Hedmarksbyen Hamar er det perfekte eksempel på at skinnet bedrar. For i denne ydmyke, lille byen finnes det mange skjulte gastronomiske perler! Les vår guide, og la deg inspirere.

Feire de store anledningene på Stortorvet Gjestgiveri Hamar

Stortorvet-gjestgiveri-hamar Foto: Stortorvet Gjestgiveri Hamar

Stortorvet Gjestgiveri Hamar er en ordentlig fin, men samtidig avslappet restaurant. Dette er stedet å dra når bestemors 80-årsdag skal feires, eller når dere skal spise julelunsj med familien eller jobben. På Stortorvet Gjestgiveri Hamar er det stort fokus på sesongens råvarer, og kvaliteten er på topp. Nyt nydelige fransk/norske tradisjonsretter i et lunt og komfortabelt lokale med god atmosfære. Her kan det lønne seg å bestille bord, særlig rundt juletider!

Når du spiser på Stortorvet Gjestgiveri Hamar, kan du være sikker på at maten du får servert holder høy kvalitet. Rettene lages fra bunnen av og kunnskapsnivået på huset er generelt høyt - både når det gjelder mat, drikke og kombinasjoner av disse - Magnus S. Jacobsen

Restauranten er en del av et større restauranthus på Hamar, med bibliotekbar i mellometasjen og vinbar i underetasjen. På huset er det hele 4(!) sommelier-utdannede vinkelnere, så er her du i gode hender!

  • Kjøkken: norsk/fransk
  • Egnet for: par/familie/større feiringer/større og mindre grupper
  • Prisnivå: Høyt

Sprellende fersk fisk på Nagomi

Sesam-kveite-salat xl-NagomiEDITNydelige retter blir servert på Nagomi! Foto: Nagomi.no

Nagomi er en ordentlig japansk restaurant med respekt for seg selv og råvarene. Her er det fokus på fisk, sjømat og lekre, appetittvekkende presentasjoner. Du får selvsagt sushi i alle tenkelige varianter på Nagomi, men de har også varmretter for den som foretrekker det. Med kokker med erfaring fra kjente internasjonale sushirestauranter som Nobu, er det nærmest verdt å booke en helg på hotell i Hamar bare for å prøve Nagomi. Prøv softshell crab maki – du kommer ikke til å angre!

Psst: Sushi og japansk høres kanskje ikke så barnevennlig ut, men vi drister oss til å påstå det motsatte. Vi har enda ikke møtt et barn som ikke elsker vårruller og tempura maki!

  • Kjøkken: japansk/sjømat
  • Egnet for: grupper/par/familier/AW/take away
  • Prisnivå: middels

Heim Hamar – fordi alle elsker en god gastropub!

Heim-gastropub-hamar-porkFoto: Heim Gastropub

Heim Gastropub Hamar er en ekte gastropub, og det sier sitt. Vi snakker fish & chips, shuffleboards, bord med egen tappekran og god stemning over hele linja. Dette er det perfekte sted i Hamar når dere vil spise og vorse litt før dere skal videre ut på byen! Heim Hamar har en stor meny med mange gode og klassiske pubretter, så her kan alle finne noe de liker.

  • Kjøkken: europeisk/amerikansk/gastropup
  • Egnet for: AW/større og mindre grupper
  • Prisnivå: lavt/middels

Hjemme på Torget i Ubåten

Hjemme på Torget er en enkel restaurant med take-away-mulighet, superhyggelig betjening og en behagelig atmosfære. Her er det maten som står i fokus! Mohammed Mostafa, som er kjent fra restaurant- og utelivsbransjen i Hamar, står bak dette spisestedet i Hamar. På Hjemme på Torget kan du slå to fluer i én smekk – du får nemlig spise inne i en av Hamars attraksjoner; den merkelige bygningen på Østre torg som bare er kjent som Ubåten.

Her snakker vi smaksrike tyrkiske retter og hjemmelagde klassikere som hamburger, kebab og pizza. Hjemme på Torget er perfekt når du er på vei tilbake fra en fuktig bytur, eller når du vil spise godt, og billig i Hamar.

  • Kjøkken: tyrkisk/europeisk/hurtigmat
  • Egnet for: Vennegjengen/take away
  • Prisnivå: lavt

Spice up your life på Royal India

IndianFoodPlate-stock En god Indisk middag er aldri feil

Trenger du å krydre hverdagen litt? Rett ved landemerket Clarion Collection® Hotel Astoria finner du en av våre desiderte favorittrestauranter i Hamar til enhver anledning; Royal India. Her kan du forvente deg vennlig og hjelpsom service, koselige og stemningsfulle lokaler og utrolig god og autentisk indisk mat. Prisnivået er også en god nyhet; her får du en hel egenkomponert treretter til en veldig god penge!

  • Kjøkken: indisk
  • Egnet for: familier/par/grupper/
  • Prisnivå: lavt

Budsjettfavoritten La Perla

stock-pizza-in-stone-ovenFinnes det noe bedre enn en perfekt stekt Italiensk pizza?

La Perla er et veldig populært og budsjettvennlig spisested som ligger inne på Storhamarsenteret. Når du skal ha spisepause fra shoppingen der er det kun ett sted som gjelder – La Perla! Denne restauranten er spesielt godt kjent for sin nydelige italienske pizza. De har også flere pastaretter, gode biffer, deilige tyrkiske retter og salater. Pluss i margen for egen barnemeny og gode vegetariske alternativer!

  • Kjøkken: italiensk/europeisk
  • Egnet for: par/mindre grupper/take away
  • Prisnivå: lavt