Vi vet at det ofte kan føles i overkant dyrt å bo på hotell, spesielt midt i sommerferien. Kjøper du derimot et av våre 3 sommerpass for 2024, trenger du ikke sløse bort hele feriebudsjettet på overnatting. Bruk pengene som blir til overs på en heidundranes storbyferie eller en skikkelig kul roadtrip. Vi gir deg forslag til minneverdige aktiviteter i svenske og norske byer i sommer, og mest sannsynlig har du aldri hørt om flere av dem!

Person som kjører en bil
Med et sommerpass som inneholder 7 hotellnetter er det bare å sette seg foran rattet og ta Norden for dine føtter!

Backpacker-passet

Kjøp singelpasset og start sommerreisen!
chevronRight

Sommerpasset – 5 eller 10 netter

Kjøp sommerpasset nå. Velg mellom 5 og 10 netter!
chevronRight

Sommerferie + en deilig hotellseng = noe mange drømmer om. “La oss dra på en femdagers fisketur til Bodø!” “Jepp, booker du hotell?” “Eh, ja..” sier du, mens du sitter der med en liten klump i magen og føler at hele feriebudsjettet brukes opp på noe så kjedelig som å…sove.


Det er alltids moro å overnatte i telt – eller ute i friluft om man er et naturmenneske, men det er ikke til å legge skjul på at en deilig hotellseng med en innholdsrik frokost dagen derpå frister stort etter dagens opplevelser – enten om man har fisket i flere timer i havet ved Bodø eller om man har danset på seg gnagsår og en gjennomsvett kropp på tidenes sommerfestival...


Festival_16_9Sommer = festivaltid, og mange foretrekker å sovne i en deilig hotellseng fremfor i et klamt telt med altfor hardt underlag.


Fra 790 kr per natt for et hotellpass, say what?!


...Da er det jo topp at man kan velge mellom hele 3 hotellpass fra oss, alt etter hva slags ferie man ønsker seg. Du kan velge et pass med 5 netter for 4950 kr (altså 990 kr per natt) eller med 10 netter for 8900 kr (890 kr per natt). Og ja, vi sa 3 pass - i år har vi nemlig lyttet til våre solo-reisere og lansert et singelpass, så du skal slippe å betale for 2 om du reiser alene. Pris? 3950 kr for 5 netter (det er bare 790 kr natta det!).


Passene kan enten brukes på sammenhengende netter gjennom verdens kuleste roadtrip i Norden eller man kan spre nettene utover litt “her og der” gjennom sommerferien, for eksempel med et par dager på Tahitifestivalen i Kristiansund i juni, noen dager hos svigermor i Harstad i juli og en romantisk aften i Norrlandsoperaen i Umeå i august.


People taking a bath in the sea_16_9Uansett hvor du drar i sommer, bør du alltid unne deg et bad. Å ta noen hopp fra en badebrygge er aldri feil.


Uansett hva du velger å bruke sommerpasset til; her er forslag til aktiviteter for enhver smak i 3 norske og 3 svenske byer – og vi har selvfølgelig i tankene at du kan gjøre en liten roadtrip ut av det hele!


KRISTIANSUND – den undervurderte byen


Kristiansund, som er fordelt på fire øyer på vestkysten i Norge, må sies å være en særdeles undervurdert by. Her blir du møtt av hus på rekke og rad som er malt i “glade” farger, og det er overraskende mye å finne på i denne koselige byen som faktisk nesten ble totalt utslettet under 2. verdenskrig.


For å virkelig få sett byen ordentlig, anbefales det å hoppe på Sundbåten, en båt som stammer fra verdens eldste selskap for kollektivtransport og som tilbyr guidede turer. Eller hva med øyhopping med byvandring underveis?


Når du først er i Kristiansund, er det nesten et must å kjøre Atlanterhavsveien – en 8274 meter lang vei som omtales som verdens vakreste bilreise, og ikke uten grunn: Her kjører du rett og slett midt på havet! Dette er også en opplevelse for deg som er interessert i arkitektur og moderne ingeniørkunst med blant annet hele 8 bruer å kjøre over. Et lite tips er å starte i Bud og avslutte i Kristiansund for å få den ultimate opplevelsen av kyst, historie og kultur.


Atlanterhavsveien_16_9Atlanterhavsveien omtales som verdens vakreste bilreise og er et must hvis du vurderer å dra til Kristiansund.


Dagene (eller kveldene, alt ettersom) kan avsluttes med et godt måltid og noe godt i glasset på The Social Bar & Bistro på Quality Hotel™ Grand Kristiansund, før du tar heisen opp til et av hotellrommene for å sove ut. Når du er klar for å reise videre, kan du jo ta turen til Bodø…


BODØ – snart Europeisk kulturhovedstad


Bodø, litt lengre nord for Kristiansund, skal være Europeisk kulturhovedstad i 2024, så det sier seg selv at her står kulturopplevelsene i kø! Forutenom flere museer, blant annet Saltstraumen Museum, Jektefartsmuseet og Norsk Luftfartsmuseum – hvor man blant annet kan prøve flysimulator, finner du også masse flott gatekunst i Bodø sentrum - noe som definitivt er verdt å få med seg. Dette er kunstverk som spratt fram under gatekunstfestivalen UpNorth i 2016. Du finner også flere mindre grafittiverk rundt i byen, så en vandring rundt i sentrum er med andre ord verdt tiden.


