaren, du går i Stora baren om du er en som vil variere mellom cocktails og et glass vin, og vil du ha litt mer ro, så ringer du på dørklokken på Vänster og nyter det som beskrives som drinker i verdensklasse.


Naboterrassen


På taket til kjøpesenteret NK ligger en herlig takterrasse med bar. Her tilbys både lunsj, middag og barmeny. Du har utsikt, sofagrupper, DJ og partystemning utover dagen. Her kan du se mer.


TAK Stockholm


Stedet er restaurant, takterrasse og bar i ett. 52 meter over Brunkebergstorg kan du på Takbar & Terrass ta en cocktail med nordiske og japanske smaker, høre på musikk og nyte både sol i ansiktet og hvile blikket utover Stockholm. Sjekk her.

Nyeste innlegg