Vegetarisk og vegansk mat er et godt valg av mange grunner, uansett om du velger å kutte ut kjøtt og animalske råvarer av etiske årsaker, for miljøet eller for å ta vare på kroppen din. Nyt kreativ matlaging der kjøttet ikke spiller hovedrollen på de mange vegetariske og veganske restaurantene Sveriges hovedstad har å by på.

Farang
Hvis du vil nyte en luksuriøs vegetarisk middagsopplevelse, bør du rette blikket mot Farang

Abyssinia


I den populære bydelen Vasastan, Stockholms svar på Grünerløkka i Oslo, ligger den prisbelønnede etiopiske restauranten Abyssinia Her tilberedes det eksotisk etiopisk mat til gode priser og i herlige omgivelser. Med spesialimporterte hveteslag og krydder fra den kjente etiopiske matkulturen, kan du spise deilig vegetarmat av høyeste kvalitet her. Smak på de syrlige pannekakene, eller kaffe brent på tradisjonelt vis – på Abyssinia får du en annerledes og velsmakende opplevelse! Bo i stilfulle omgivelser midt i mylderet i Stockholm sentrum på Clarion Hotel Sign – da bor du i nærheten av både restauranter, shopping og uteliv.


Fargesterkt og smaksrikt med etiopiske krydre på Abyssinia. Foto: Abyssinia


Rutabaga


I 2017 åpnet den kjente og kjære kokken Mathias Dahlberg vegetarstedet Rutabaga. Her serveres lakto-ovo-vegetariske retter med råvarer av høy kvalitet og spennende drinker som står i stil med maten. Restauranten ligger på Grand Hotel i Stockholm sentrum, og drar en haug av gjester hver eneste uke.


Restaurant Rutabaga in StockholmKos deg med vellaget mat i hyggelige omgivelser. Foto: Lennart Weibull


Mathias Dahlgren er en kjent svensk kokk som vant Bocuse d’Or – kokkenes verdensmesterskap – i 1997. Til nå er han den eneste svensken som har vunnet den prestisjefylte konkurransen.


Farang


Hvis du vil nyte en luksuriøs vegetarisk middagsopplevelse, bør du rette blikket mot Farang på Tulegatan i Vasastan. Her får du sydøstasiatisk mat på sitt beste. Med 7-retters middag i fantastiske lokaler er Farang valget for deg som er ute etter en ekte luksusmiddag. Restauranten tilbyr også skikkelig gode drinker, og egner seg også utmerket for en øl med kollegene etter jobb eller en finere businesslunch for den som er i Stockholm i jobbsammenheng. Nordic Light Hotel er Stockholms mest sentrale hotell, og tilbyr høy kvalitet og er i nærheten av det meste.


På Farang er rettene like fristende for øyet som for smaksløkene. Foto: Tuukka Koski


Ikke gå glipp av Farangs fantastiske cocktails! Foto: Tuukka Koski


Elegant og stemningsfullt i Farangs matsal. Foto: Tuukka Koski


Hermans


Hvis du er fysen på vegetarisk buffet når du er på besøk i Stockholm, er Hermans på Södermalm valget for deg! Her får du sjansen til å spise deg skikkelig mett på vegetarmat til en billig penge. I tillegg har de studentrabatt – en perfekt anledning for deg som studerer til å fete deg opp litt! Med hjemmelagde desserter og økologiske drikker gjør Hermans sitt for å øke bevisstheten om planetvennlig kost. Vil du bo et steinkast fra sjarmerende og historiske Gamla stan, og i nærheten av både hippe Söder og sentrale Norrmalm med sine mange shoppingmuligheter, er Hobo valget for deg. Her bor du i unike og urbane rom ved Brunkebergstorg, et par minutter fra den populære shoppinggaten Drottninggatan.


Slå dere ned i Hermans koselige og vakre hage med fantastisk utsikt over Stockholm. Foto: Hermans


Hermans buffé er kjent for sitt store utvalg av gode vegetariske retter. Foto: Hermans


The Green Queen


På hjørnet av Norr Mälarstrand 64 finner du denne grønne perlen – The Green Queen. Her kan du synde med god samvittighet. Kebab, hamburgere, quesadillas, smoothie, glutenfritt øl og mye mer – alt er plantebasert.


The Green Queen tables and chairs
Nyt lekker Plant Based Street Food på restaurantens solfylte uteservering eller ta maten med deg. Tips: Ta med maten og sett deg ved lekterne på Mälarpaviljongen!
Skal du til Stockholm? Her finner du alle våre hoteller i Sveriges hovedstad!