Medlemskap

Restauranter

Stjernekokken anbefaler: De beste inside-tipsene til restauranter i Göteborg

Hvor er den beste Michelin-restauranten? Og hvor tar du med barna på middag? Eller den nye daten? Strawberry sjekker med VRÅ-stjernen Sofia B. Olsson.

  • – Maten skal være god.

  • – Du vet at sjømaten er lokal og kortreist. Og du har hørt av venner at de ansatte er herlige mot hverandre på kjøkkenet. Det er bare god samvittighet hele veien, det, sier Sofia B. Olsson.

  • Det er akkurat slik hun beskriver et godt måltid for henne.

  • Det handler om å spise på en restaurant som er bra i alle ledd og på alle plan.

Gøteborgs beste restauranter, ifølge Sofia

Sofia er kokk og operativ chef på restaurant VRÅClarion Hotel® Post i Göteborg. Her er det lokale råvarer fra hav og land, med inspirasjon fra Østen og Japan. Sofia er den innovative kjøkkensjefen som skapte kulinarisk suksess av den utskjelte stillehavsøstersen.


Hun er også kjent fra Kockarnas kamp på svensk TV, og fått utmerkelsen Årets hållbara innovatör. Hvem er vel bedre å spørre om de aller beste spisestedene i Gøteborg enn nettopp Sofia?


Din favorittrestaurant i Göteborg?


Bar Bulot i Stora Saluhallen.


Dette er en vinbar med fokus på naturlig vin, og mat som passer til. Restauranten samarbeider med lokale produsenter og bønder. Her anbefales det at du tester råbiffen og hvitløksmarinerte kongesnegler. Og ikke minst, be de ansatte om å komme med sin anbefaling av drikke.


Beste fiskemåltid i Göteborg?


Luckans Fisk som er fiskebutikk og lunsjsted i ett.


Her får du tak i fisk som kommer fra fiskehavnen like i nærheten. Du kan kjøpe med deg fersk fisk eller østers hjem, eller gå for lunsj på stedet. Luckans Fisk serverer også lokalt brygget øl.


Beste asiatisk?


– Restaurant Fei som har autentisk kinesisk mat.


Kjøkkensjef Guowei Zhou fra Shandong-provinsen i Nord-Kina har ansvaret for kjøkkenet på Fei. Restauranten ligger på Clarion Hotel® Pier. Menyen starter med kalde retter som åpner måltidet, og deretter suppe, for å bygge bro over til de varme rettene som er måltidets høydepunkt. Det er fokus på fisk og dumplings på Fei. Og det er fullt mulig å få satt sammen en 10-retters meny.

Beste restaurant med barn?


Norda er veldig barnevennlig.


Restaurant Norda ligger på Clarion Hotel® Post. Stedet er kjent for fantastisk lunsj og luksuriøse retter på Brunch Club. Her er det like mye fest og god stemning med vennegjengen, som at du kan spise med hele familien i alle aldre. Menyen inneholder alt fra burger og brownie eller is til de små, til fersk sjømat til de voksne. Norda har luftige lokaler og ligger sentralt til i sentrum – med kort vei til både Alfons Åbergs Kulturhus eller Trädgårdsforeningen like utenfor.


Beste mat for en billig penge?


Restaurant Fatima. Her får du genuin og ekte marokkansk mat.


Det marokkanske kjøkkenet er en smeltedigel av Afrika, Sør-Europa og Midtøsten. Her spiser du langkokt kylling, lam, hummus og små kjøttboller. Her deler man enten maten eller går for en stor rett selv. Restaurant Fatima ligger kun 15 minutters gange unna kule Haga - så hva med å ta desserten blant trehus i en av Gøteborgs eldste bydeler?


Byens beste sjømat?


– Kan jeg si VRÅ? For det mener jeg jo. VRÅ er best på sjømat.


Sofias egen restaurant ligger som nevnt på Clarion Hotel® Post. Stedet er blitt spesielt kjent for sine østers og skrei. Men det kuleste er å be kokkene om å sette sammen en 4-retters meny basert på sesongens aller fineste råvarer. er innredet som om du er på havets bunn, med bord i havets blåfarge, gardiner som ser ut som bølger, og glass rundt sittebåsene som gir en følelse av morild. Her kan du – klisjé eller ei – dykke ned i en helkveld av en matopplevelse.


Byens beste Michelin-restaurant?


– Restaurant Bhoga, som serverer nordiske smaker ut fra årstiden.


Restaurant Bhoga har én Michelin-stjerne og også en Michelin Green Star.


«Ultra-sesongbetonede ingredienser fra små gårder inngår i fantasifullt presenterte retter som er komplekse, men likevel subtile i smaken», heter det i Michelinguiden. Restauranten får også skryt for et kunnskapsrikt team som kan alt om menyen og vinkartet.


Ble du sulten? Her bor du sentralt i Göteborg for å nyte de beste spisestedene.

Woman waiting for her food at restaurant Bar Bulot in Gothenburg.Colorful soup at restaurant in Gothenburg.Two guys standing in the kitchen of a restaurant in Gothenburg.Dinner at restaurant in Gothenburg.

Nyeste innlegg