På Hamarøy kan du besøke det prisbelønte Hamsunsenteret (vi snakker altså om forfatter og nobelprisvinner Knut Hamsun) eller du kan shake løs på Opptur-festivalen 26. og 27. juli 2024 med elektronisk musikk, før du overnatter på Quality Hotel™ Ramsalt eller Comfort Hotel® Bodø – begge beliggende midt i sentrum.


Deluxe double room Quality Hotel Ramsalt_16_9Hva med en natt på Quality Hotel™ Ramsalt i Bodø etter å ha vært på festival eller fisket i mange timer?


View from Quality Hotel Ramsalt in Bodø_16_9Utsikten fra Quality Hotel™ Ramsalt er ikke akkurat vondt for øyet.


Er du kanskje gira på en rar og illeluktende attraksjon? Vi snakker selvfølgelig om et toalett! Jepp, på Ureddplassen, som er en rasteplass og et krigsmonument og som ligger langs Kystriksveien, finner du det som av internasjonale medier flere ganger har blitt kalt for “verdens vakreste offentlige toalett”. Ta en tur innom for en hyrdestund før du drar videre til for eksempel Harstad…


HARSTAD – perfekt for naturopplevelser


Med sin strategiske plassering mellom fjord og fjell, gir Harstad et hav av muligheter for minnerike opplevelser du kan ta med deg i kofferten (eller hodet, hjertet, kroppen..). I Harstad kan du ta med dine spreke venner på toppturer, sykkelturer eller vandreturer, eller du kan slenge med familien på båttur i skjærgården eller en herlig padletur i midnattssola med utleide kajakker.


På de mange øyene i skjærgården finnes det mer enn 100 hvite sandstrender hvor du kan nyte deilig medbrakt lunsj og en dukkert etter en lang kajakktur med potensielt slitne og sultne barn – eller etter en gjennomført fisketur med en lokalkjent guide. Stemningen piffes alltid opp av midnattssola som kaster sine lyse stråler over vannet. En sikker vinner for barna (og også voksne!) er et besøk til Karlsfjord City – Minibyen. Vi snakker om en liten miniatyrby hvor det meste av byen er laget av gjenvinningsmaterialer. Med tanke på at det ikke går an å overnatte i denne bittelille byen, anbefaler vi en natt (eller 2!) på Quality Hotel™ Harstad eller Clarion Collection® Hotel Arcticus – begge ligger sentralt til i sentrum av byen.


Randering Quality Hotel Harstad_16_9Quality Hotel™ Harstad...i all sin prakt.


SUNDSVALL – Sveriges vakreste by


Nydelige Sundsvall er kåret til Sveriges vakreste by, mye takket være de sjarmerende murhusene, den vakre arkitekturen, det glitrende havet og den flotte Sundsvallbroen. Er du gira på å pryde opp Instagramkontoen din med vakre bilder, er dette stedet å dra! Sundsvall er en perfekt destinasjon for deg som søker både aktiviteter, avkobling og eventyr i en og samme pakke.


Dra til flotte Södra Berget – et herlig naturområde med Instagramvennlige utsiktsplasser, og sørg for å få med deg Friluftsmuseet Norra Berget, hvor du finner alt fra naturreservat, lekepark, historiske bygninger, dyr og morsomme arrangementer – for ikke å snakke om nydelig utsikt! For å komme så høyt opp som mulig, bør du dra til den såkalte “glasspinnen” – et 54 meter høyt utsiktstårn med spektakulær utsikt (sa vi at dette var en Instagramvennlig by?!)


Kulturmagasinet må også nevnes – dette er et av Sundsvalls mest populære attraksjoner. Vi snakker et kultursenter fulladet med aktiviteter for store og små: utstillinger, museum, bibliotek, café og fantastisk arkitektur.


Alnon-beach-sundsvall-stockphotoSand mellom tærne på Norrlands Hawaii - Alnön.


På en skikkelig het sommerdag kan du late som du er på Hawaii, bare 25 minutter med bil fra Sundsvall sentrum. Alnön byr nemlig på lange sandstrender med langgrunt vann, så kanskje til og med svigermor tør å bli med barnebarna på litt plasking mens du og din kjære lukker øynene og kjenner på hvilepulsen i noen minutter. Pakk med deg barna og svigermor og overnatt noen netter på det sentrumsnære hotellet Quality Hotel™ Sundsvall, før du tar deg videre til Umeå… PS: sistnevnte hotell har også spa, vi bare nevner det...


