Skal du ha vinterferie, vil du på weekendtur eller har du lyst å gjøre morsomme aktiviteter i hverdagen? Over hele Norden venter herlige vintereventyr, både for deg som elsker ski og for deg som foretrekker byen. Her er 6 av våre beste tips!

burn-out-city-snowmobile-safaris-archipelago-helsinki.jpg
Foto: Burn Out City i Helsinki

Book et skikkelig eventyr

Packtivity – hotellpakker i Norden

1. Nordlys i Tromsø


Nordens Paris er virkelig noe for seg selv, uansett hvilken tid på året du reiser. På sommeren venter evig midnattsol og naturopplevelser som hvalsafari og havkajakk. Heftige, arktiske eventyr kan du ikke minst oppleve på vinteren!


Vil du se det blågrønne nordlyset danse over den nordnorske himmelen? Da er tipset å pakke seg godt (virkelig godt) inn og dra ut i naturen. Byens lys gjør det ofte vanskelig å se nordlyset, men ute på vidda er sjansene mye større.


Vil du se nordlyset i all sin prakt? Book en opplevelsespakke med overnatting og nordlysjakt!


Northern lights, winter


Se våre hotell i Tromsø.


2. Aking ned Korketrekkeren i Oslo


Uansett hva du har lyst å bruke tiden din på vil du finne det i Oslo. Restauranter, uteliv, shopping og kultur er bare noe av det Oslo leverer på.


Det vi derimot vil tipse om her er kanskje en av byens mest populære og fartsfylte vinteraktiviteter. Liker du snø, utsikt, adrenalin og vind i ansiktet? Pakk vinterklærne og gjør deg klar for aking i Korketrekkeren! Ta t-banen til Frognerseteren og lei kjelker av Akeforeningen før du setter utfor. Kjelketuren tar ca 10 minutter ned til Midtstuen, og så er det bare å ta t-banen opp igjen for en ny, luftig tur gjennom skogen.


Aking. Foto: Terje Rakke/Nordic Life - Visitnorway.comFull fart! Foto: Terje Rakke / Nordic Life – Visitnorway.com


Om du heller vil kjøre ski eller snowboard er Skimore Oslo stedet. Dette er Oslo-områdets største skianlegg, med to innganger: Wyller i Sørkedalen og Tryvann ved Holmenkollen. Les alt om anlegget, fasiliteter og ankomst her.


Lurer du på hva som skjer i Oslo når du skal besøke byen? Følg med på Aktiv i Oslo, hvor du kan sortere på en rekke kategorier og aktiviteter for barn.


Vil du ha overnatting i Oslo? Se våre hotell her.


3. Skieventyr i fjellparadiset Åre


Høres skiturer, puddersnø og høyfjellshotell bra ut? I det svenske fjellparadiset Åre i Jämtland får du alt! Åre er et eldorado for friluftsliv, enten du liker fotturer, fiske og kajakk – eller skisport. Dette er det perfekte stedet for skiferie, hvor du kan velge blant fine langrennsløyper, bratte utforbakker og varierte toppturer.


Downhill i ÅreDownhill i vakre Åre. Foto: Skistar


Fra vårt spahotell og skiresort, Copperhill Mountain Lodge, er det enkelt å legge ut på akkurat den turen du ønsker. Etter lange dager ute i frisk fjelluft venter fyr i peisen, spa og jacuzzi med utsikt over de majestetiske Årefjellene.


Copperhill Mountain LodgeVinter på Copperhill Mountain Lodge. Foto: Strawberry


4. Skøyter på isen i Stockholm


I Sveriges livlige hovedstad er det lett å finne aktiviteter å gjøre hele året, både for weekendturer og ikke minst for vinterferien. Hos Visit Stockholm finner du, blant annet, tips til ting å se og gjøre, eller tips til attraksjoner som museer. For gode tips til mat og drikke kan du sjekke ut disse 6 morsomme og unike restaurantene.


Vinteraktiviteten vi vil minne deg om her foregår derimot på isen – og med skøyter på bena! Hos ICEguide kan du bli med på skøyteturer på mindre innsjøer, på den store innsjøen Mälaren eller på sjøen ved Stockholms skjærgård. Garantert moro for både store og små.


Skøyter på isen i Stockholm. Foto: Henrik TryggFoto: Henrik Trygg / mediabank.visitstockholm.com


Se våre hotell i Stockholm.


5. Snøscooter i Helsinkis vinterlandskap


Helsinki har virkelig blitt et populært reisemål. De seneste årene har byen blomstret, både når det gjelder kunst, design og spisesteder. Har du lyst på en tur til Helsinki på vinteren? Kombiner byliv med action i den finske naturen – som snøscooter!


Hos aktøren Burn Out City er nettopp snøscootersafari den mest populære vinteraktiviteten. Det hele foregår tre mil utenfor Helsinki sentrum, hvor du får kjøre gjennom hvitkledd skog og skjærgård, etterfulgt av påfyll og prat ved bålet.


Snøscootersafari med Burn Out City i HelsinkiFoto: Burn Out City


Om du får frosten i deg på turen kan du senke skuldrene i en finsk, varm sauna når du kommer tilbake til byen. Vil du bo på hotell med badstue? Sjekk ut Clarion Hotel Helsinki. Dersom du vil bo nær flyplassen finner du en herlig badstue også på Clarion Hotel Aviapolis.


6. Byhygge i helårsdestinasjonen København


Har du mest lyst å traske rundt i en sjarmerende by med en varmende kaffe i hånden? Velg København. Den danske hovedstaden legger alltid til rette for et herlig avbrekk. Her kan attraksjoner som Nyhavn, Strøget, Rundetaarn, Amalienborg slott og de mange museene besøkes året rundt.


Ikke minst er skøyter en populær vinteraktivitet, også i København. Lei et par for 50 kroner på Frederiksberg Runddel, legg ut på isen og nyt vinteren!


Bassenget på Clarion Hotel Copenhagen AirportVinteren kan selvsagt også nytes innendørs, som ved bassenget på Clarion Hotel Copenhagen Airport. Foto: Strawberry


Se våre hotell i København.


Opplev eksotiske Svalbard


Er du klar for mer eksotiske eventyr i ville, vakre Norden? Vi har faktisk hotell på selveste Svalbard! Sjekk ut det Funken Lodge her, og her kan du lese om opplevelser du ikke kan gå glipp av når du er der.

Book et skikkelig eventyr

Packtivity – hotellpakker i Norden