Visste du at på øygruppen Svalbard, midt mellom Norge og Nordpolen, bor det flere isbjørner enn mennesker? I tillegg til eksotiske dyr, isbreer og storslått natur, finnes det enda mer å oppleve. Vi tipser om 4 aktiviteter du kan gjøre på Svalbard om vinteren.

Svalbard bor det ca. 2600 personer – flertallet i den største byen, Longyearbyen. Innbyggerne deler omgivelser med 3000 isbjørner, seler og andre eksotiske dyr i mektig og fjellrikt landskap. Tross at Svalbard er dekket av et tykt lag snø større deler av året, finnes det mange aktiviteter som er sesongtilpasset.


1. Opplev storslått villmark


Opplev Svalbard til fots, på ski eller på snøscooter!


For de fleste er et besøk på Svalbard synonymt med storslått natur og fantastisk utsikt. Nesten to tredjedeler av øygruppen er fredet med flere natur- og fuglereservat og nasjonalparker. Fjell, isbreer, grotter og snø er bare noe av du kan oppleve i villmarken til Svalbard, og det kan du gjøre på alt fra snøscooter og båtturer til lange vandringer og hundesledeturer.


2. Jakt etter magisk nordlys – døgnet rundt


Funken Lodge Restaurant ViewDu kan oppleve nordlysets fantastiske farger både dag og natt på Svalbard.


Fra tidlig vår til høst er det midnattsol på Svalbard. Som en kontrast er man helt uten dagslys under den såkalte polarnatten som strekker seg fra november til februar. I denne perioden strømmer eventyrlystne mennesker fra hele verden til Svalbard for å se det berømte nordlyset danse over himmelen."Svalbard er det eneste stedet på jorden der du kan oppleve nordlyset på dagtid"Faktisk er det slik at Svalbard er det eneste stedet på jorden der du kan oppleve nordlyset på dagtid. Spis lunsj og nyt utsikten av fantastiske farger. Er du på Svalbard mellom oktober og februar kan du du også oppleve det spesielle blå arktiske lyset på dagtid og nordlyset om natten.


3. Besøk verdens nordligste ølbryggeri


Når mørket har lagt seg over Svalbard og du har opplevd nordlyset og villmarken, anbefales et besøk til Svalbard Bryggeri – verdens nordligste ølprodusent. Her brygges det herlig øl av isbrevann. Ølen får selvsagt kjøpt i Longyearbyens matbutikker. Book en omvisning og hør om den fantastiske historien og bakgrunnen til bryggeriet. Etter en rundtur og ølsmaking kan det friste med en matbit. Selv om Longyearbyen ikke er så stort, finnes det flere alternative for den sultne. Huset er en restaurant med lang historie som kombinerer skandinaviske smaker med lokale ingredienser. Restauranten har også en av Skandinavias største vinkjeller, med over 20 000 flasker.


Nyt mat i verdensklasse på Funktionærmessen Restaurant.


Funktionærmessen Restaurant er et smakfullt alternativ for den kresne. Det er en nyrenovert restaurant som tilbyr Longyearbyens beste utsikt. I denne restauranten – kåret til en av Norges beste – kombineres historie med klasse og kvalitet. Et besøk her garanterer panoramautsikt, god mat og utsøkt drikke – hvorfor ikke unne deg noen av restaurantens 70 champagnesorter?


4. Historisk og interessant på Svalbard museum


Svalbard Museum er interessant for både store og små. Foto: Svalbard Museum


Vegg i vegg med Longyearbyens universitet ligger Svalbard museum. Vil du lære om øygruppens historie, flora og fauna er et besøk på museet helt klart verdt et besøk. På en informativ måte formidler museet kunnskap om dyrene og naturen som finnes på Svalbard, men også om det harde gruvelivet som fortsatt eksisterer. Hvalfangst, polarforskere, polfarere og isbjørner er bare noen av stikkordene her. I tillegg får du høre interessante fakta om verdens nordligste øygruppe.


Er du klar for din neste vinteropplevelse på Svalbard? Kombiner ditt neste eventyr med en magisk overnatting på toppen av Longyearbyen på det nyåpnede hotellet Funken Lodge. Les mer og book her.