UMEÅ – paradis for gitar- og operaelskere


Et besøk til Umeå er alltid en god idé, og hvis du er over middels interessert i gitarer er du rett og slett helt nødt til å dra hit! Her finner du nemlig den noe “nisjete” severdigheten, Guitars The Museum. Dette er drømmen – eller selve paradiset – for deg som elsker gitarer! Brødrene Michael og Samuel Åhdén presenterer sin store samling med gitarer, en samling som faktisk er en av verdens fineste privateide gitarsamlinger. Her kan du titte rundt på blant annet elgitarer, bassgitarer og eksklusive tilbehør – enten på egen hånd eller gjennom å booke en guidet tur hvis dere kommer som en gruppe.


Er du av typen som er mer interessert i opera-sjangeren, bør du unne deg en kveld i Norrlandsoperaen, hvor det finnes alle slags forestillinger og aktiviteter. Og hva med å avgi et besøk på et av Sveriges fremste kunstgallerier for internasjonal samtidskunst – Bildmuseet, hvor du blir servert utstillinger med en herlig blanding av vitenskap og kunst over hele syv etasjer.


Breakfast Clarion Hotel Umeå_16_9Frokosten på Clarion Hotel® Umeå slår hjemmefrokosten ned i støvlene.


Sist, men ikke minst, bør du la deg fascinere av den praktfulle bykirken, Umeå stads kyrka, eller ta deg en båttur i Umeås skjærgård og oppleve byen fra vannet. Dra gjerne ut til den koselige Holmön med fergen som går fra Norrfjärden og tilbring en dag med sol, bading og vandring rundt i idylliske omgivelser. Ta fergen tilbake til Umeå sentrum og avslutt dagen på sentrumsnære Clarion Hotel® Umeå (som i tillegg har spa!) eller Comfort Hotel® Umeå City, før turen for eksempel går videre til Luleå…


LULEÅ – på UNESCOs verdensarvliste


Luleå er kanskje best kjent for å være en vinterby, men med sin fantastiske beliggenhet langs kysten forvandles byen hver sommer til en levende skjærgårdsby med pulserende uteserveringer, severdigheter og lyse netter. Luleå er faktisk den svenske byen med flest soltimer år etter år, så glem for all del ikke badetøy! Her er det bare å velge og vrake mellom en rekke herlige badestrender.


Beach_16_9 (croppet)Det er lite som slår kombinasjonen av sommer, sol og badestand. Særlig når man oppdager nye strandperler!


Du kan ikke besøke Luleå om sommeren uten å ta fergen ut til Bottenvikens vakre skjærgårdslandskap bestående av hele 1312 øyer, holmer og skjær, hvor Sandön er en skikkelig populær øy du bør hoppe i land på. Her må du ikke gå glipp av Klubbviken Havsbad som har minigolf, en hyppig besøkt restaurant, en flott badestrand og mange andre aktiviteter.


Mens du er i Luleå, bør du også bestille en guidet omvisning på Gammelstad Visitor Center og ta del i byens fantastiske historie med omgivelser og bygninger som er beskyttet som kulturarvsteder av UNESCO! Få også med deg Friluftsmuseet Hägnan når du er i traktene – et museum som titt og ofte arrangerer en rekke forskjellige aktiviteter for sine besøkende. Om sommeren kan du oppleve alt fra ulike vandreturer for barn til midtsommerfeiring. Museets bondegård fylles også med mange ulike dyr som er populære blant de minste.


Du bør ikke dra fra Luleå før du har besøkt Bälingebergets naturreservat – perfekt for den som vil gå på tur med både svigerforeldre, barna og kjæresten på en og samme tid. Møter dere på regnets dråper under besøket i Luleå, er Alcatraz event center et perfekt alternativ! Her kan du utfordre familien i paintball, biljard, arkadespill, lasertag, bowling, boule og mye mer! Trenger du et sted å overnatte (etter noen såpass innholdsrike dager er vel dét som regel å foretrekke), så kan dere bo på Comfort Hotel® Arctic eller Quality Hotel™ Luleå – alle beliggende i sentrum!


Standard double room Quality Hotel Luleå_16_9En eller flere netter på Quality Hotel™ Luleå kan smake etter innholdsrike og svette dager.


Få ut finger'n nå da..


Sånn, nå har du ingen grunn til å si “jeg vet ikke hva jeg skal finne på i sommer”. Kos deg og nyt den deilige, varme og forhåpentligvis solrike tiden - med alt det spennende du potensielt har i vente! Og du? Få ut finger'n og bestill sommerpasset da. Så er du klar for hva som helst.


k_16_9Finnes det noe bedre enn å nyte en magisk hotelfrokost mens man er på sommerferie? Antakeligvis ikke!

Backpacker-passet

Kjøp singelpasset og start sommerreisen!
chevronRight

Sommerpasset – 5 eller 10 netter

Kjøp sommerpasset nå. Velg mellom 5 og 10 netter!
chevronRight